Mi az a záratlan telefon?

A feloldott okostelefon olyan telefon, amely bármilyen mobiltelefon-hordozóval működhet. Egyes telefonok nincsenek feloldva, ezért csak egy szolgáltatónál használhatók, például a Verizon, vagy csak az AT&T, vagy a T-Mobile, stb. Esetén. A feloldott telefonoknál nincs ilyen korlátozás.

Ha egy nyitott vagy bezárt telefonnal foglalkozik, az a kérdés, hogy az eszköz képes-e működni egy adott vezeték nélküli hálózaton, amely eltér attól a hálózattól, amelyen a telefont tervezték.

A telefon és a hálózat kompatibilitása azonban csak a mobiltelefon-szolgáltatók számára releváns, nem pedig a vezeték nélküli hálózatok, mint a Wi-Fi; bármely telefon, mindaddig, amíg a Wi-Fi működik, csatlakozhat egy Wi-Fi hálózathoz, függetlenül attól, hogy a telefon ki van-e zárva vagy sem.


Mit jelent egy nyitott telefon

A legtöbb mobiltelefon és okostelefon egy bizonyos mobilhordozóhoz van kötve vagy zárva, például a Verizon, a T-Mobile, az AT&T vagy a Sprint. Még akkor is, ha a telefont valóban nem a szolgáltatótól vásárolja, a telefon továbbra is a hordozóhoz van kötve. Például megvásárolhat egy iPhone-t a Best Buy-tól, de ennek ellenére megkövetelheti, hogy regisztráljon az AT&T vagy az Ön megfelelő szolgáltatójának szolgáltatására.

Sok ember számára van értelme a lezárt telefon megvásárlásának: A szolgáltató kedvezményt nyújt a kézibeszélőn, cserébe szolgáltatási szerződést köt velük. A kedvezmény mellett megkapja a telefon használatához szükséges hang- és adatszolgáltatást is.

Azonban nem mindenki akar egy bizonyos szolgáltató hálózatához kapcsolódni, különféle okokból. Például, ha gyakran utazik a tengerentúlra, akkor lehet, hogy nincs értelme olyan telefonhoz kötni, amely nem fog működni nemzetközileg (vagy olyan telefonhoz, amelynek karjaiba és lábába kerül a külföldi országok használata).

Más emberek nem hajlandók aláírni azokat a hosszadalmas szolgáltatási szerződéseket (általában két év), amelyekre sok fuvarozó igényt tart. Éppen ezért a nyitott telefon megvásárlása kívánatos alternatíva lehet; kinyitva megvásárolhatják a telefont, majd bármelyik céggel aktiválhatják.

Vagy talán nem kap túl jó szolgáltatást a lakóhelyén, és át akar váltani egy jobb lefedettségű hálózatra, de nem akarja otthagyni a telefont. A telefon feloldása ebben az esetben lehetővé tenné a készülék megtartását, de a kívánt jobb lefedettséget.

Sőt, manapság az olyan vállalatok, mint a OnePlus, általában csak SIM-mentes, feloldatlan eszközöket árulnak. Így ellenőrzik a szoftverfrissítéseket; nem kell minden alkalommal tesztelniük a frissítést egy hálózati szolgáltatótól, amikor frissítést akarnak bevezetni.


Miért vannak zárva a telefonok

A telefonokat eredendően nem kell egyetlen hordozóhoz sem zárni. Elméletileg minden telefon feloldott állapotban kiadható, így bármely mobilszolgáltatóval aktiválhatja őket. Ahhoz azonban, hogy a szolgáltató fenntartsa üzleti tevékenységét, lezárhatja telefonját a hálózatához, így ha szeretné a telefont, velük kell fizetnie a tervért.

Például, ha az iPhone zárolva volt a Verizon Wireless hálózathoz, és csak a Verizon szolgáltatással működött, akkor át kell kapcsolnia a Verizonra az iPhone használatához. Ha azonban kinyitná az iPhone zárolását, hogy az más szolgáltatókkal működjön együtt, leiratkozhat a Verizon szolgáltatásáról, és használhatja iPhone-ját az AT&T, a Sprint stb.


Hogyan lehet kinyitni a telefont

Nem kell minden telefont feloldani ahhoz, hogy magával vigye egy másik szolgáltatóhoz. Ha azonban fel kell oldania a telefon zárolását, akkor kapcsolatba kell lépnie azzal a szolgáltatóval, akivel a telefont utoljára használták.

Például az AT&T telefon zárolásának feloldásához ki kell töltenie az AT&T készülékének feloldási eljárását, hogy azok eltávolítsák a zárat, és lehetővé tegyék egy másik szolgáltatóval való használatát. A Verizon azonban olyan cég, amely nem zárja le a legtöbb telefonját, ezért nincs szükség külön kódra ahhoz, hogy a Verizon telefont másik szolgáltatóval használhassa.

Gyakran nagyon specifikus szabályok vannak, amelyeket be kell tartani, mielőtt kinyithatja a telefont. Például a telefont nem lehet bejelenteni ellopottként vagy eltűntként, teljes összegért ki kell fizetni, és lehet, hogy annyi napig aktívnak kell lennie a szolgáltató hálózatán.


Hogyan keressünk feloldott telefont

Ha készen áll arra, hogy új telefont vásároljon, és olyan telefont szeretne, amely már fel van oldva a már használt mobilszolgáltatón való használatra, általában online találhat ilyet.

Például az Amazonnak van egy teljes szakasza a kinyitott mobiltelefonok számára, ahol szűrheti az eredményeket olyan márkák szerint, mint az Apple vagy a Huawei, az operációs rendszerek szerint, mint az iOS és a Windows, és más szempontok szerint, például a tárolás, a képernyő mérete, a szolgáltatások, az ár, a szín stb. .

Zárt telefonokat is vásárolhat gyakorlatilag bárhol, ahol zárolt okostelefonokat vásárolhat, például Best Buy, Walmart, Gazelle stb.


További információ a kinyitott telefonokról

A lezárt telefon akkor is zárolva van, ha teljes árat fizet a telefonért. Lehet, hogy van értelme, hogy a telefon csak akkor van zárolva a szolgáltatónál, ha és amikor fizet, és akkor feloldja, amikor teljesen az Öné (amikor az utolsó fizetést teljesíti), de ez nem így van.

Míg a feloldott mobiltelefon bármely mobilszolgáltató hálózatán működhet, a telefon feloldása nem váltja át a rádiós kommunikációs technológiák, például a GSM vagy a CDMA között. Például nem lehet kinyitni a GSM-telefont, és elvárhatja, hogy kompatibilis legyen a CDMA-val.

A "lezárt telefon" kifejezés arra is utal, hogy egyszerű jelszóval védi a telefont, vagy zárolási képernyő módba helyezi, ahol már nem láthatja a kezdőképernyő ikonjait. Ebben az esetben a "telefon zárolásának feloldása" csak azt jelenti, hogy beírja a jelszót, vagy eléri a kezdőképernyőt, ahol alkalmazásokat indíthat el.