Steam közösségi piac: mi ez és hogyan kell használni

A Steam közösségi piac a Steam közösség kiterjesztése, amely lehetővé teszi játékon belüli termékek, Steam kereskedési kártyák és egyebek adásvételét. A tranzakciók a Steam pénztárcáján mennek keresztül, így felhasználhatja a játékon belüli termékek eladásából származó pénzt különböző játékon belüli tárgyak, vagy akár vadonatúj Steam játékok vásárlásához.

A Steam közösségi piac csak azoknak a Steam felhasználóknak áll rendelkezésre, akiknek nincs korlátozott fiókja, és amelyeket a Steam Guard legalább 15 napja védett. Ha a Steam fiókja korlátozott, hozzá kell adnia legalább 5 dollárt a Steam pénztárcájához, vagy meg kell vásárolnia egy legalább 5 dollárba kerülő Steam játékot.


Hogyan működik a Steam közösségi piac?

A Steam közösségi piac egy olyan digitális piactér, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bizonyos játékon belüli termékeket vásároljanak és adjanak el, a digitális kereskedési kártyákon, hangulatjeleken, profil háttérképeken és egyéb dolgokon kívül, amelyeket a Steam használatához terveztek.

Nem minden játék támogatja a Steam közösségi piacot, és nem minden játékon belüli termék forgalmazható. Ha valami nem piacképes, az azt jelenti, hogy nem lehet megvásárolni vagy eladni a Steam közösségi piacon. Ezeket az elemeket a Steam-készletben forgalomképtelennek jelöljük, és nincs eladási gombjuk.

A Steam közösségi piacon minden értékesítés a Steam pénztárcáján megy keresztül, amely egy egyirányú digitális pénztárca, amellyel vásárolhat a Steam-en. Pénzeszközöket hozzáadhat pénztárcájához olyan módszerekkel, mint a PayPal és a hitelkártyák. Mivel a pénztárca egyirányú, nem távolíthat el belőle pénzeszközöket, és nem vihet át máshová.

A Steam pénztárcádban elköltött pénz egyetlen módja az, ha a Steam közösségi piacon vásárolsz tárgyakat vagy játékokat a szokásos Steam áruházból.


Mik a Steam közösségi piaci vételi és eladási megrendelések?

A Steam közösségi piac árukat kezel, és minden tranzakcióhoz vételi és eladási megbízásokat használ. Ahelyett, hogy kiválasztana egy adott terméket, amelyet egy adott személytől szeretne megvásárolni, megmondja a rendszernek azt az árat, amelyet hajlandó fizetni, vagy mennyit hajlandó elfogadni, és megpróbálja összehangolni Önt egy másik féllel a teljesítés érdekében. tranzakció.

A Steam közösségi piacon található tételek listáján nagy zöld vételi és eladási gombok láthatók, valamint néhány árinformáció. A bal oldalon a rendszer megmutatja, hány ember próbál eladni az elemet, és mennyi pénzt akar. A jobb oldalon látható, hogy hány ember próbálja megvásárolni az elemet, és mennyit hajlandó fizetni.

Ha azonnal meg akar vásárolni vagy eladni egy elemet, egyeztesse a kívánt vételi vagy eladási árat a listán látható számokkal.

Ha hajlandó egy kicsit jobb ügyletre várni, megadhat egy vételi megbízást a jelenlegi árnál alacsonyabb áron, vagy egy eladási megbízást a jelenlegi árnál magasabb áron. Ha az ár felfelé vagy lefelé mozog, hogy megfeleljen a megrendelésének, akkor a tranzakció automatikusan megtörténik.


Hogyan vásárolhat elemeket a Steam közösségi piacon

Mielőtt megvásárolhatna egy cikket a Steam közösségi piacon, rendelkeznie kell egy nem korlátozott Steam-fiókkal, a fiókját a Steam Guard védelme alatt kell tartania, és a gőztárcájában is rendelkeznie kell pénzeszközökkel.

