LG Exalt LTE áttekintés: Flip telefon, modern érintéssel

Web / Andrew Hayward


Kivitel: Karcsú és minimális

Az LG Exalt LTE-ben még mindig a műanyag dominál, de nem sok más flip-telefon olcsó megjelenése. Az átfogó kialakítás professzionális és csúcskategóriás, lapított ezüst oldalakkal, amelyek felületének nagy részén texturált mintázat és szögletes érintések vannak.

Ennek ellenére az LG Exalt LTE nem érzi lényegesen több prémiumot a kezében, mint a versenytársak. Még mindig kissé recsegő, ha jól összenyomja, vagy erősen nyomja a gombokat. Meglehetősen masszív hangulatú kézibeszélő, bár kissé laza a csuklónál. Valószínűleg ketté csavarhatja és feltörheti, ha ilyen hajlandónak érezné magát, de ez a flip-telefonok túlnyomó többségével igaz.

Az LG Exalt LTE kifinomultabb kialakítású, mint az átlagos, olcsó flip-telefon.

Belül kissé tipikusabb a megjelenés. Nagy képernyője van, amely lefedi a felső fél nagy részét, és a billentyűzet és a navigációs gombok foglalják el az alját. A számgombok nagyok és könnyen megnyomhatók, ráadásul fent egy kör alakú iránybillentyű van, középen egy nagy Select gomb. Az LG Exalt LTE külön gombokkal is rendelkezik a hangparancsok engedélyezéséhez és a kihangosító funkcióinak aktiválásához hívás közben.

A bal oldalon található egy hangerő-szabályozó és microSD-port, míg a telefon jobb oldalán dedikált fényképezőgép-exponáló gomb és 3.5 mm-es fejhallgató-csatlakozó található. A telefon kamerája a hátlapon van - de ellentétben sok flip-telefonnal, amely az összecsukható részre helyezi, valójában a testen található. Sokszor az ujjaink takarták a lencsét, amikor lövöldözni indultunk, vagyis át kellett állítanunk a szorításunkat, csak hogy egy pillanatra megcsináljuk.

A másik lehetséges tervezési probléma egy mulasztásból fakad: nincs külső képernyő, amely bepillantást engedhet a telefonálókba, mielőtt kinyitná a telefont. Azonban továbbra is dönthet úgy, hogy figyelmen kívül hagyja a hívást akkor is, ha látja, hogy ki hív. Az LG Exalt LTE kívül azonban van egy kicsi piros LED-es lámpa, amely villog, ha hívás vagy értesítés érkezik, és beállíthat egyedi csengőhangokat a kapcsolatok számára, hogy pontosabban vegye figyelembe, hogy ki csenget.

Az LG Exalt LTE 8 GB belső tárhellyel rendelkezik, bár ebből csak 4.3 GB áll rendelkezésére fényképek, videók és zenék lejátszásához. Ez még mindig nagyon sok egy flip-telefon esetében. Helyezhet egy olcsó, akár 32 GB-os microSD-kártyát is, hogy több dallamba csomagoljon, vagy képeket és videókat tároljon.


Beállítási folyamat: Könnyű megtenni

Az LG Exalt LTE telepítési folyamata meglehetősen egyszerű. A Verizon SIM-kártyájával együtt szállítják, de az akkumulátort úgy kell behelyeznie, hogy a hátlapot lehúzza. Miután a telefon feltöltődött, aktiválhatja magát az eszközről vagy a Verizon webhelyén.

Teljesítmény: elvégzi a munkát

Sok Android-okostelefonhoz hasonlóan az LG Exalt LTE is rendelkezik Qualcomm processzorral - de ez a négymagos Snapdragon 210 a sebesség és a puszta feldolgozási képesség alsó végén van, ami a telefon viszonylag alapvető funkcionalitásának tudható be.

A kezelőfelületen való navigálás elég érzékeny, bár egy-egy funkció (például a fotógaléria) megnyitása után egy vagy két másodpercig is eltarthat a tartalom betöltése.


Kapcsolódás: Speedy LTE

Ahogy a neve is sugallja, az LG Exalt LTE a Verizon 4G hálózatához készült. A piacon sok flip-telefon továbbra is 3G hálózaton működik, de a Verizon 3 végén leállítja 2019G hálózatát. Mint ilyen, az LG Exalt LTE egyike azon ritka alaptelefonoknak, amelyek 2020-ig és azon túl is működni fognak a Verizonnal.

Vizuálisan az LG Exalt LTE a legkevesebb vonzerővel és klasszisabb dizájnnal rendelkezik.

