Mi az Instagram, és miért érdemes használni?

Mi ez a trendi dolog, amit Instagramnak hívnak, amibe látszik, hogy az összes menő gyerek foglalkozik vele? Néhány éve létezik, és csendesen felvette a tapadást, főleg a mobil fényképezés új megszállottsága miatt. Az Instagram egy szociális hálózati alkalmazás, amely fotók és videók megosztására szolgál okostelefonról.

Hogyan kell postázni Instagram-on


Bevezetés az Instagramba

A Facebookhoz vagy a Twitterhez hasonlóan mindenkinek van profilja és hírcsatornája, aki Instagram-fiókot hoz létre.

Amikor fotót vagy videót tesz közzé az Instagramon, az megjelenik a profilján. A téged követő felhasználók látják a bejegyzéseidet a hírcsatornájukban. Hasonlóképpen más felhasználók által is követett bejegyzések láthatók.

Az Instagram olyan, mint a Facebook egyszerűsített verziója, a hangsúlyt a mobil használatra és a vizuális megosztásra helyezi. A többi közösségi hálózathoz hasonlóan az Instagram-on is úgy lépsz kapcsolatba más felhasználókkal, hogy követed őket, követik őket, megjegyzést fűznek, tetszenek, címkéznek és privát üzeneteket küldenek. Az Instagramon is elmentheti a látott fotókat.

Mivel nagyon sok mindent tudni az Instagramról, itt talál egy listát hasznos cikkekről, amelyek segítenek eligazodni a közösségi média platformján. Az Instagram végső útmutatója segít felfedni a platform legrejtettebb trükkjeit, és különböző módokon segít kapcsolatba lépni másokkal.

Az útmutató használatához nyissa meg a hivatkozásokat a navigációs panelen. Nyolc szakaszra van osztva. Minden szakasz cikkeket tartalmaz tippekkel és tippekkel.

Grinvalds / iStock / Getty Images Plus


Az Instagram-mal működő eszközök

Az Instagram ingyenesen elérhető iOS-eszközökön, például iPhone-on és iPad-en, valamint Android-eszközökön, például a Google, a Samsung és mások telefonjain és táblagépein.

Számítógépről is elérhető az interneten. Fotók és videók feltöltése, valamint a meglévő tartalmak megosztása más Instagram-felhasználókkal azonban csak a mobilalkalmazásból lehetséges.

Hozzon létre egy fiókot az Instagram-on

Az alkalmazás használata előtt az Instagram ingyenes fiók létrehozását kéri. Regisztrálhat meglévő Facebook-fiókjával vagy e-mailben. Csak egy felhasználónévre és egy jelszóra van szüksége. Bármikor megváltoztathatja Instagram e-mail címét.

Megkérdezhetik, hogy szeretné-e követni azokat a barátokat, akik az Instagram-on vannak a Facebook-hálózaton. Ezt azonnal megteheti, vagy átugorhatja a folyamatot, és később visszatérhet rá.

Célszerű a profilját úgy testreszabni, hogy hozzáadja a nevét, fényképét, rövid életrajzát és egy webhely linkjét, ha van ilyen, amikor először belép az Instagramba. Amikor követed az embereket, és keresel olyan embereket, akik visszakövetik, tudni fogják, ki vagy és miről szólsz.


Használja az Instagram-ot közösségi hálózatként

Az Instagramon a fő szándék a legjobb fotók és videók megosztása és megtalálása. Minden felhasználói profilnak van követője és követőszáma, amely megmutatja, hogy hány embert követ, és hány más felhasználó követi őket.

Minden felhasználói profilhoz tartozik egy gomb, amelyet megérintve követheti őket. Ha egy felhasználó profilja privátra van állítva, akkor először jóváhagynia kell a kérését.

Ha létrehozta és nyilvánosra állította profilját, bárki megtalálhatja és megtekintheti profilját, valamint fényképeit és videóit. Állítsd privát profilodba, ha csak azt akarod, hogy az általad jóváhagyott követők láthassák a bejegyzéseidet.

