Az Android telefon használata hordozható Wi-Fi hotspotként

A hotspotok kényelmesebb lehetőséget kínálnak, mint a megosztás, ahol az adatkapcsolatot egyetlen számítógéppel osztják meg USB-kábel vagy Bluetooth segítségével - esetleg egy olyan szoftver segítségével, mint a PdaNet. Ahogy az iPhone is használható Wi-Fi hotspotként, sok androidos okostelefon és tablet hasonló funkcióval rendelkezik. A Wi-Fi hotspot segítségével mobil adatkapcsolatát androidos eszközén vezeték nélkül meg lehet osztani akár öt másik eszközzel, köztük más mobiltelefonokkal, táblagépekkel és számítógépekkel. A legtöbb Android-eszközbe beépítették a Wi-Fi adatmegosztási funkciót. 

Az ebben a cikkben található utasítások az Android „állományára” összpontosítanak egy Google Pixel és egy Samsung Galaxy S9 készülékeken. Más eszközök interfészei és folyamatai eltérhetnek attól függően, hogy ki készítette őket: LG, HTC, Huawei, Xiaomi stb.

Miguel Co / Web 


Kapcsolja be a hordozható Wi-Fi hotspot funkciót Samsung okostelefonján

Ha nincs korlátozva az Android-eszköz Wi-Fi hotspot funkciójának használata, engedélyezze azt.

Legyen szelektív, ha okostelefont használ Wi-Fi hotspotként, és kivel osztja meg a jelszót. Az ezen a Wi-Fi szolgáltatáson keresztül feldolgozott adatok az Ön havi mobiladat-felhasználását használják fel.

A Wi-Fi hotspot bekapcsolása:

  1. Ugrás beállítások Samsung telefonján. Tól FŐOLDAL képernyőn nyomja meg a gombot Menü gomb, majd érintse meg a gombot beállítások.

  2. Ban,-ben beállítások képernyőn érintse meg a gombot Vezeték nélküli hálózatok. Samsung telefonon koppintson a ikonra kapcsolatok, majd érintse meg Mobil hotspot és internetmegosztás.

  3. Kapcsold be Mobile Hotspot kapcsoló. A telefon vezeték nélküli hozzáférési ponttá válik, és aktiválásakor üzenetet jelenít meg az értesítési sávban.

  4. A hotspot jelszavának és utasításainak megkereséséhez koppintson a ikonra Mobile Hotspot. Ezzel a jelszóval csatlakoztathatja más eszközeit a hotspothoz.

    Az alapértelmezett jelszó módosításához érintse meg a elemet Jelszó és írja be az új jelszót.

  5. Csatlakoztassa a többi eszközt a hotspothoz, hogy online legyen.


Kapcsolja be a hordozható Wi-Fi hotspot funkciót Pixel vagy Stock Android okostelefonján

Ha nincs korlátozva az Android-eszköz Wi-Fi hotspot funkciójának használata, engedélyezze azt:

  1. Indítsa el a beállítások majd érintse meg a gombot Hálózat és Internet.

  2. Érintse Hotspot és internetmegosztás, majd érintse meg Wi-Fi hotspot.

  3. Kapcsold be Wi-Fi Hotspot kapcsoló.

  4. Opcionálisan módosíthatja a hotspot nevét, jelszavát és egyéb speciális beállításokat, például az automatikus kikapcsolást és az AP sávot.


Keresse meg és hozza létre a létrehozott új Wi-Fi hotspotot

Amikor a hotspot aktiválva van, csatlakoztassa hozzá a többi eszközt, mintha bármely más Wi-Fi útválasztó lenne:

  1. Minden eszközről, amellyel meg szeretné osztani az internet-hozzáférést, keresse meg a Wi-Fi hotspotot. Számítógépe, táblagépe vagy más okostelefonja értesítheti Önt arról, hogy új vezeték nélküli hálózatok állnak rendelkezésre.

    A vezeték nélküli hálózatok megtalálásához használja androidos telefonját, és lépjen a webhelyre beállítások > Vezeték nélküli hálózatok > Wi-Fi beállítások. Ezután kövesse az általános Wi-Fi csatlakozási utasításokat a legtöbb számítógéphez.

  2. Hozza létre a kapcsolatot a Wi-Fi hotspot jelszavának megadásával.


Engedélyezze ingyen a Wi-Fi hotspot szolgáltató által korlátozott terveken

Az Androidban található univerzális Wi-Fi hotspot szolgáltatás alapértelmezett eljárása akkor működik, ha van olyan készüléke, amely támogatja a hotspotokat, és adatcsomagja párosul vele. A csatlakozás után azonban előfordulhat, hogy nem fog internet-hozzáférést biztosítani laptopján vagy táblagépén, mert egyes vezeték nélküli szolgáltatók csak azok számára korlátozzák a Wi-Fi hotspot hozzáférést, akik fizetnek a szolgáltatásért.

Az Android hotspotként történő használatának másik módja egy Android widget alkalmazás, például az Elixir 2, amely be- vagy kikapcsolja a Wi-Fi hotspotot a kezdőképernyőn. Ez lehetővé teszi a hotspot funkcióhoz való közvetlen hozzáférést és a vezeték nélküli szolgáltatótól származó külön díjak hozzáadása nélkül. Ha az Elixir 2 nem működik, a FoxFi nevű ingyenes alkalmazás is ugyanezt teszi.

Bár ezek az alkalmazások megkerülik a szolgáltatói korlátozásokat, a legtöbb esetben a szolgáltatói korlátozások megkerülése a szerződés feltételeinek megsértését jelenti. Használja ezeket az alkalmazásokat saját belátása szerint.


Tippek és szempontok

Ha Wi-Fi hotspotot használ Android telefonján és más eszközökön, kövesse az alábbi javaslatokat:

  • Kapcsolja ki a Wi-Fi hotspot funkciót, ha már nincs szüksége megosztott internet-hozzáférésre más eszközökhöz. Ha a funkciót hagyja aktiválva, lemerül a mobiltelefon akkumulátora.
  • Alapértelmezés szerint a hordozható Wi-Fi hotspotokat WPA2 biztonsággal és általános jelszóval állítják be. Ha nyilvános helyen használ hotspotot, vagy aggódik az adatait elfogó hackerek miatt, a jel sugárzása előtt cserélje ki a jelszót.
  • Különböző eszközök és szolgáltatók különböző módszereket használnak a mobil hotspot funkció aktiválásához. Egyes szolgáltatók önálló alkalmazás használatát követelik meg az Android készlet helyett, hogy megosszák az adatcsomagot a Wi-Fi-felhasználókkal. Ellenőrizze a készülék gyártójának vagy a szolgáltatójának adott utasításokat.