Miért nem kapcsolnak ki autójának fényszórói?

A fényszórók egyike azoknak a dolgoknak, amelyekre csak ritkán gondol, mert csak ott vannak. A fényszórók mögött álló alapvető technológia évtizedek óta nem változott, sőt olyan divatos újabb rendszerek, mint az adaptív fényszórók, nem elég mutatósak ahhoz, hogy nagy figyelmet kapjanak.

Amikor a fényszórók hirtelen megszűnnek, a dolgok nagyon sietve nagyon veszélyesekké válhatnak. De a fényszórók meghibásodhatnak a másik irányban is. A meghibásodástól távol álló fényszórók, amelyek nem kapcsolnak ki, függetlenül attól, hogy mit teszel, gyorsan lemeríthetik az akkumulátort, és elakadhatnak.

 Web / Li Zhang

Ezt szem előtt tartva a nem kialszó fényszórók rövid távú megoldása az, hogy sürgősségi megelőző intézkedéseket tegyen annak érdekében, hogy az akkumulátor ne merüljön ki. Ezt nagyon sokféle módon lehet megvalósítani:

  1. Húzza ki az akkumulátort.

  2. Távolítsa el a fényszóró biztosítékát.

  3. Távolítsa el a fényszóró relét.

    Az akkumulátor biztonságos kihúzásáról a következő szakaszban olvashat.

  4. A fényszórókat most le kell választani.

Annak ellenére, hogy a fényszórórendszerek általában nem túl bonyolultak, vannak olyan helyzetek, amikor előfordulhat, hogy el kell vinni autóját szakemberhez, hogy megjavítsa azokat a fényszórókat, amelyek nem kapcsolnak ki. De mielőtt ezt megtenné, van egy maroknyi dolog, amelyet bárki ellenőrizhet otthon néhány alapvető eszközzel és módszeres eljárással.

Néhány olyan probléma, amely miatt az autó fényszórói nem kapcsolnak ki, a következőkkel kapcsolatos problémákat tartalmazzák:

  • Fényszóró kapcsoló
  • Többfunkciós kapcsoló
  • Nappali menetfény modul
  • Fényérzékelő
  • Relé
  • Földelt vezeték

Gyorsjavítás, hogy megakadályozza a fényszórók lemerülését az akkumulátorban

Ha nincs ideje azonnal megoldani a problémát, vagy csak azt szeretné, hogy egy ideig elhagyhassa az autót anélkül, hogy az akkumulátor lemerülne, kétféle módon lehet megakadályozni, hogy a fényszórók megöljék az akkumulátort.

Az akkumulátor lemerülésének legegyszerűbb módja annak kihúzása. Ez magában foglalja az egyik akkumulátorkábel szó szerinti kihúzását az akkumulátorról, amelyhez megfelelő méretű kulcs vagy aljzat szükséges.

Ha még soha nem húzta le az akkumulátort, akkor célszerű megbizonyosodnia arról, hogy a negatív kábelt húzza ki a pozitív kábel helyett, hogy elkerülje a rövidzárlat lehetőségét is.

A negatív kábel jellemzően fekete, míg a pozitív kábel jellemzően piros. Magán az akkumulátoron kereshet egy - szimbólumot, amely a negatív pólus közelében található, és egy + szimbólumot, amely a pozitív pólus közelében található.

A negatív akkumulátorkábel kihúzása után távolítsa el azt az akkumulátortól, hogy ne akadjon el és ne ütközzen össze, és ne érintkezzen újra az akkumulátor negatív kivezetésével.

Az akkumulátor kihúzása után a fényszórók kikapcsolnak, és az akkumulátor nem hal meg.

Fontos megjegyezni, hogy az akkumulátor kihúzása bizonyos következményekkel járhat. A fedélzeti számítógép memóriája kiürül, ezért „áttanulási” folyamaton kell keresztülmennie, amely rövid időre befolyásolhatja az üzemanyag-fogyasztást. Ezenkívül nem lehet átmenni a károsanyag-kibocsátási teszteken olyan helyeken, ahol a teszt részeként elolvassák a kódokat, mivel az azt mutatja, hogy az akkumulátort leválasztották.

