Az automatikus kiegészítés be- és kikapcsolása az Excelben

A Microsoft Excel AutoComplete opciója automatikusan kitölti az adatokat gépelés közben, de nem minden körülmények között hasznos.

Szerencsére bármikor letilthatja vagy engedélyezheti az automatikus kiegészítést.


Mikor kellene és nem kellene használni az automatikus kiegészítést

Ez a szolgáltatás hasznos, ha adatokat ad meg egy olyan munkalapba, amely sok másolatot tartalmaz. Ha be van kapcsolva az Automatikus kiegészítés funkcióval, amikor beírja a gépelést, az az adatok megadásának felgyorsítása érdekében automatikusan kitölti a többi információt a körülötte lévő kontextusból.

Tegyük fel, hogy ugyanazt a nevet, címet vagy más információt ad meg több cellába. Az Automatikus kiegészítés nélkül újra be kell írnia az adatokat, vagy újra és újra be kell másolnia és beillesztenie, ami időt pazarol.

Például, ha az első cellába beírta a "Mary Washington" szót, majd a következő cellákban még sok minden mást, például "George" és "Harry", akkor sokkal gyorsabban beírhatja a "Mary Washington" szót, ha csak az "M" billentyűt írja be. majd nyomja le az Enter billentyűt, hogy az Excel automatikusan beírja a teljes nevet.

Ezt megteheti tetszőleges számú szöveges bejegyzéssel bármely sorozat bármely cellájában, ami azt jelenti, hogy ezt követően beírhatja az "H" -t az aljára, hogy az Excel "Harry" -et javasoljon, majd írja be újra az "M" -t, ha erre szüksége van. név automatikusan kitöltve. Nincs szükség adatok másolására vagy beillesztésére.

Az automatikus kiegészítés azonban nem mindig a barátod. Ha nem kell lemásolnia semmit, akkor is automatikusan javasolja minden alkalommal, amikor elkezdi begépelni a korábbi adatokkal megegyező első betűvel rendelkező dolgot, ami gyakran inkább zavar, mint segítség. 


Az automatikus kiegészítés engedélyezése / letiltása az Excelben

Az automatikus kiegészítés engedélyezésének vagy letiltásának lépései a Microsoft Excel programban a használt verziótól függően eltérőek:

Az Excel 2019, 2016, 2013 és 2010 programokban

  1. Navigáljon a filé > Opciók menüben.

  2. Ban,-ben Excel beállítások ablak, nyissa ki Részletes bal oldalon.

  3. Alatt Szerkesztési opciók szakasz, váltás Engedélyezze az automatikus kiegészítést a cellaértékekhez be- vagy kikapcsolása attól függően, hogy be akarja-e kapcsolni vagy ki akarja kapcsolni ezt a funkciót.

    Web 

  4. Kattintson vagy érintse meg a gombot OK a módosítások mentéséhez és az Excel használatának folytatásához.

Az Excel 2007 alkalmazásban

  1. Kattintson az Irodai gomb.

  2. Válasszon Excel beállítások hogy felhozza a Excel beállítások párbeszédablak.

  3. Válasszon Részletes a bal oldali ablaktáblán.

  4. Kattintson a jelölőnégyzetre a Engedélyezze az automatikus kiegészítést a cellaértékekhez opció mezőbe a funkció be- vagy kikapcsolásához.

  5. Válasszon OK a párbeszédpanel bezárásához és a munkalapra való visszatéréshez.

Az Excel 2003 alkalmazásban

  1. navigáljon Eszközök > Opciók a menüsorból a Opciók párbeszédablak.

  2. Válassza ki a szerkesztése Tab.

  3. Az Automatikus kiegészítés be- és kikapcsolása a jelölőnégyzet mellett Engedélyezze az automatikus kiegészítést a cellaértékekhez opciót.

  4. Kattints OK hogy elmentse a módosításokat és visszatérjen a munkalapra.