A hangminőség javulása mellett az LG Exalt LTE-n nem igazán van szükség LTE szolgáltatásra. De ha úgy dönt, hogy az interneten böngészik a beépített böngészővel, a grafika általában elég gyorsan betöltődik. Ez nem olyan gyors, mint egy legújabb okostelefon használata, de a böngészési élmény jobb volt, mint vártuk.

Szerencsére csatlakozhat egy 2.4 GHz-es Wi-Fi hálózathoz, hogy elkerülje az összes adat felhasználását otthon vagy hotspot közelében. A telefon saját mobil hotspot képességét is kínálja, lehetővé téve egy helyi eszköz Wi-Fi hálózatának létrehozását egy másik eszköz számára, hogy csatlakozzon és hozzáférjen a Verizon adatcsomagjához. Ez azonban nem volt kompatibilis az adott előre fizetett tervvel, amelyet az eszköz tesztelésére használtunk.

Web / Andrew Hayward


Kijelző minőség: nagy és szilárd

Az LG Exalt LTE meglehetősen nagy képernyővel rendelkezik a flip-telefonhoz, három hüvelyk átlóban. 400 x 240 felbontással (155 pixel / hüvelyk) és TFT LCD-vel büszkélkedhet. A szöveg és a grafika homályosnak tűnik, ráadásul minden kissé elmosódott, és bár a látószög nem nagy, sokkal jobb, mint a rivális Alcatel Go Flip.

A képernyő azonban nagyon színes és elég fényes, és elvégzi a munkát az alapvető feladatok elvégzéséhez. A nagyobb képernyő használata a láthatóságot is segíti, így ez egy praktikus frissítés.

Hangminőség: Vegyes eredmények

Fordítsa át a telefont, és egy apró kis hangszórórácsot talál a kamera mellett. Az LG Exalt LTE valójában nem a lendületes lejátszáshoz készült, de tisztességesen zenélni fog. Kicsit ócska, és biztosan hallani fogja, hogy a hangszóró mennyire korlátozott a magasabb hangerő-beállításokhoz, de szervizelhető munkát végez, ha menet közben gyors lejátszásra van szüksége.

A hívás minősége szerencsére erős a Verizon 4G LTE hálózatának és HD Voice funkcióinak köszönhetően. A telefon támogatja a Wi-Fi hívásokat is, abban az esetben, ha nincs mobil vétele. A kihangosító az LG Exalt LTE-n elég tisztán szól, de sajnos nem nagyon hangos. Ezenkívül a másik vonal hívója azt mondta, hogy a hangminõség nem volt olyan világos, amikor kihangosítót csatlakoztattunk.

Fényképezőgép / videó minőség: Jobb, mint más alaptelefonok

Itt nincs meglepetés, az LG Exalt LTE 5 megapixeles fényképezőgépét nem csúcsminőségű mobilfotózáshoz tervezték. Alacsony kategóriájú, egyszerű lövöldözős fényképezőgép, amely képes állóképek és 720p felbontású videók rögzítésére másodpercenként 30 képkockával.

Az LG Exalt LTE-től nem kap semmit, ami meglehetősen Instagram-készen áll, de még egyszer itt sem fogja használni az Instagram-ot.

Autofókusszal rendelkezik, így legalább a telefon tovább tudja finomítani azt, amit meg akar rögzíteni, de valószínűleg egy jól bekeretezett felvétel is kissé elmosódott és hiányzik a finom részletekből, nem is beszélve a kimosott kinézetről. A gyenge megvilágítású felvételek nem túl jók, és következetesen sokkal több elmosódást mutatnak, és nincs vaku a sötétített jelenetek megvilágítására. Hasonlóképpen, a videoklipek nagyjából olyan jóak, mint az állóképek.

Az LG Exalt LTE-től nem kap semmit, ami meglehetősen Instagram-készen áll, de még egyszer itt sem fogja használni az Instagram-ot. A háziállat, a táj vagy a kíváncsi látvány gyors elkapásához remekül szolgál.

Akkumulátor: Nagyon jó

Az 1,470 mAh cserélhető akkumulátor akár hat órányi beszélgetési időt és akár 10 napos készenléti időt ígér. A tényleges napi üzemidő attól függ, hogy mennyit használ a telefonhoz például hívásokhoz, szöveges üzenetekhez, fényképezéshez és webböngészéshez. Ha csak alkalmi hívásokat kezdeményez és szöveges üzeneteket küld, akkor akár több napot is igénybe vehet egy teljes töltéssel. Másrészről, ha naponta többször is kinyitja a telefont különféle feladatok elvégzéséhez, akkor néhány naponta elérheti a töltést.