Ha az autórádión van egy biztonsági funkció, amelyhez az áramkimaradás után speciális kódra van szükség, akkor az akkumulátor kihúzása előtt is győződjön meg arról, hogy megtalálta-e az autórádió kódját.


Biztosíték vagy relé eltávolítása a fényszórók kikapcsolásához

A fényszórók kikapcsolásának másik módja a megfelelő biztosíték vagy relé eltávolítása. Ez egy kicsit bonyolultabb, mint az akkumulátor kihúzása, mert meg kell találnia a megfelelő biztosítékpanelt, majd meg kell találnia, melyik biztosítékot vagy relét kell kihúznia. Ez megakadályozza a számítógép és a rádió áramkimaradását, így később nem kell semmilyen eséssel foglalkoznia.


Mi okozhatja a fényszórók bekapcsolását?

Az ilyen típusú problémák tényleges felkutatása bonyolult lehet, mert nagyon sokféle fényszórórendszer létezik. Például egyes autókat úgy terveztek, hogy ha a motort leállítják, miközben a fényszórók be vannak kapcsolva, akkor egy meghatározott ideig bekapcsolva maradnak. Ha van ilyen autója, akkor a rendszer meghibásodhatott, és érdemes megpróbálnia kikapcsolni a fényszórókat, mielőtt a motort kikapcsolná, hátha ez segít.

Más autók nappali menetfényekkel rendelkeznek, ami lényegében csak egy olyan rendszer, amely nappal automatikusan bekapcsolja a fényszórókat - de nem befolyásolja a műszerfényeket. Ha ez a rendszer meghibásodik, az a fényszórók bekapcsolását okozhatja. Ebben az esetben megpróbálhatja beállítani a rögzítőféket, hogy kiderüljön, kikapcsolja-e a fényszórókat, mivel a kézifék beállítása általában kikapcsolja a nappali menetfényeket. Ebben az esetben a nappali menetfény modul eltávolítása vagy cseréje valószínűleg megoldja a problémát.

Ha egy rossz fényszóró relé oka annak, hogy a fényszórók nem kapcsolnak ki, akkor a javítás az is, hogy csak a relét cserélje ki. Ez valójában egy kicsit könnyebb ellenőrizni magát sok helyzetben, mivel van esély arra, hogy több áramkör is pontosan ugyanolyan típusú relét használjon.

Ha talál egy másik relét az autójában, amelynek azonos a cikkszáma, mint a fényszóró reléjéhez, akkor valójában csak eltávolíthatja a fényszóró relét, felcserélheti egy másik áramkör azonosra, és megnézheti, hogy a fényszórók rendesen kikapcsolnak-e. Ha a fényszórók kikapcsolnak, akkor csak egy új relét kell vásárolnia és telepítenie.

Abban az esetben, ha a relék cseréje nem működik, problémája lehet egy rossz fényszórókapcsoló, többfunkciós kapcsoló vagy fényérzékelő, és a diagnosztikai eljárás bonyolultabb lesz. Lehet, hogy azonosíthatja a problémát a kérdéses alkatrész egyszerű eltávolításával és a fizikai sérülések ellenőrzésével, de nem mindig lesznek fizikai mutatók.

Például egy rosszul belső zárlatú fényszórókapcsoló elég meleg lehet ahhoz, hogy megrepedjen, megolvadjon vagy akár meg is égjen a műanyag ház vagy az elektromos csatlakozások, de ez nem mindig így van.

Ha nem tudja maga azonosítani a meghibásodott alkatrészt, akkor a legjobb megoldás az, ha letiltja a fényszórókat az akkumulátor kihúzásával vagy a megfelelő biztosíték eltávolításával, várva a napfényre, majd elvezetve autóját egy megbízható szerelőhöz.