Mi a teendő, ha az AirPlay nem működik

Az AirPlay az iPad egyik legkiválóbb funkciója, különösen akkor, ha az AirPlay segítségével iPadjét vagy iPhone-ját Apple TV-n keresztül csatlakoztatja a tévéhez. Akár előadást tart, akár szörfözik az interneten, akár játékot játszik, semmi sem hasonlít a széles képernyős tévékészüléken való lejátszódásra.

Mivel úgy tűnik, hogy az AirPlay varázslatosan működik, zavarónak tűnhet a hibaelhárítás, de az AirPlay egyszerű elveken működik. Az AirPlay csatlakozási problémák megoldása általában szintén egyszerű.

A cikkben szereplő információk az iOS 12, 11 vagy 10 rendszert futtató iPadekre és iPhone készülékekre vonatkoznak. Második generációs vagy újabb Apple TV-re van szükség.


AirPlay-kapcsolat létrehozása

Amikor minden megfelelően működik, úgy érheti el az AirPlay-t, hogy az iPad vagy iPhone képernyőjének jobb felső sarkát lefelé húzva (iOS 12 vagy iOS 11 rendszerben) megnyitja a Vezérlőközpontot. Húzza felfelé a képernyő alját, hogy megnyissa a Vezérlőközpontot az iOS korábbi verzióiban.

Érintse képernyő tükrözés (iOS 12 vagy iOS 11 rendszerben) vagy AirPlay (az iOS korábbi verzióiban), majd válassza a lehetőséget Apple TV a megnyíló ablakból. Csak erre van szükség ahhoz, hogy az Apple TV segítségével tükrözze az iPad képernyőjét a tévében.

Ha minden nem működik megfelelően, kövesse ezeket a hibaelhárítási lépéseket, és pillanatok alatt visszatérhet az iOS-eszköz tévéjére.


Ellenőrizze, hogy az Apple TV AirPlay be van-e kapcsolva

Az Apple TV Beállítások alkalmazásban ellenőrizze, hogy az AirPlay funkció be van-e kapcsolva. Választ beállítások > AirPlay és ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva. 

Ellenőrizze a Wi-Fi hálózati kapcsolatot

Az AirPlay a Wi-Fi hálózaton keresztül működik, ezért mindkét eszköznek ugyanazon a hálózaton kell lennie a funkció működéséhez. A Beállítások alkalmazás megnyitásával ellenőrizze, melyik hálózathoz csatlakozik iPad vagy iPhone. A Wi-Fi-hálózat neve mellett meg kell jelenni Wi-Fi a bal oldali panelen. 

Ha a Wi-Fi beállítás Ki értéket ad, lépjen a következőre: Wi-Fi és csúsztassa a csúszkát Be / zöld helyzetbe. Ezután válasszon egy hálózatot a megjelenő lehetőségek közül.

Ellenőrizze az Apple TV Wi-Fi hálózatát beállítások és választani hálózat (a 4. generációs Apple TV vagy újabb verzióhoz) vagy általános > hálózat (az Apple TV korábbi verzióihoz). Meg kell mutatnia, hogy ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakozik, mint az iOS eszköz.


Indítsa újra mindkét eszközt

Ha a problémák továbbra is fennállnak, indítsa újra mindkét eszközt. Az Apple TV-k esetében ez azt jelenti, hogy leválasztják a hálózati aljzatról, vagy kihúzzák a vezetéket az Apple TV hátuljából. Hagyja kihúzva néhány másodpercig, majd dugja vissza. Miután az Apple TV újraindult, várja meg, amíg csatlakozik a hálózathoz, hogy megpróbálja az AirPlay-t.

Az iOS eszköz újraindításához a típustól függően előfordulhat, hogy lenyomva kell tartania a Sleep / Wake gombot, majd csúsztassa el a képernyőn található csúszkát a készülék kikapcsolásához, vagy tartsa lenyomva a gombot Oldal vagy a felső gomb és az egyik hangerőgomb az újraindításhoz.

Indítsa újra az útválasztót

A legtöbb esetben megoldja a problémát annak ellenőrzése, hogy mindkét eszköz ugyanahhoz a hálózathoz csatlakozik-e, és újraindítsa őket. Ritka esetekben azonban maga az útválasztó válik a kérdéssé. Ha minden mást kipróbált, indítsa újra az útválasztót. Ha nem lát be / ki kapcsolót a router hátulján, húzza ki a csatlakozót a konnektorból, várjon néhány másodpercet, majd csatlakoztassa újra.

Néhány percig tart, amíg egy útválasztó elindul és újra csatlakozik az internethez. Általában tudja, mikor van csatlakoztatva, mert a fények villognak. Sok útválasztó rendelkezik hálózati lámpával is, amely megmutatja az internetkapcsolat létrejöttét.

Célszerű figyelmeztetni mindenkit a háztartásban, hogy az útválasztót újraindítják, így minden munkát elmenthet az internetkapcsolatra szoruló számítógépeken.