Miért fagy le folyamatosan az Android vagy az iPhone?

Mint minden számítógép, az okostelefon is előfordulhat, hogy nem reagál. A tettes egy lassú processzor, a kevés memória vagy a tárhely hiánya lehet. Egy alkalmazás vagy egy operációs rendszer hibája szintén megakadályozza a telefon működését, csakúgy, mint a lassú vagy megszakadt internetkapcsolat.


Hogyan lehet kijavítani a fagyasztó telefont

  1. Indítsa újra eszközét. Mint szinte minden elektronikus eszköz esetében, az első hibaelhárítási lépés a kikapcsolás és a visszakapcsolás. A telefonja sincs másképp. Az újraindítás vagy újraindítás meglepően sok problémát oldhat meg. Indítsa újra iPhone-ját, vagy indítsa újra Android-eszközét a problémák törléséhez.

  2. Frissítse a rendszer szoftverét és alkalmazásait. A rendszerszoftver hibája szórványos és kiszámíthatatlan problémákat okozhat. Az Android legfrissebb verziójára való frissítés vagy az iOS-frissítés keresése legalább hozzáférést biztosít az ismert és javított rendszerhibákhoz.

  3. Frissítse az alkalmazásokat. Az alkalmazás hibája befolyásolhatja az eszköz rendelkezésre álló memóriáját vagy teljesítményét. A legjobb szoftverfejlesztők karbantartják szoftverüket és rendszeres frissítéseket tesznek közzé. Állítsa be iPhone készülékét, hogy automatikusan ellenőrizze az alkalmazásfrissítéseket, vagy frissítse az alkalmazásokat az Android okostelefonján.

  4. Kényszerítse az alkalmazást, hogy lépjen ki (vagy zárjon be). Ez az eljárás akkor működik, ha egy alkalmazás egyszerűen használhatatlan állapotba kerül - megérinti, de nem nyílik meg, vagy nem reagál. Hasonlóan, mint egy számítógépen, egy alkalmazás bezárására kényszerítve leállítja az alkalmazást, így újraindíthatja. Az alkalmazások kényszerített bezárása iPhone-on és az alkalmazások bezárása Android-on.

    IOS rendszeren nem kell semmilyen rendszerességgel kilépnie az alkalmazásokból. Az IOS figyel arra, hogy mely alkalmazásoknak kell futtatniuk, és leállítja azokat, amelyeknek nincs szükségük annyi eszköz erőforrására.

  5. Szabadítson fel egy kis tárhelyet. Tárolja a videókat és fotókat az eszközén kívül. A videók jelentős mennyiségű tárhelyet foglalhatnak el, és a tárhely hiánya miatt a telefon szünetelhet, vagy úgy tűnik, hogy leáll, míg a teljes (vagy csaknem teljes) tárolás lelassíthatja készülékét.

    Az Android fájlkezelőjével felszabadíthat egy kis helyet, míg az iPhone-on tárhelyet felszabadíthat a beállításai révén, az alkalmazások törlésével vagy a fényképek és videók törlésével a Fotók alkalmazásban.

  6. Távolítsa el a problémás alkalmazásokat. Ha azt veszi észre, hogy telefonja gyakran lefagy az alkalmazás megnyitása után, érdemes eltávolítani azt. Egyes alkalmazások egyszerűen hibásak és / vagy összeomlásra hajlamosak. Könnyedén törölhet alkalmazásokat iPhone-járól, vagy eltávolíthat alkalmazásokat Android-járól.

  7. Állítsa vissza a telefont. Ha kipróbálta a fenti lépéseket, és a telefon még mindig lefagy, állítsa alaphelyzetbe a telefont. Alaphelyzetbe állíthat egy iPhone-t a beállítások segítségével - a folyamat hasonló az Android-on.

    A visszaállítás után át kell mennie a telefon szokásos telepítési folyamatán, ugyanúgy, mint akkor, amikor a telefon új volt. IOS-en és Androidon is képesnek kell lennie egy korábban készített biztonsági másolat visszaállítására.

    A visszaállítás előtt készítsen biztonsági másolatot a telefonról. Az Android biztonsági mentése meglehetősen egyszerű és sokféleképpen elvégezhető. IOS rendszeren a folyamat vagy az iTunes biztonsági mentéséből, vagy az iCloud használatából áll.

  8. Látogasson el egy engedéllyel rendelkező javítóintézetbe. Ha kipróbálta a fenti lépéseket, és a telefon még mindig lefagy, kérjen szakembert, hogy kiderüljön, van-e hardverprobléma a készülékkel. Ha rendelkezik iPhone készülékkel, vigye el készülékét egy Apple áruházba, vagy vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával. Ha androidos eszközzel rendelkezik, vegye fel a kapcsolatot a telefon gyártójával, vagy forduljon a szolgáltatóhoz a támogatásért.