Mi a Microsoft Word for Mac?

A Microsoft Word egy szövegszerkesztő alkalmazás, amelyet először 1985-ben adtak ki a Mac-en. A szövegszerkesztő megkülönbözteti magát a szövegszerkesztőktől, mint például a Notes, azáltal, hogy robusztus platformot kínál fejlett funkciókkal, például helyesírás-ellenőrzéssel, beágyazott objektumokkal és diagramokkal, képekkel, valamint adatok egyesítésével adatbázisokból. A Word és más modern szövegszerkesztők egyik fontos jellemzője a mit lát, amit kapsz (WYSIWYG) felület, amely a képernyőhöz illeszkedik az oldalra nyomtatott végleges dokumentumhoz.

A Microsoft Word a választott szövegszerkesztő alkalmazás a legtöbb vállalkozás számára. Hasonló verziók érhetők el Mac számítógépeken és Windows számítógépeken.

A cikkben szereplő információk a Microsoft Wordre vonatkoznak, a Microsoft 365 for Mac előfizetés részeként, és a Wordre a Microsoft Office 2019 for Mac egyszeri vásárlásakor.


Hogyan tér el a Word for Mac a Word for Windows programtól?

Bár a Microsoft Word Mac verziója hasonló a Windows verzióhoz, van néhány különbség.

  • A Mac nem rendelkezik integrációval a SharePoint és a Visual Basic szolgáltatásokkal. Míg a Word for Mac bizonyos szintű támogatást nyújt a SharePoint és a Visual Basic számára, nem támogatja ezeknek a szolgáltatásoknak az összes aspektusát.
  • A Microsoft Word for Mac nem támogatja az ActiveX-et, amely csak Windows rendszer. Az ActiveX-et lassan kivonja a Microsoft, de az, hogy képtelen vele dolgozni a Word for Mac-ben, problémákat okozhat azoknak a felhasználóknak, akiknek szükségük van erre a szolgáltatásra.
  • A Word for Mac nem tartalmazza a digitális tintát és a kapcsolódó szabad stílusú rajzeszközöket.
  • A Word for Mac nem tartalmazza a Dokumentumellenőrt, amely eltávolítja a személyes adatokat és a rejtett adatokat egy dokumentumból.
  • A Word for Mac nem tartalmaz beágyazott betűtípusokat.

Word a Microsoft 365-ben vs. Word for Mac 2019

A Word for Mac havi előfizetésként vagy egyszeri szoftvervásárlásként érhető el. A Microsoft Office for Mac 2019 szoftvercsomag és a Microsoft 365 for Mac előfizetés egyaránt tartalmazza a Word 2019 for Mac alkalmazást.

A Word for Mac két verziója között kisebb különbségek vannak. Annak ellenére, hogy ugyanabban a hónapban jelentek meg, az új Word ikon csak az előfizetéses verzióban érhető el, míg az egyszeri vásárlási szoftver megtartja a Metro tervezőfelületét.

Habár az egyszeri vásárlási szoftver biztonsági frissítéseket kap a Microsofttól, nem kap új szolgáltatásfrissítéseket, amelyeket az előfizetői csomag tartalmaz. Ezenkívül a Microsoft for Microsoft 365 mobilalkalmazásai elérhetők iOS és Android eszközökön.

A Microsoft 365 programban a Word előfizetési modellje több számítógépre, táblagépre és telefonra is telepíthető. Az egyszeri vásárlás csak egy számítógépen használható.


Hogyan lehet beszerezni a Microsoft Word for Mac OS rendszert

A Microsoft Word for Mac elérhető a Mac App Store-ban, önálló alkalmazásként és a Microsoft 365 csomag részeként is, de mindkét lehetőséghez Microsoft 365-előfizetés szükséges. A Word Mac-re történő telepítésének legegyszerűbb módja az App Store-ból való letöltés.

Az interneten is bejelentkezhet a Microsoft-fiókjába, és ott megrendelheti a Microsoft 365-előfizetését.

