Leállt a Google Hangouts … Vagy csak te?

Sok ember számára, aki otthon dolgozik, vagy távoli munkatársakkal kell kapcsolatba lépnie, a Google Hangouts elengedhetetlen eszköz, ezért különösen frusztráló, amikor úgy tűnik, hogy a Google Hangouts nem működik.

Ha nem tud csatlakozni a Google Hangouts szolgáltatáshoz, vagy más emberekkel beszélgethet vele, nem mindig könnyű megmondani, hogy a Google nem megfelelően működik-e, vagy problémája van a saját internetkapcsolatával. Néhány egyszerű ellenőrzéssel megtudhatja, hogy a Google Hangouts leállt-e, vagy Ön.


Hogyan állapítható meg, hogy a Google Hangouts nem működik-e?

Bizonyos szempontból jobb hír, ha kiderül, hogy a Google Hangouts nem működik, mert ez azt jelenti, hogy nem kell elhárítania a saját internetkapcsolatával kapcsolatos esetleges problémákat. Sajnos, ha a Hangouts offline állapotban van vagy problémákat tapasztal, nincs más választása, mint megvárni, amíg online visszatér (vagy meggyőzheti a többi résztvevőt, hogy próbálkozzanak egy alternatív webkonferencia eszközzel, például a Zoommal). Így ellenőrizheti, hogy a Google Hangouts nem működik-e:

  1. Ellenőrizze a Downdetector Google Hangouts oldalát. A Downdetector sok általános weboldalt figyel, és jó kiindulópont. Megmondja, hogy a webhely jelentett-e problémákat, és offline lehet-e. 

  2. Ha a Downdetector nem végleges, akkor más webhelyeket is kipróbálhat, köztük az IsItDownRightNow és az Outage.Report.

  3. Míg a felhasználók ritkán használják a Google Hangouts támogatási fórumát a kimaradások nyomon követésére, ellenőrizheti, hogy vannak-e a közösségi fórumban üzenetszálak a leállásokkal kapcsolatban. 

Ha problémái vannak ezen webhelyek bármelyikéhez való csatlakozással, vagy senki más nem azonosított problémát a Google Hangouts szolgáltatással, akkor valószínűleg a Google Hangouts rendesen működik, és a probléma a saját internetkapcsolatával van.


Mi a teendő, ha a Google Hangouts nem működik az Ön számára

Ha megnézte, hogy a Google Hangouts nem működik-e, és úgy tűnik, hogy mindenki számára működik, kivéve Önöket, itt van néhány dolog, amellyel elháríthatja a problémát, és megpróbálhatja újra felállni:

  1. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő helyre megy, és nem hibásan írta be az URL-t. Meg kell próbálnia felkeresni a hangouts.google.com webhelyet. 

  2. Ha a Google Hangouts nem nyílik meg az Ön böngészőjében, próbáljon meg bejelentkezni egy másik böngészővel (például a Microsoft helyett a Chrome helyett), vagy jelentkezzen be a böngésző privát vagy inkognitómódjával. Kísérletezzen olyan webböngészők variációival, amelyeket általában nem használ az esetleges bejelentkezési vagy gyorsítótárazási problémák kiküszöbölésére. 

  3. Ha ez opció, akkor inkább próbálja meg használni a mobil Hangouts alkalmazást a telefonján. Győződjön meg róla, hogy a hivatalos Hangouts alkalmazást iPhone-hoz vagy a Hangouts alkalmazást használja az Android rendszerhez.

  4. Ha eredetileg a mobilalkalmazást próbálta, próbálja meg inkább megnyitni a Hangouts alkalmazást egy böngészőben. 

  5. Törölje a böngésző gyorsítótárát, majd próbálja újra. 

  6. Törölje a böngésző cookie-jait, és próbálja újra.

  7. Ha egyik lehetőség sem működött, akkor valószínűleg problémája van az internettel. További segítségért forduljon internetszolgáltatójának műszaki támogatásához. 


Egyéb Google Hangout-kapcsolati hibák

Előfordulhat, hogy más hibaüzeneteket lát, vagy más problémákkal találkozhat a Hangouts szolgáltatáshoz való csatlakozás során. Ha a webhely nagyon meghibásodott (és megszakadt), akkor olyan hibákat láthat, mint 500 belső kiszolgáló hiba, 403 tiltott és 404 nem található. Ezeken kívül a következő problémákkal találkozhat:

  • A Hangouts többször is beszámol arról, hogy megpróbálja újracsatlakozni. Ez általában a szakaszos internetkapcsolat jele a végén. Megpróbálhatja újraindítani az útválasztót, áthelyezni a számítógépet a Wi-Fi útválasztóhoz, vagy segítségért forduljon internetszolgáltatójához. 
  • A Firefox böngészőben nem használhatja a Google Hangouts szolgáltatást. Érdemes másik böngészőt használni, mert a Google már nem támogatja a hang- és videohívásokat a Firefoxban. 
  • A Hangouts nem tud csatlakozni, és 212, 213 vagy 214 hibát jelent. Ez egy meglehetősen ritka probléma, amely a GSuite telepítésének sérült beállításához kapcsolódik. Ha Ön GSuite-felhasználó és látja ezt a hibát, forduljon a GSuite-t adminisztráló személlyel a Gsuite szervezeti egység törléséhez, egy új csoport létrehozásához és az új csoporthoz való hozzárendeléshez.