Mi az a CR2 fájl? (És hogyan nyitható meg)

Mit kell tudni

  • A CR2 fájl egy Canon Raw 2. verziójú képfájl.
  • Nyisson meg egyet az IrfanView, az UFRaw, a Photoshop és más fotónézőkkel.
  • Konvertálás JPG-re, PNG-re, TIFF-re stb. Azokkal a programokkal vagy egy olyan átalakítóval, mint a FileZigZag.

Ez a cikk elmagyarázza, hogy mik a CR2 fájlok, mire van szükség a fájlok megnyitásához, és hogyan mentheti a fájlt más képformátumba, például JPG, DNG, PNG és mások.


Mi az a CR2 fájl?

A CR2 fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Canon Raw Version 2 képfájl, amelyet egy Canon digitális fényképezőgép készített. A CR2 fájlok a TIFF fájlspecifikáción alapulnak, ezért általában kiváló minőségűek, tömörítetlenek és nagyok.

A Poser nevű 3D modellezési program CR2 fájlokat is használ. A fényképek tárolása helyett azonban a Poser CR2 fájlok karakter-kötélfájlok, amelyek információkat tartalmaznak az emberi részletekről, például az ízületekről és a csontokról, valamint arról, hogy hol és mennyire hajlanak meg.

Web / Miguel Co


Hogyan nyitható meg egy CR2 fájl

A CR2 fájlok ingyenes programokkal nyithatók meg, például IrfanView és UFRaw. A Windows egyes verziói lehetővé teszik a CR2 fájlok natív megtekintését (például mappa nézetben), de csak akkor, ha a Microsoft Camera Codec Pack vagy a Canon RAW Codec Software telepítve van.

Bár biztosan nem ingyenes, az Adobe Photoshop egy másik népszerű program, amelyet CR2 fájlokkal dolgoznak. Beállíthatja a hőmérsékletet, az árnyalatot, az expozíciót, a kontrasztot, a fehéreket, az árnyékokat és még sok mást. A MAGIX Xara Photo & Graphic Designer képes lehet CR2 fájlok megnyitására és szerkesztésére is.

Ha Poser karakter-kötélfájlokkal foglalkozik, akkor a Bondware Poser szoftverét kell használni. Más hasonló alkalmazások is támogatják a formátumot, például a DAZ 3D DAZ Studio és az Autodesk 3ds Max.


CR2 fájl konvertálása

Az Adobe DNG Converter egy ingyenes CR2 – DNG átalakító eszköz az Adobe-tól. Nem csak CR2 fájlokat támogat, hanem sok más nyers képfájl-formátumot, amelyeket valószínűleg más típusú digitális fényképezőgépeken hoztak létre.

Ha CR2-t más képformátumra kíván konvertálni, kezdje az egyik nézővel, és nézze meg, milyen exportálási vagy mentési lehetőségek vannak. Néhány olyan általános formátum, mint a JPG, a TIFF, a PNG és a GIF.

Figyelembe véve, hogy mik és honnan származnak, nem meglepő, hogy a CR2 fájlok nagyok lehetnek, ezért valószínűleg nem az online CR2 átalakító használata a legjobb megoldás, mert minden átalakítandó CR2 fájlt feltölteni kell. Ha azonban ezt az utat választja, próbálja ki a Zamzart.

Jobb tétje egy ingyenes szoftveralapú fájlkonverter. A legtöbb könnyen használható, és minden operációs rendszeren működik. A választottaktól függően támogatást talál a CR2 konvertálásához JPG, TIFF, GIF, PNG, TGA, BMP és más formátumokba, beleértve a PDF-et is.

Lehetséges, hogy Poser karakter-kötélfájlt konvertálhat a Poser program segítségével. Más fájlokat importálni képes programok valószínűleg más formátumba is exportálhatják a CR2 fájlt.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl ekkor nem nyílik meg, akkor nagyon jó esély van arra, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Néhány nem kapcsolódó fájlformátum hasonló fájlkiterjesztéseket használ, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a megfelelő fájlmegnyitók a másik formátummal működnek.

Például az RC2 fájlok úgy néznek ki, mintha kapcsolódhatnak a CR2 fájlokhoz, de lehet, hogy inkább a Visual Studio által használt Visual Studio Resources formátumban vannak.

A CRX hasonló, de ahelyett, hogy egy képprogramhoz kapcsolódna, a Chrome böngészőbővítmények fájlkiterjesztéseként használják.

Ha a fájlja valóban nem használja a CR2 fájlkiterjesztést, keresse meg a fájlnév után látható betűket és / vagy számokat, hogy többet megtudjon a formátumról és a megnyitni kívánt programról.