Szoftver: Remekül működik

Az LG kezelőfelülete itt elég egyszerű. Az irányítótáblán található középső gomb megnyitja a Menü képernyőt, amely hozzáférést biztosít az üzenetküldéshez, a kamerához, az internetböngészőhöz és a beállításokhoz. Itt találhatók olyan alapvető eszközök is, mint a hangrögzítő, a naptár, a riasztások, a számológép és a jegyzettömb.

A webböngészés nem túl intuitív élmény az LG Exalt LTE-nél, mivel lassan az iránybillentyűkkel mozgatja a mutatót a linkekre kattintáshoz, vagy a számbillentyűk segítségével érheti el az URL-eket. Ezt nem rendszeresen szerettük volna megtenni, de ha egy csipetnyi internet-hozzáférésre van szüksége, akkor ott van. Az oldalak általában elég jól betöltődnek ezen a nagyobb flip telefon kijelzőn, és akár videókat is nézhetsz, ha nem bánod a hunyorítást.

Az Exalt LTE rendelkezik egy külön gombbal a hangparancsokhoz, amelyek lehetővé teszik például, hogy hívjon vagy SMS-t küldjön egy névjegynek vagy számnak, megnyisson egy eszközt vagy zenét játszhasson. Ez nem internetkapcsolatú hangsegéd, mint amit az okostelefonokon talál, de gyorsabb lehet, mint a menükben való navigálás.

Ár: Nem olcsó

A Verizon 144 dolláros kiskereskedelmi árán az LG Exalt LTE jóval drágább, mint sok más, jelenleg piacon lévő flip-telefon, ideértve az olyan vállalatok készülékeit is, mint az Alcatel, a Tracfone és a ZTE, amelyek fele vagy kevesebb áron megtalálhatók .

A fejlõdés az, hogy az LG Exalt LTE kifinomultabb kialakítású, mint az átlagos, olcsó flip-telefon, a 4G LTE-kapcsolat pedig azt jelenti, hogy a hívások remekül szólnak, és hogy a telefon akkor is mûködni fog, ha a szolgáltatók leállítják régi 3G hálózatukat. Ennek ellenére, közel 150 dolláros áron el kell gondolkodni azon, hogy érdemes-e inkább pénztárcabarát okostelefont szerezni.

LG Exalt LTE és Alcatel Go Flip

Az LG Exalt LTE és az Alcatel Go Flip a kevés jelenlegi, LTE-képes flip-telefon közé tartozik a piacon, de jelentős különbségek vannak közöttük. Az LG kifinomultabb, szinte professzionális megjelenést keresett az Exalt LTE számára, míg a Go Flip kinézete meglehetősen olcsó. Külső kijelzője azonban van, míg az Exalt LTE szakít a tipikus flip-telefon kialakítással azáltal, hogy elárasztja ezt a funkciót.

Úgy gondoljuk, hogy az Exalt LTE jobb felhasználói élményt nyújt, többek között egy nagyobb képernyőt, jobb látószöggel és érzékenyebb kezelőfelülettel (annak ellenére, hogy mindkét telefon ugyanazt a processzort használja). Azonban az Alcatel Go Flip ára 20 és 96 dollár között mozog, a szállítótól függően, ez sokkal inkább alku.

A 7-as végső ítélet 2020 legjobb alaptelefonja

Fizetni a hozzáadott fényezésért?

Vizuálisan az LG Exalt LTE a legkevesebb vonzerővel és klasszisabb dizájnnal rendelkezik. Funkcionálisan még mindig egy flip telefon. Előnyei a kiváló hívásminőség és a gyors webböngészés a Verizon LTE hálózatából, de különben még mindig korlátozza a flip phone form factor, és a külső képernyő hiánya meghiúsíthatja a flip telefon rajongóit.

Hasonló termékek, amelyeket felülvizsgáltunk:

  • BlackBerry KEYone
  • LG K30
  • Samsung galaxy z flip

Szemüveg

  • Termék neve Exalt LTE

  • Termék márka LG

  • SKU 652810800723

  • Ára 144 USD

  • Megjelenés dátuma 2017. június

  • A termék méretei: 0.69 x 2.13 x 4.44 in.

  • Kamera 5MP

  • Tárhely: 8 GB

  • Akkumulátor kapacitása 1,470 XNUMX

  • Qualcomm Snapdragon 210 processzor

  • Portok microUSB

  • Platform LG