Az iPhone felforrósodik? Itt van a miért és hogyan javítható

Az iPhone-ok, köztük az iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus és az X modellek túlmelegedést tapasztalhatnak. Az iPhone túlmelegedését sokféle tényező okozhatja, annak egészségétől és használatától függően.

Ez az útmutató az iPhone összes modelljére vonatkozik, beleértve az iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus és az X modelleket is.


Az iPhone melegének normális okai

Különbség van egy tapintható iPhone és a meleg iPhone között. Valójában számos oka van annak, hogy a készülék időnként melegnek érezheti magát. Ezen okok közül néhány:

  • Az iPhone használata és egyidejű töltése.
  • Kiváló minőségű videók megtekintése hosszú ideig.
  • A GPS használata hosszú ideig.
  • Videojátékok vagy video-intenzív alkalmazások streamingje.

A meleg iPhone nem okoz riasztást, és normális eset. Ha meleg iPhone készüléket tapasztal, egyszerűen hagyja lehűlni, mielőtt tovább használja.

Ha iPhone túlmelegszik, azonnal hagyja abba a használatát. Teljesen kapcsolja ki. A további károk elkerülése érdekében hagynia kell, hogy készüléke lehűljön. Hibaelhárítást végezhet, ha az iPhone hűvös.


Hogyan javítsd ki az iPhone-t, ha meleg van

  1. Ellenőrizze, hogy az iPhone körüli nehéz ház nem okozza-e a túlmelegedést. Ehhez távolítsa el a tokot az iPhone készülékéről, és tesztelje kb. Egy napig.

    Ne helyezze iPhone készülékét közvetlenül hideg levegőbe, például hűtőbe. Ez páralecsapódást okozhat a telefon belsejében, ami belső vízkárosodást okozhat.

  2. Ellenőrizze, hogy iPhone-ján összeomlottak-e az alkalmazások. Egyes iPhone-on a háttérben összeomló alkalmazások a telefon túlmelegedését okozhatják. Ellenőrizze, hogy megy beállítások > Adatvédelem > analitika > Analytics adatok. Lát egy alkalmazást, amely gyakran összeomlik? Törölje az alkalmazást, és próbáljon ki egyet. Vagy törölje az alkalmazást, és töltse le újra.

    Nem akarja elveszíteni kedvenc alkalmazását? Gyors online kereséssel végezzen összehasonlítható alkalmazásokat az iPhone készülékéhez.

  3. Frissítse frissítésre szoruló iPhone-alkalmazásait. Vannak olyan alkalmazások, amelyek nem frissülnek automatikusan. Az elavult hibákkal rendelkező alkalmazások kimeríthetik iPhone készülékének energiáját, ami túlmelegedést okozhat.

  4. Ellenőrizze, hogy vannak-e alkalmazások az iPhone teljes akkumulátorával és az iPhone processzorának lemerítésével. Menj beállítások > Akkumulátor, majd ellenőrizze az alkalmazások listáját. Van olyan alkalmazás, amely sok akkumulátort használ, vagy gyorsan lemeríti? Itt az ideje törölni és kicserélni.

  5. Az új frissítések telepítésével ellenőrizze, hogy iPhone-ját frissítették-e. Az elavult iPhone túlterhelt CPU-t okozhat, ami túlmelegedést okozhat. Kritikus az iPhone frissítése minden egyes frissítés kiadásakor.

  6. Ellenőrizze iPhone hálózati kapcsolatát. Néha a rossz hálózati kapcsolat azt is okozhatja, hogy az iPhone túlhajtja a jelet. Ez előfordulhat olyan területeken, ahol rossz a szolgáltatás, vagy ha a Wi-Fi-t nem észlelik.

  7. Próbálja megváltoztatni iPhone képernyőjének fényerejét. Előfordul, hogy az iPhone fényerejének maximális szintje túlmelegedést okozhat használat közben. Egyszerűen nyissa meg az iOS vezérlőközpontot, és használja a fényerő csúszkát a csökkentéséhez.

  8. Távolítsa el az iPhone hátterében futó widgeteket. Ha egyszerre több widget működik a háttérben, akkor túlterhelheti a CPU-t. Húzza jobbra a zárolást vagy a kezdőképernyőt a widgetek megtekintéséhez, majd koppintson a ikonra szerkesztése a képernyő alján, hogy hozzáadja vagy eltávolítsa őket.

  9. Próbálja kikapcsolni a háttérben történő alkalmazásfrissítést. A háttérben történő alkalmazásfrissítés lehetővé teszi az alkalmazások számára, hogy mindig új információkat keressenek. Amikor az összes alkalmazás együtt frissül, lemerítheti iPhone CPU-ját. A kikapcsoláshoz lépjen a következőre: beállítások > általános > Háttér App frissítése > Háttér App frissítése, majd érintse meg le.

  10. Próbálja meg visszaállítani iPhone beállításait. Ha meg szeretné győződni arról, hogy egyik beállítás sem okozza a túlmelegedést, visszaállíthatja mindet anélkül, hogy elveszítené adatait. Ez hasznos lehet egy szélhámos alkalmazás vagy problémás beállítás megtalálásában.

    Az adatok elveszítése nélkül visszaállíthatja iPhone beállításait. Fontos azonban, hogy ettől függetlenül készítsen biztonsági másolatot iPhone-járól, arra az esetre, ha a legrosszabb eset bekövetkezne.

  11. Fontolja meg az iPhone teljes visszaállítását az eredeti állapotába. Kipróbálhatja a kényszerű újraindítást is.

  12. Ellenőrizze iPhone töltőjét. Olyan töltőt használ, amely nem Apple tanúsítvánnyal rendelkezik? Különböző cégektől vagy online vásárolt olcsó töltők hibásak lehetnek. Használja a telefonhoz kapott eredeti Apple töltőt, vagy rendeljen újat.

  13. Hívja az Apple Genius bárját, és egyeztessen időpontot. Ha iPhone-jának továbbra is problémái vannak a túlmelegedéssel, akkor ideje lenne segítséget kérnie az Apple Genius Bar-tól.