HTML forráskód megtekintése a Safari böngészőben

A weboldal HTML-forrásainak megtekintése az egyik legegyszerűbb (és leghatékonyabb) módszer a HTML-tanuláshoz, különösen az újabb webes szakemberek számára, akik még csak most kezdenek hozzá az iparban. Ha valamit lát egy webhelyen, és szeretné tudni, hogyan érték el azt, tekintse meg az adott webhely forráskódját. A Safari lehetővé teszi a forráskód megtekintését a Mac számítógépeken.


Forráskód előnyei

Ha megtekinti a forrást, hogy lássa, miként ért el egy webdesigner egy elrendezést, akkor könnyebben elsajátíthatja munkáját. Az évek során sok web-tervező és fejlesztő elég sok HTML-t megtanult pusztán a látott weboldalak forrásának megtekintésével. Ez kiváló módszer a kezdőknek a HTML-tanuláshoz, és a tapasztalt webes szakemberek számára, hogy mások hogyan használják az új technikákat.

Ne feledje, hogy a forrásfájlok nagyon bonyolultak lehetnek. Az oldal HTML jelölésével együtt valószínűleg jelentős CSS és szkript fájlok lesznek felhasználva a webhely megjelenésének és funkcionalitásának létrehozásához, ezért ne frusztrálódjon, ha nem tudja azonnal kitalálni, mi történik. A HTML-forrás megtekintése csak az első lépés. Ezt követően olyan eszközöket használhat, mint Chris Pederick Web Developer kiterjesztése, hogy megnézze a CSS-t és a szkripteket, valamint megvizsgálja a HTML egyes elemeit.


Tekintse meg a forráskódot a Safari-ban

Így mutathatja meg a forráskódot a Safari-ban

asdfasdfa

  1. Nyissa meg a Safarit.

  2. Lépjen a megvizsgálni kívánt weboldalra.

  3. Válassza ki a Fejleszteni menü a felső menüsorban.

    Ha a Fejlesztés menü nem látható, lépjen be preferenciák a Részletes szakasz és válassza ki A Fejlesztés menü megjelenítése a menüsorban.

  4. Válassza ki a Oldalforrás megjelenítése lehetőségek szöveges ablak megnyitásához az oldal HTML-forrásával.

    A legtöbb weboldalon a forrást úgy is megtekintheti, hogy jobb gombbal kattint az oldalra (nem képre), és kiválasztja Oldalforrás megjelenítése. Engedélyeznie kell a Fejlesztés menü in preferenciák hogy megjelenjen az opció.

    A Safari rendelkezik egy gyorsbillentyűvel a HTML-forrás megtekintéséhez: Tartsa lenyomva a parancs és lehetőségek gombokat és nyomja meg U (Cmd+Dönt+U.)


    Jogos a forráskód megtekintése?

    Bár a webhely nagykereskedelmi másolása és a saját webhelyen történő átadása a webhelyen biztosan nem elfogadható, ennek a kódnak az ugródeszkaként való használata, hogy tanuljanak, valójában hány ember halad előre ebben az iparágban. Nehezen találna ma egy működő internetes szakembert, aki nem fedezett fel valamit a webhely forrásának megtekintésével!

    Az internetes szakemberek tanulnak egymástól, és gyakran javítják azt a munkát, amelyet látnak és inspirálnak, ezért ne habozzon megnézni a webhely forráskódját és használni azt tanulási eszközként.