Ha megfelel ezeknek a követelményeknek, akkor készen áll arra, hogy megvegyen egy terméket a Steam közösségi piacon.

Ha soha nem használt hitelkártyát pénzeszközök hozzáadásához a Steam pénztárcájához, akkor ellenőrzési folyamaton is át kell esnie, vagy néhány napot kell várnia, amíg rendelkezésre állnak pénzeszközei.

  1. Nyisd ki Gőz.

  2. navigáljon közösség > piac.

  3. Görgessen lefelé.

  4. Kattintson egy elemre a népszerű tételek listáján, egy játékra a jobb oldali listában, vagy használja a keresőmezőt.

  5. Kattints Vásárol.

  6. Írja be az árat, amelyet hajlandó fizetni, kattintson a négyzetre, hogy jelezze, elfogadja a Steam előfizetői megállapodást, majd kattintson a gombra Place Order.

    Ha nincs elegendő pénzeszköze a Steam pénztárcájában, megjelenik egy lehetőség Hozzáadás alapok megrendelés leadása helyett.

  7. Ha a vásárlás sikeres, megjelenik egy erre vonatkozó üzenet, és lehetősége van kattintani Tétel megtekintése a készletben.

  8. Ha a megvásárolni kívánt tétel nem áll rendelkezésre a felajánlott összegért, a Steam tárolja a megrendelést. Ha és amikor egy tétel rendelkezésre áll ennél az összegnél, akkor a rendszer automatikusan megvásárolja az elemet, és e-mailt küld Önnek.


Hogyan lehet eladni cikkeket a Steam közösségi piacon

Mielőtt eladhat elemeket a Steam közösségi piacon, szüksége van egy nem korlátozott Steam-fiókra, amelyet a Steam Guard legalább 15 napig védett, és legalább egy forgalomképes elemre. A legtöbb minősített elem játékon belüli elem, olyan játékokból, mint a Team Fortress 2, a DOTA 2 és a Playerunknown's Battlegrounds, amelyeket más játékosoknak eladhat.

A piacképes cikkek másik kategóriája kereskedési kártyákat, a Steam Chat hangulatjeleket és a profil háttérképeket tartalmazza, amelyeket ingyen kap csak kompatibilis játékok lejátszásával.

Ha rendelkezik játékon belüli minősített tétellel, vagy olyan tétellel, mint egy kereskedési kártya vagy emote, eladhatja azt a Steam közösségi piactéren. Ezután a megszerzett pénzt felhasználhatja különféle játékon belüli termékek, kereskedési kártyák vagy akár teljes Steam játékok vásárlásához.

  1. Nyisd ki Gőz.

  2. navigáljon közösség > piac.

  3. Kattints Adjon el egy elemet.

  4. Kattintson az eladni kívánt elemre, majd a gombra elad.

  5. Adja meg az elfogadni kívánt árat, kattintson a négyzetre annak jelzésére, hogy elfogadja a Steam előfizetői megállapodást, majd kattintson a gombra OK, tedd fel eladásra.

    Az ezen a képernyőn megjelenő ártáblázat segítségével megnézheti, hogy mennyi árat adott el a múltban, és eldöntheti, mennyit szeretne kérni a tiédtől.

  6. Ellenőrizze, hogy a megfelelő összeget adta-e meg, majd kattintson a gombra OK.

  7. Eleme készen áll az értékesítésre, de a Steam Guard-on keresztül kell megerősítenie. Kattintson a gombra OK, majd nyissa meg az e-mailt vagy a Steam Guard alkalmazást.

  8. Keressen egy e-mailt a Steam Guard-tól, és kattintson a megadott linkre, vagy nyissa meg a Steam Guard alkalmazást. Ha rendelkezik a Steam Guard alkalmazással, nyissa meg visszaigazolások, koppintson az elem melletti négyzetre, és koppintson a gombra A kiválasztott megerősítése.

  9. Eleme felkerül a Steam közösségi piacra. Amikor eladja, kap egy e-mailt, és az eladásból származó pénz megjelenik a Steam pénztárcájában.