A bejegyzésekkel való interakció szórakoztató és egyszerű. Koppintson duplán bármelyik bejegyzésre, ha meg szeretné tetszeni neki, vagy megjegyzést kíván hozzáadni az alján. A nyíl gombra kattintva megoszthatja valakivel az Instagram Direct használatával.

Ha további ismerősöket vagy érdekes fiókokat szeretne találni vagy hozzáadni, kövesse a keresési fület (amelyet a nagyító ikon jelez) az Ön számára ajánlott személyre szabott bejegyzések között történő böngészéshez. Az alul található keresési ikon segítségével konkrét felhasználókat vagy hashtageket is kereshet.


Szűrők alkalmazása és Instagram-bejegyzéseinek szerkesztése

Az Instagram korai napja óta hosszú utat tett meg a kiküldési lehetőségek tekintetében. Amikor 2010-ben elindult, a felhasználók csak fotókat tehettek közzé az alkalmazáson keresztül, és szűrőket adhattak hozzá különösebb szerkesztési funkciók nélkül.

Ma posztolhat az alkalmazáson keresztül, vagy a készüléken lévő fotókból vagy videókból. Fotókat és videókat akár egy teljes percig is közzétehet, és számos extra szűrési lehetőséggel rendelkezik, valamint módosíthatja és módosíthatja.

Amikor megérinti a középső Instagram-közzétételi lapot, kiválaszthatja a fotó vagy videó fület, hogy az alkalmazás megtudja, hogy képet szeretne-e közzétenni vagy videót készíteni. Ha nem akarja az alkalmazáson keresztül rögzíteni, használja a könyvtár hogy kiválasszon valamit, amit elmentett.

Az Instagram 40 szűrővel rendelkezik, amelyeket fényképekre és videókra alkalmazhat. Néhány további képszerkesztő opció lehetővé teszi a kép kiegyenesítését, a fényerő és a melegség, valamint az átfedés színének beállítását. Videók esetén letilthatja a hangot, kiválaszthat egy borítókeretet, és ha az iOS alkalmazást használja, akkor vágja le a videókat. Vagy próbálja ki az Instagram Reels eszközt 15 másodperces videoklipek létrehozásához.

Oszd meg Instagram bejegyzéseidet

Miután alkalmazta az opcionális szűrőt és néhány módosítást végrehajtott, egy fülre kerül, ahol kitöltheti a feliratot, címkézheti rá a többi felhasználót, földrajzi helyre címkézheti, és egyidejűleg közzéteheti a többi közösségi hálózaton.

Miután közzétette, követői megtekinthetik és interakcióba léphetnek vele a hírcsatornáikban. A tetején lévő három pont megérintésével törölhet egy bejegyzést vagy szerkesztheti a bejegyzés részleteit.

Konfigurálhatja Instagram-fiókját úgy, hogy a Facebookon, a Twitteren vagy a Tumblr-en fotókat tegyen közzé. Ha ezek a megosztási konfigurációk ki vannak emelve, szemben a szürkével és az inaktivitással, Instagram-fotóit automatikusan kiválasztja a közösségi hálózatokba, miután kiválasztotta Megosztás. Ha nem szeretné, hogy a fotója egy adott közösségi hálózaton meg legyen osztva, érintse meg az egyiket, hogy az szürke legyen, és állítsa Ki értékre.

Instagram-történetek megtekintése és közzététele

Az Instagram rendelkezik egy Stories funkcióval, amely egy másodlagos hírcsatorna, amely a fő hírcsatorna tetején jelenik meg. Az Ön által követett felhasználók fotóbuborékjait tartalmazza.

Érintse meg a buborékot, ha meg szeretné tekinteni a felhasználó történetét vagy azokat a történeteket, amelyeket az elmúlt 24 órában közzétettek. Ha ismeri a Snapchatot, észreveheti, hogy az Instagram Stories funkció mennyire hasonlít rá.

Történetének közzétételéhez koppintson a fotóbuborékra a fő hírcsatornában, vagy csúsztasson jobbra bármelyik fülön a Történetek kamera lap eléréséhez.

Mi a különbség az Instagram és a Snapchat történetek között?