Ha az egyszeri szoftvert a Microsoft Office részeként szeretné megvásárolni, akkor az szerepel az Office Home & Student 2019 programban, amely elérhető a Microsoft webhelyén, valamint olyan üzletekből, mint a Best Buy, az Amazon és a Walmart .


Szüksége van Microsoft Word for Mac-re? 

A Mac OS egy Pages nevű szövegszerkesztővel rendelkezik, amely WYSIWYG felülettel rendelkezik, képbe ágyazási és diagramkészítési funkciókat tartalmaz, és képes kezelni a kis irodák számláit, a hallgatók számára készített dolgozatokat és a szövegszerkesztő egyéb szokásos felhasználásait. 

A Pages egy ingyenes alkalmazás a Mac rendszeren, és az iCloud része. A felhőalapú oldalak bármely Mac számítógépen hozzáférést biztosítanak az interneten keresztül. A Pages ingyenesen letölthető az iPad és az iPhone készülékek számára is.

Kiváló Word-helyettesítő oldalak a diákok, otthoni használat és kis irodák számára. A Pages együttműködési funkciókat tartalmaz, és exportálhatja őket Word fájlformátumba. A dokumentumok cseréje azonban a Microsoft Word-t használókkal kényelmetlen. Az oldalak nem rendelkeznek speciális funkciókkal, például a levelek egyesítésével és a sablonokkal vagy az elsődleges dokumentumokkal.

Ha olyan vállalatnál dolgozik, amely a Word-et használja szövegszerkesztő platformként, akkor a Microsoft Word-t kell használnia. Ha kisvállalkozásban dolgozik, diák vagy diák vagy szövegszerkesztőre van szüksége otthoni használatra, nézze meg a Pages oldalt, mielőtt befektetne a Microsoft Word programba.


Lehetséges-e a Word for Windows futtatása Mac rendszeren?

Ha feltétlenül futtatnia kell a Word for Windows rendszert, akkor nem kell lemondania a Mac-ről. Lehetséges a Windows telepítése Mac gépre, és egy Windows alkalmazás futtatása egymás mellett a Mac alkalmazásokkal a Parallels szoftver (vagy más Windows emulátor) használatával.

Parallels

A Parallels telepítése nem a technikai szempontból egyszerű, de a működésbe lépéshez nem kell sok technikai know-how. Miután a Windows fut a Mac-en, a Parallels használata egyszerű.

A Microsoft Word előzményei Mac-en

Bár a Microsoft Word a Windows szinonimájának tűnhet, évekkel azelőtt jelent meg a Mac-en, hogy először megjelent volna a Windows-on. Annak ellenére, hogy a Microsoft és az Apple között olykor sziklás kapcsolat áll fenn, a Microsoft Word a kezdetektől fogva a Mac-ek fő támasza volt.

  • 1985: A Microsoft kiadta a Word 1.0 alkalmazást Mac és MS-DOS rendszerekhez. 
  • 1989: A Word 4.0 a Microsoft Office részeként került a Mac-be.
  • 1993: Az Office 4.2 tartalmazta a Word 6-ot. Ez volt az első alkalom, hogy mind a Windows, mind a Mac számítógépeken ugyanaz volt a Microsoft Word verzió.
  • 2001: A Microsoft Word X verzió volt az első verzió, amely támogatta a Mac OS X-et.
  • 2004: A Microsoft Office 2004 for Mac tartalmazta a Word szót.
  • 2010: Megjelent a Microsoft Word for Mac 2011.
  • 2015: A Microsoft Word 2016 elérhetővé vált a Microsoft 365 előfizetők számára. Később abban az évben a Microsoft kiadta az Office 2016 egyszeri verzióját a Mac számára, amely tartalmazta a Word-t.
  • 2018: A Microsoft Word for Mac 2019 a Microsoft Office szoftver egyszeri vásárlásának és a Microsoft 365 előfizetés részeként jelent meg.