Javítás, ha nincs internetkapcsolat

Mit kell tudni

  • Ha van Wi-Fi, de nincs internetkapcsolat, akkor a probléma általában a saját eszközeiben rejlik, nem pedig az internet szolgáltatójában.
  • A legvalószínűbb tettes egy útválasztó és / vagy modem. A leggyorsabb megoldás az egyik vagy mindkettő újraindítása.
  • Az újraindítás után, ha még mindig nincs internet, számos más hibaelhárítási lépést kipróbálhat.

Ez a cikk elmagyarázza, mit kell tennie, ha erős vezeték nélküli jel van, de nincs internetkapcsolat.


Javítás, ha nincs internetkapcsolat

Kövesse ezeket a hibaelhárítási lépéseket, ha van Wi-Fi, de nincs internet.

  1. Indítsa újra az útválasztót és a modemet. A legtöbb technológiai probléma és különösen a hálózati hardverproblémák elhárításának első lépése az újraindítás.

    Az útválasztó és a modem újraindítása öblíti a memória tartalmát, és segít visszaállítani a háttérben vagy elhúzódó problémákat. Rendszergazdaként kell bejelentkeznie az útválasztóra.

    Az újraindítás más, mint a visszaállítás. Az újraindítás csak leáll, majd elindítja az útválasztó / modem biztonsági mentését.

    1: 43

    Az otthoni hálózati útválasztó visszaállítása

  2. Ellenőrizze, hogy a megfelelő hálózathoz csatlakozik-e. Győződjön meg arról, hogy a Wi-Fi-eszköz nem próbálja elérni a közeli hálózatot vagy a Wi-Fi-átjátszót, amely nincs teljesen beállítva, és bármelyiküknek lehetnek saját problémái, amelyek blokkolják a hozzáférést. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy még akkor sem működik működő internet, ha a Wi-Fi be van kapcsolva és csatlakoztatva van.

    Ennek ellenőrzéséhez nyissa meg a Wi-Fi beállításokat, és ellenőrizze a hálózat nevét, amelyhez csatlakozni próbál. Ha nem ismeri fel, akkor valószínűleg nem az Ön hálózata.

    Néha azonban a Wi-Fi bővítők ugyanazt a hálózati nevet használják, mint a saját útválasztó. Ha úgy gondolja, hogy ez történik, állítsa alaphelyzetbe a Wi-Fi bővítőt, vagy ideiglenesen húzza ki a csatlakozódugót, hogy lássa, nem kap-e Wi-Fi-t az eszközön kívül. Ha mégis kap internetet, akkor a probléma az extenderen múlik, és onnan végezhet problémamegoldást.

  3. Írja be újra a vezeték nélküli jelszót. Egyes operációs rendszerek nem figyelmeztetnek, ha rossz vezeték nélküli jelszót ad meg. Lehet, hogy laptopja (vagy táblagépe, telefonja stb.) Azt mutatja, hogy erős Wi-Fi-jele van, de ha a jelszó helytelen, az útválasztó nem hajlandó megfelelően kommunikálni az eszközével.

    Ha nyilvános Wi-Fi hotspotot használ, előfordulhat, hogy egy régi jelszót használ, amely korábban működött, de azóta megváltozott, ami általában akkor fordul elő, amikor olyan hálózathoz próbál csatlakozni, amelyet régóta nem használt .

  4. Válasszon le kapcsolatot a VPN-jéről. Ugyanezen a vonalon, ha készüléke VPN-szolgáltatáshoz csatlakozik, teljes Wi-Fi-kapcsolatot láthat, de korlátozott vagy nincs internetkapcsolat. Próbáljon meg egy másik VPN-kiszolgálót, például egy másik országot, vagy válassza le a VPN-t teljesen, hogy lássa, megoldja-e a problémát.

  5. Győződjön meg arról, hogy IP-címet kap. Hidd el, ha nem, csatlakozhatsz egy teljes sávval rendelkező routerhez, de még mindig nincs internet-hozzáférésed. Ennek oka, hogy a probléma nem az útválasztóval, hanem az internetszolgáltatóval való kapcsolatával van.

    Amikor ez megtörténik, az útválasztó működni fog a hálózaton, de mivel nem érheti el az internetet, ezért nem lesz érvényes nyilvános IP-címe, vagyis nem fog tudni adatokat küldeni vagy kérni az interneten keresztül.

    Egy másik ok, amiért nem biztos, hogy rendelkezik megfelelő IP-címmel, az az, ha készüléke statikus IP-cím használatára van beállítva, de az útválasztó nem engedélyezi ezt az IP-címet a hálózaton, ami történhet, ha statikus IP-címet kever egy DHCP hálózat.

    A legkülönfélébb probléma megoldásának legegyszerűbb módja a DHCP engedélyezése az útválasztón és a statikus cím eltávolítása az eszközről. Például a Windows rendszerben ezt a Vezérlőpulton teheti meg, ha belép a hálózati adapter tulajdonságaiba, és kiválasztja IP-cím automatikus a kézi hozzárendelés opció helyett.

    Theresa Chiechi / Web

  6. Nyissa meg böngészőjét. Ha Wi-Fi hotspotot használ, például szállodában vagy repülőtéren, akkor azt gondolhatja, hogy ellenőrizheti e-mailjét vagy böngészhet az interneten, ha szilárd vezeték nélküli jelet kapott, de általában nem ez a hotspotok működése.

    A webböngésző elindításakor egy hotspot oldalnak automatikusan meg kell jelennie, és alapvető információkat kell tartalmaznia arról, hogy melyik cég biztosítja a hotspotot, és mi a teendő. Fogadja el a feltételeket, vagy írja be a vállalkozás által megadott jelszót.

    Néhány szálloda például arra készteti, hogy a hozzáféréshez jelszót adjon meg a hotspot oldalon, és a légitársaságok gyakran számítanak fel internetet.

    Várja meg, amíg a hotspot oldal befejezi a kapcsolat beállítását, vagy átirányít egy másik oldalra, ahol normálisan hozzáférhet az internethez.

  7. Próbálkozzon másik DNS-kiszolgálóval. Ha az eszköz egy olyan DNS-kiszolgálóhoz csatlakozik, amely sérült adatokkal vagy offline állapotban van, akkor a legerősebb Wi-Fi jel sem használhatja az internet-hozzáférést.

    Keressen meg egy másik DNS-kiszolgálót, majd módosítsa a készülék DNS-kiszolgálójának beállításait, hogy lássa, végre betöltődnek-e a weboldalak.

  8. Ellenőrizze a MAC-cím szűrését. Egy másik ok, amiért kapcsolódhat Wi-Fi-hálózathoz, de nincs internet-hozzáférése, az az, ha az útválasztón MAC-címszűrés van beállítva. Ez úgy működik, hogy blokkolja az eszközök csatlakozását az útválasztóhoz, kivéve, ha rendelkeznek konkrét MAC-címmel.

    Tehát, bár eszközének nem okozhat problémát a Wi-Fi csatlakoztatása, minden kísérletet blokkolunk az internet vagy más hálózati eszköz elérésére.

    Mivel ez a beállítás általában csak az üzleti hálózatokon látható, a legjobb megoldás a MAC-cím szűrés kikerüléséhez, ha csak azt kéri, hogy adja hozzá MAC-címét a jóváhagyott listához. 

  9. Vegye fel a kapcsolatot a műszaki támogatással. Ha a hibaelhárítási lépések egyike sem oldja meg a problémát, akkor technikai támogatásra van szüksége az internetszolgáltatótól, az útválasztó gyártótól, vagy a számítógéptől vagy okostelefon-gyártótól.