EX_ fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az EX_ fájlkiterjesztésű fájl egy tömörített EXE fájl. Ez a formátum egy kisebb méretű EXE fájlt tárol a helytakarékosság érdekében. Az EX_ formátumot megtalálhatja az internetről letöltött tömörített telepítőfájlokban is.

A Windows nem tudja végrehajtani az EX_ fájlt. Például nem lehet véletlenül megnyitni az EX_ fájlt a program futtatásához, amíg a fájlkiterjesztést nem nevezik át EXE-re.

Legyen nagyon óvatos a futtatható fájlok megnyitásakor. Ezek a fájlok rendkívül veszélyesek lehetnek a rendszerre, a személyes adatokra és az általános biztonságra nézve. Soha ne nyissa meg az e-mailben elküldött futtatható fájlt, vagy azt, hogy nem tudja pontosan, hogy mit csinál.


Hogyan nyitható meg egy EX_ fájl

A fájl futtatása előtt először meg kell konvertálnia az EX_ fájlt EXE fájlba. Ezt megteheti a kiterjed parancsot a Windows Parancssorból.

A parancssor megnyitása a Windows összes verziójában

Ahhoz azonban, hogy ez a parancs működjön, meg kell győződnie arról, hogy a Parancssor a megfelelő mappában működik-e. A Parancssor megnyitása után a dir paranccsal változtassa meg a könyvtárat az EX_ fájlt tartalmazó könyvtárra.

Ezután írja be ezt a parancsot, helyettesítve a file.ex_ fájlt a kibõvíteni kívánt EX_ fájl nevével (a második file.exe a kibõvített fájl neve):

bontsa ki a file.ex_ file.exe fájlt

Az új EXE fájl név szerint jön létre. Az eredeti EX_ fájl nem változik.

A expand parancs megadásának másik lehetősége a Command Prompt megnyitása és a gépelés kiterjed szóköz követi. Ezután húzza az EX_ fájlt a Parancssorba, és dobja be. Ez a trükk automatikusan kitölti az EX_ fájl helyét és nevét.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl ekkor nem nyílik meg, győződjön meg arról, hogy valóban EX_ fájllal van-e dolga. Néhány fájlkiterjesztés nagyon hasonlónak tűnik, és ha összetéveszt egy másik fájlt az EX_ végződésű fájlhoz, és megpróbálja megnyitni, mint a fentiekben olvasta, valószínűleg nem fog működni.

Néhány példa a hasonló fájlkiterjesztésekre: EX4, EXO, EXP (Symbols Export) és EX (Euphoria forráskód). Ha rendelkezik ilyen fájlokkal, valószínűleg más programra lesz szüksége a számítógépén annak megnyitásához / szerkesztéséhez / konvertálásához.