Lemaradt a viszály … Vagy csak te?

Ha nem tud bejelentkezni a Discord szolgáltatásba, akkor előfordulhat, hogy a csevegőszolgáltatás nem működik, vagy csak a számítógépével, a Discord alkalmazással vagy akár a Discord-fiókjával lehet probléma. Néha nehéz lehet tudni, hogy van-e mindenki számára diszkord-kiesés, vagy csak te vagy az, de általában vannak jelek, amelyekről van szó. Itt megtudhatja, hogy a Discord leállt-e, vagy a technikával kapcsolatos probléma.

A cikkben található utasítások széles körben vonatkoznak minden olyan eszközre, amely képes csatlakozni a Discordhoz. 


Hogyan lehet megmondani, ha a viszály nem működik

Ha úgy gondolja, hogy a Discord szerverek mindenki számára leálltak, próbálja ki az alábbi lépéseket:

  1. Ellenőrizze a Discord Service Status oldalt, hogy vannak-e problémák.

    Ezt az oldalt a Discord tárolja, így ha jelentős probléma merül fel a szolgáltatással kapcsolatban, előfordulhat, hogy itt nem állnak rendelkezésre információk.

  2. Keresés a Twitteren a #discorddown kifejezésre. Figyeljen arra, amikor az emberek tweeteltek arról, hogy a Discord nem működik. Ha a tweetek nemrégiben megjelentek, ugyanazokkal a problémákkal járhatnak, mint amilyenbe belefut. 

  3. Miközben a Twitteren tartózkodik, ellenőrizze a Discord Twitter-oldalán a frissítéseket arról, hogy a szolgáltatás nem működik-e. A Discord gyakran nem tesz itt közzé szolgáltatási információkat, de érdemes gyorsan megnézni.

    Ha a Twitter sem nyitható meg, akkor a probléma valószínűleg a végén vagy az internetszolgáltatójánál van.

  4. Használjon egy harmadik féltől származó állapotellenőrző weboldalt, mint például a Down For Everyone or Just Me, a Downdetector, a jelenleg le van állva? És az Outage.Report.

    Ha másnak nincs problémája a Discorddal, akkor a probléma valószínűleg valami a végén.


Mi a teendő, ha nem tud csatlakozni a viszályhoz

Számos dolgot kipróbálhat, ha úgy tűnik, hogy a Discord mindenki számára jól működik, de továbbra is problémái vannak a kapcsolattal:

  1. Győződjön meg róla, hogy valóban a www.discord.com webhelyet keresi fel. Ha Discord alkalmazást használ, győződjön meg róla, hogy ez a hivatalos Discord alkalmazás PC-re, Linuxra, Mac-re, iOS-re és Androidra.

  2. Ha nem tud hozzáférni a Discord-hoz a webböngészőjéből, próbálja meg használni a Discord alkalmazást. Ha az alkalmazás nem működik, próbálja meg inkább a böngészőt használni. Pontosan jelölje meg, hogy van-e egy adott eszköz vagy módszer, amely nem működik. 

  3. Zárja be az összes böngészőablakot, várjon 30 másodpercet, nyisson meg egy ablakot, majd próbálkozzon újra a Discord elérésével. Tegye ugyanezt a Discord alkalmazásával, ha táblagépet vagy okostelefont használ, de győződjön meg róla, hogy valóban bezárja az alkalmazást; megtudhatja, hogyan lehet bezárni az Android-alkalmazásokat, és hogyan lehet kilépni az iPhone-on található alkalmazásokból.

    Ha úgy gondolja, hogy a böngésző vagy az alkalmazás nem zár megfelelően, vagy elakad, indítsa újra eszközét, és próbálja újra. 

  4. Törölje a böngésző gyorsítótárát. A gyorsítótár törlésével valószínűleg tisztázzák azokat a hibákat, amelyeket az interneten való böngészés közben vezettek be.

  5. Törölje a böngésző cookie-jait. Ugyanúgy, mint a gyorsítótár törlése, a böngésző cookie-jainak törlése is. Ezek az apró információk néha hibákat okozhatnak, ezért hasznos azok törlése és újrakezdése.

  6. Vizsgálja át számítógépét rosszindulatú programok ellen. A rosszindulatú programok mindenféle problémát okozhatnak, amelyek úgy tűnik, nem kapcsolódnak a rosszindulatú programokhoz. Még akkor is, ha a közelmúltban vizsgált, próbáljon meg újra vírusokat és más rosszindulatú programokat keresni, hogy biztos legyen benne.

  7. Indítsa újra a számítógépet. Nem vicces, hogy az újraindítás úgy tűnik, hogy ennyi mindent megold? A számítógép újraindításával számos ideiglenes probléma megoldható. Próbáld meg. Lehet, hogy meglepődik, hogy ez mennyire működik.

  8. Nem valószínű, de probléma lehet a DNS-kiszolgálóval. Ha meg akarja próbálni a DNS-szerver váltását, rengeteg módszer létezik erre egy ingyenes és nyilvános lehetőséggel, bár ne feledje, hogy ez elég fejlett megoldás.

Ha még semmi sem működött, akkor valószínűleg egy internetes problémával foglalkozik. További segítségért forduljon internetszolgáltatójához. 


Discord hibaüzenetek

A Discord egy meglehetősen megbízható szolgáltatás a legtöbb esetben, de amikor problémái vannak, gyakran hibaüzeneteket jelenít meg, amelyek megmagyarázzák, miért nem tud csatlakozni. Például:

  • Discord No Route. Ez a hiba akkor jelentkezik, amikor megpróbál csatlakozni egy hangcsatornához, és a hálózata nem csatlakozhat hozzá. Általában egy túl lelkes VPN, tűzfal vagy antivírus okozza. Néha az újraindítás kijavítja, máskor a Discord kivételt kell tennie a tűzfalon vagy a víruskeresőben. 
  • A viszály nem nyílik meg. Ez akkor történik, ha probléma merül fel az alkalmazásával kapcsolatban. Telepítse újra az alkalmazást, vagy váltson a böngészőalapú verzió használatára. 

Ha a Discord nem jelenik meg a karbantartásról szóló üzenettel, az egyetlen lehetőség a kivárásra. A szolgáltatásnak hamarosan újra kell állnia.