Miért nem tudom kikapcsolni az iTunes Genius-t?

Míg az iTunes Genius rengeteg jó funkciót kínál - Genius-keverékeket, Genius-lejátszási listákat és az ízlésed alapján tetsző zenei javaslatokat - egyes felhasználók számára ez frusztráló lehet.


Amikor a „Genius” nem

Minden alkalommal, amikor szinkronizál egy iPhone-t, iPad-et vagy iPod touch-ot az iTunes könyvtárával, az iTunes Genius-adatokat küld az Apple-nek. Néha ez csak néhány másodpercet vesz igénybe, de ha sok zenéje van, vagy egy ideje eltelt az utolsó szinkronizálás, a Geniusnak sokáig tarthat az adatok elküldése, ami a szinkronizáláshoz is hosszú időt vehet igénybe ( és sokáig értjük. Fél órát vagy többet vártunk).

Ha bosszantja magát, hogy a Genius mennyi ideig tart, érdemes kikapcsolnia. De mit csinálsz, ha nem látod az iTunes Genius kikapcsolásának lehetőségét?

A Genius kikapcsolása általában elég egyszerű, de két olyan Apple-szolgáltatás is használható, amelyek megakadályozhatják ezt. Nem lesz könnyű kikapcsolni az iTunes Genius szolgáltatást, ha Apple Music előfizető vagy, ha az iTunes Match szolgáltatást használja, az Apple szolgáltatását, amely a zenei könyvtár egy példányát az iCloud-fiókba helyezi, és lehetővé teszi a zene szinkronban tartását eszközök. Mindkét esetben ez azt jelenti, hogy az iCloud zenei könyvtárat használja. Amíg ez engedélyezve van, nem tudja kikapcsolni az iTunes Genius programot.


A Genius kikapcsolása, ha nem használja az iCloud zenei könyvtárat

Ha Ön nem iTunes Match vagy Apple Music ügyfél, és ezért nem rendelkezik iCloud Zenei könyvtárral, a Genius kikapcsolása általában olyan egyszerű, mint:

  1. Kattintson a filé menüben. (Az iTunes régebbi verzióiban kattintson a bolt és ugorjon a 3. lépésre.)

  2. Kattintva könyvtár.

  3. Kattintva Kapcsolja ki a Genius-t.

A Genius kikapcsolásához használt menünevek kissé eltérnek attól függően, hogy milyen iTunes verzióval rendelkezik.

Mielőtt azonban kikapcsolná a Genius szolgáltatást, ne feledje, hogy a letiltása kikapcsolja a kívánt funkciókat is, például a Genius Mixeket és a személyre szabott ajánlásokat a tetszetős zenéhez, és az elkészített Genius lejátszási listákat hagyományos lejátszási listává alakítja. .


A Genius kikapcsolása, ha Apple Music vagy iTunes Match alkalmazást használ

Ha Apple Music vagy iTunes Match előfizető vagy, a dolgok egy kicsit bonyolultabbak. Ebben az esetben előfordulhat, hogy megpróbálta a korábbi utasításokat, és nem látott semmilyen lehetőséget a Genius kikapcsolására a Fájl menüben. Ez azért van, mert a Genius mindig engedélyezve van, amíg az iCloud zenei könyvtárat használja, és az iCloud zenei könyvtárat az Apple Music és az iTunes Match használatával kell használnia. Amíg az iCloud Zenei könyvtár be van kapcsolva, nem tudja kikapcsolni a Genius szolgáltatást.

A Genius minden iTunes felhasználó számára elérhető, aki bekapcsolja a funkciót. Az Apple Music és az iTunes Match egyaránt előfizetéshez szükséges, amelyet feltehetően meg akar tartani. De ha meg akarja tartani az Apple Music vagy az iTunes Match alkalmazást, akkor be kell kapcsolnia az iTunes Genius funkciót, függetlenül attól, hogy a szinkronizálás mennyi ideig tart.

Természetesen kikapcsolhatja az iCloud zenei könyvtárat, majd kikapcsolhatja a Genius funkciót. Ez nem befolyásolja az iCloud Zenekönyvtár-fiókjához már hozzáadott zenét (azaz nem törli), de addig nem férhet hozzá, amíg újra nem kapcsolja be. Ha ezt megteszi, az iTunes-nak egy kis időt kell töltenie az újracsatlakozással az iCloud Zenekönyvtárhoz, és szinkronizálnia kell minden új információt a könyvtáráról.

Ha Apple Music vagy iTunes Match felhasználó vagy, és továbbra is ki akarod kapcsolni a Genius szolgáltatást, először ki kell kapcsolnod az iCloud zenei könyvtárat. A következőket kell tennie:

  1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást az internethez csatlakozó számítógépen.

  2. Kattintson az iTunes menüben.

  3. Kattints preferenciák.

  4. A általános lapon törölje a jelölést a mellette lévő négyzetből iCloud zenei könyvtár. Ezután kattintson OK.

  5. Kattints filé.

  6. Kattints könyvtár.

  7. Kattints Kapcsolja ki a Genius-t.


Az iTunes Genius újbóli bekapcsolása

Ha később úgy dönt, hogy vissza akarja hívni az iCloud Zenei könyvtárat vagy a Genius-t, egyszerűen lépjen a preferenciák menüt, és kapcsolja be újra az iCloud Zenei könyvtárat.