Hogyan tehetjük a Yahoo-t alapértelmezett e-mail programként a Windows rendszerben

Ha a Yahoo Mail az elsődleges vagy a kedvenc e-mail szolgáltatás, beállíthatja azt az alapértelmezettként, amelyet az e-mail linkek megnyitásához használ. Így, amikor rákattint egy olyan e-mail linkre, mint a „kapcsolatfelvétel”, vagy egy olyan e-mail címre, mint az [email protected], akkor automatikusan a Yahoo-fiókjába kerül.

A Windows számítógépen a Yahoo Mail alapértelmezett e-mailként történő beállításához először be kell állítania egy e-mail klienst a Yahoo Mail fiók eléréséhez. Miután engedélyezte az e-mail program számára az üzenetek letöltését és e-mailek küldését a fiókján keresztül, megmondhatja a Windows-nak, hogy tegye alapértelmezett e-mail programként.


Állítsa be a Yahoo Mail alkalmazást az e-mail programban

Mielőtt konfigurálná a Yahoo-t alapértelmezett e-mail szolgáltatásként a számítógépén, be kell állítania a fiókot egy Windows-kompatibilis e-mail programban.

A cikk utasításai a Windows 10, 8 és 7 rendszerekre vonatkoznak.

Ha Windows 8-at vagy a Windows régebbi verzióját használja, akkor egy másik e-mail program használható, és bár az alábbi pontos lépések nem működnek a Yahoo Mail beállításakor, ezek némileg hasonlóak lesznek a programjában.

A Yahoo Mail alkalmazás Windows rendszerre 2018-ban megszűnt.

  1. Nyisd ki Levél És válassza ki a beállítások fogaskerék ikonra a bal alsó sarokban.

  2. választ Fiókok kezelése a jobb oldalon.

  3. választ Fiók hozzáadása.

  4. választ Yahoo! a listából.

  5. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Yahoo Mail alkalmazásba történő bejelentkezéshez; meg kell adnia felhasználónevét és jelszavát.

  6. választ Egyetért hogy a program hozzáférést biztosítson a Yahoo-fiókjához.

  7. választ Igen amikor megkérdezik, hogy a Windows-nak emlékeznie kell-e a Yahoo Mail jelszavára.

  8. választ csinált bezárni.


Módosítsa az alapértelmezett e-mail programot a Windows rendszerben

Most, hogy a Yahoo Mail be van állítva az e-mail programjában, el kell mondania a Windows számára, hogy a Yahoo Mail legyen az alapértelmezett e-mail alkalmazás. Ennek lépései a Windows minden verziójában eltérnek, ezért nagyon figyeljen az összes alábbi szövegmezőre.

  1. A vezérlőpult megnyitása.

    A Windows bármelyik verziójában a Vezérlőpultra jutás leggyorsabb a futás párbeszédablak; írd be a ellenőrzés parancs a WIN + R billentyűparancs.

  2. választ Programok, vagy hagyja ki ezt a lépést, ha nem látja ezt a lehetőséget.

  3. választ alapértelmezett programok.

  4. választ Hozzárendel egy Fájltípus vagy protokoll egy ütemtervet.

  5. Windows 10 rendszerben válassza az ikont Email.

    a Windows 8 és a Windows 7 rendszerben válassza a lehetőséget MAILTO a listából, és válassza a lehetőséget Programváltás.

    Leggyorsabban megtalálhatja ezt a lehetőséget a listában, ha kiválasztja az egyik bejegyzést, majd nyomja meg a M gombot a billentyűzeten.

  6. Válassza ki a Yahoo Mail alkalmazást használó e-mail programot.

Az online e-mail linkek kiválasztásához a Yahoo-t is alapértelmezett e-mail opcióvá teheti a Firefoxban. Ehhez válassza a menüt, és lépjen a következőre: Opciók, görgessen le alkalmazásokválassza mailto, és válasszon Használja a Yahoo! Posta a legördülő menüből.