Javítás, amikor a Google Chrome nem válaszol

Az évek során a Google Chrome úgy nőtt, hogy egy sokoldalú csomagba csomagolt webeszközöket ölel fel. De van egy hátránya annak a lóerőnek. Amint bonyolultabbá válik, rengeteg lehetőség adódik a hibákra. A Chrome hibák homályosan, egy általános "Chrome nem válaszol" üzeneten keresztül nyilvánulnak meg.

Ebben az útmutatóban segítséget kínálunk ezeknek az irritáló böngészőhibáknak a leküzdéséhez.

Ezek a lépések vonatkoznak a Google Chrome-ra bármely operációs rendszeren, valamint a Chromium for Linux és a Microsoft Edge számára, amely a Chromium motort használja.


A Chrome nem reagálásának okai

A Chrome lassulása vagy leállítása általában a memóriakezeléssel kapcsolatos problémákhoz kapcsolódik. Nagyszámú fül futtatása alulteljesítményű eszközön gyakran memóriaszivárgásokat okoz, amelyek destabilizálják a Chrome-ot vagy a Windows-ot, vagy mindkettőt.

Előfordul, hogy egy megszakadt kiterjesztés vagy egy rosszul viselkedő weboldal olyan hibákat generál, amelyeket a böngésző nem tartalmaz, ami megfagyhatja a böngészőt vagy kényszerítheti annak rendellenes megszüntetését.


A Chrome nem válaszoló hibák kijavítása

Annak ellenére, hogy nincs egyetlen garantált megoldás azokra a különböző problémákra, amelyek miatt a Chrome nem reagál, próbálkozzon az alábbi lépésekkel annak érdekében, hogy a böngésző újra elinduljon. Nagy eséllyel a Chrome a végére ugyanolyan jó lesz, mint az új.

  1. Frissítsen a Chrome legújabb verziójára. Mielőtt elkezdene ásni a Chrome-ban, és kockáztatja a beállítások elvesztését, válassza a lehetőséget beállítások > Segítség > A Google Chrome új lap megnyitásához, amely a Chrome telepítésével kapcsolatos információkat jeleníti meg. Ugyanakkor a Chrome újabb verziót keres. Ha talál ilyet, a Chrome automatikusan frissül.

    A Beállítások menüt három pont képviseli a jobb felső sarokban.

  2. Törölje az előzményeket és a gyorsítótárat. A sérült gyorsítótár tönkreteheti a napját. Szinte mindig biztonságos a gyorsítótár törlése, így nincs ok arra, hogy ne próbálja ki. Meg kell próbálnia törölni a böngészési előzményeket is. Ha vannak olyan adatok, amelyek megsérülhettek, szabaduljon meg tőle.

  3. Indítsa újra az eszközt. Ha a Chrome memóriahibát tapasztalt azzal kapcsolatban, hogy az operációs rendszer hogyan osztja be az aktív RAM-ot, a számítógép újraindítása öblíti a rendszer RAM-ját, és egy újszerű környezetet mutat be a Chrome számára.

  4. Tiltsa le a bővítményeket. A kiterjesztések a Chrome ökoszisztémájának szerves részét képezik, és új funkciókat adnak a böngészőhöz. Előfordulhat azonban, hogy egyeseket nem tartanak aktívan karban, és elavulhatnak, vagy inkompatibilitást fejthetnek ki a Chrome új verzióival. Tiltsa le egyesével a bővítményeket, hogy lássa, vajon ezek okozzák-e a problémát.

  5. Törölje a DNS-gyorsítótárat. Noha nem kapcsolódnak a Chrome-hoz, a DNS-gyorsítótárak befolyásolják a hálózati kapcsolatokat. A DNS lehetővé teszi a böngésző számára, hogy IP-címek helyett URL-eket tartalmazó webhelyeket találjon. A legjobb, ha megtisztítja, ha valami megsérült, vagy valami nem stimmelt.

  6. Győződjön meg arról, hogy a tűzfal nem blokkolja a Chrome-ot. Ha bármilyen munkát végzett a tűzfalon, mindig célszerű megbizonyosodnia arról, hogy az új beállítások nem blokkolják-e a Chrome-ot.

    A Windows felhasználói ellenőrizhetik a tűzfal beállításait a Windows Defender segítségével. A Linux-felhasználók ellenőrizhetik a tűzfal beállításait, hogy a Chrome le van-e tiltva, bár kifejezetten nem szerepel Chrome-ban. Nyisson meg egy terminált, és ellenőrizze, hogy a bejövő és a kimenő forgalom egyaránt megengedett-e a 80-as és a 443-as porton. Használja a két parancs egyikét:

    sudo iptables -S

    or

    sudo ufw állapot

  7. Állítsa vissza a Chrome alapértelmezett értékét. Mindig lehetséges, hogy valami megsérült, vagy a beállítások kombinációja okozott problémát. Az egyetlen módja a biztos tudásnak az, ha mindent visszaállítasz a Chrome első telepítésekor.

  8. Telepítse újra a Chrome-ot. Ha úgy tűnik, hogy semmi sem működik, állítsa vissza a Chrome-ot az alapértelmezettre, távolítsa el és telepítse újra. Ez a legteljesebb módszer a Chrome alaphelyzetbe állítására, de általában nem szükséges ilyen messzire menni.

  9. Vegye fel a kapcsolatot a Google Chrome ügyfélszolgálatával. Ha minden más nem sikerül, akkor a probléma megoldásához fel kell vennie a kapcsolatot a Google ügyfélszolgálatával.