Mi a teendő, ha az USB-internetmegosztás nem működik

Mivel általában másodlagos módszerként használják az internethez való csatlakozáshoz, akkor is, ha még az USB-internetmegosztás sem működik, rendkívül frusztráló lehet. Szerencsére számos módon lehet megoldani a Windows-hoz kapcsolódó internetmegosztási problémákat.

A cikk tippjei a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszerekhez használhatók.


Hogyan lehet kijavítani az USB-internetmegosztás működését

Mielőtt elhárítaná az USB-internetmegosztás problémáját, célszerű megbizonyosodnia arról, hogy a Windows internetmegosztásának megfelelő lépéseit követte, és beállította a telefonján.

  1. Tiltsa le a Wi-Fi-t: A vezeték nélküli kapcsolat néha akadályozhatja az internetmegosztást. Próbálkozzon a Wi-Fi letiltásával, hogy megjavítsa-e az internetmegosztást a Windows 10 problémával. Ehhez iOS vagy Android rendszeren csúsztassa lefelé a képernyő tetejét a kezelőközpont vagy a gyorsbeállítások megjelenítéséhez, majd érintse meg a Wi-Fi ikonra.

  2. Ellenőrizze, hogy az USB-kábel működik-e és csatlakoztatva van-e: Ellenőrizze, hogy az USB-kábel mindkét végén megfelelően van-e csatlakoztatva. Ha szükséges, húzza ki és csatlakoztassa újra. Egy másik USB-kábel kipróbálása szintén jó ötlet, ha van ilyen.

  3. Próbáljon ki egy másik USB-portot: A rendszer leggyorsabb USB-portját használja? Ha USB 2.0 portra van csatlakoztatva, próbáljon meg egy USB 3.0 vagy USB 3.1 portot használni. Alternatív megoldásként csak próbálkozzon másikkal. Soha nem lehet tudni, hogy az USB-port hibás-e.

  4. Indítson újra mindent: Lehet, hogy a PC vagy laptop újraindítása és a telefon újraindítása nem jelent megoldást mindenre, de meglepő, hogy milyen gyakran képes megoldani valamit. Próbálja ki ebben az esetben, hogy meggyőződjön arról, hogy a Windows-internetmegosztás problémája megoldódott-e.

  5. A Windows hibaelhárító futtatása: Lehet, hogy a Windows hibaelhárító nem mindig működik, de ha működik, akkor sok fejfájást takaríthat meg.

    Ha meg szeretné tudni, hogy megoldhatja-e a problémát az USB-tethering a Windows 10 rendszerben, keresse meg a következőt:Elhárítása”Elemet a Windows keresőmezőjében, majd válassza ki a megfelelő eredményt. Amikor a hibaelhárító ablak betöltődik, válassza a lehetőséget Network Adapter > Futtassa a hibaelhárítót, Akkor kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, és nézze meg, hogy megoldódtak-e az internetmegosztás problémái.

  6. Tethering illesztőprogram frissítése: Előfordul, hogy a Windows saját tethering illesztőprogramja megsérül, és megnehezíti a folyamatot, mint kellene. Ennek kijavításához:

    1. Keresése Eszközkezelő a Windows keresősávon, és válassza ki a megfelelő eredményt.
    2. Nézze meg az eszközök listáját, és válassza a lehetőséget Network Adapter hogy bővítse lehetőségeit.
    3. Kattintson a jobb gombbal, vagy érintse meg és tartsa lenyomva Távoli NDIS alapú internetmegosztó eszköz, Majd válassza ki ingatlanok a felugró menüből.
    4. Válassza ki a Vezető fül> Illesztőprogram frissítése > Automatikus keresés a frissített illesztőprogramok számára.
    5. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

    Ha ez nem működik, próbálkozzon a folyamat megismétlésével, ahelyett, hogy kiválasztaná Automatikus keresés ... válasszuk Keresése a számítógépen vezető szoftver > Engedjék meg a számítógépen található eszközillesztők listáját. Győződjön meg róla Kompatibilis hardver megjelenítése van kiválasztva, majd válassza a lehetőséget Távoli NDIS alapú internetmegosztó eszköz > Következő.

  7. Frissítse a Windows rendszert és az eszközét: Ha az adott illesztőprogram-frissítések nem oldják meg a problémát, akkor egy általános Windows-, Android- vagy iOS-frissítés teheti ezt.

  8. Módosítsa az APN-beállításokat: Az Android-felhasználók néha kijavíthatják a Windows-internetmegosztás problémáit az APN-beállítások megváltoztatásával. Görgessen lefelé, és koppintson a ikonra APN típus, majd írja be aalapértelmezett, dun”, Majd koppints OK. Ha ez nem működik, egyes felhasználók állítólag sikert arattak, ha „szürkésbarna„Helyette.

  9. Változtassa meg az MVNO-típust: Egyes Android-felhasználók, akiknek problémája van az internetmegosztás terén, azt tapasztalták, hogy a mobil virtuális hálózati operátor típusának megváltoztatása segíthet. Ehhez nyissa meg a következőt: beállítások > Mobile Networks > Access Point Names, majd érintse meg mobilszolgáltatóját a listán. Görgessen lefelé, és koppintson a ikonra MVNO típus, majd változtassa meg a következőre: IMSI.

  10. Ha a fentiek egyike sem működik, akkor mindig a vezeték nélküli útvonalon járhat. Beállíthatja telefonját Wi-Fi hosztpotként, és vezeték nélkül összekapcsolhatja laptopját vagy asztali számítógépét. Ha készüléke natív módon nem támogatja a vezeték nélküli szolgáltatást, akkor mindig vásárolhat USB Wi-Fi adaptert.