Névjegyek hozzáadása a Skype-on

Bővítse barátainak és kollégáinak digitális hálózatát névjegyek hozzáadásával a Skype-hoz. Néhány üzenetküldési szolgáltatással ellentétben a Skype saját, külön névjegyzéket vezet.

Ezek az utasítások a Skype minden verziójára vonatkoznak minden platformon.


Névjegyek hozzáadása Skype-on Windows és MacOS rendszerekhez

A Windows és a MacOS Skype-élménye az évek során megváltozott, de ma mindkét fő asztali platformon egyenlőség tapasztalható. Mivel a Skype személyes és vállalati kiadásokban egyaránt megjelenik (a Skype Vállalkozáson keresztül), a program fenntartja saját címjegyzékét.

Ha van vállalati szintű Skype for Business-fiókja, amikor munkáltatót vált, elveszíti vállalati központú címjegyzékét. Személyes címjegyzékéből azonban nem veszít semmit.

  1. Ha valaki újat szeretne hozzáadni a névjegyzékéhez, válassza a + Kapcsolat gombot, majd válassza a lehetőséget Új névjegy hozzáadása.

  2. A Skype a javasolt névjegyeket a Skype névjegylistáján szereplő személyek alapján jeleníti meg. Ha ott van az a személy, akit hozzá kíván adni a Skype-hoz, válassza a ikont hozzáad gombra a nevük mellett.

  3. Ha a személy neve nem szerepel a listán, akkor nézzen az ablak tetejére, ahol a kék sáv a-t kér Skype név, e-mail, szám. Írja meg, mit tud a kívánt kapcsolattartóról, a három javasolt lehetőség bármelyikét választva. A javaslatok listája szűkül a személy azonosítása érdekében.

  4. Válassza ki a hozzáad gombot a megfelelő javaslatnál, és ez a rekord a Skype egyik névjegyévé válik.


Hogyan adhatok hozzá egy névjegyet a Skype webhez?

Bármennyire is egységes a Skype asztali verziója, a webszolgáltatás nem teljesen ugyanaz. Nincsenek névjegyei, mint a Skype többi verziójában. Ehelyett rendelkezik egy beszélgetési listával. Ez azt jelenti, hogy bárki, akivel a közelmúltban beszélt, könnyen elérhető, de ez nem segít, ha még nem beszélt senkivel, vagy újvalakivel szeretne beszélgetni.

  1. Ha valakit megtalál a Skype webszolgáltatásban, válassza ki a bal felső sarokban található keresősávot, írja be a személy nevét, e-mail címét vagy Skype felhasználónevét, és vagy nyomja meg a belép gombot a billentyűzeten, vagy válassza a lehetőséget Keresés a Skype könyvtárban.

  2. Egy pillanat múlva megjelenik a lehetséges kapcsolattartók listája. Az esélyek, amelyeket szeretne, a tetején található. Ha nem, akkor nézze át a listát. 

    .

  3. Amikor megtalálja a kívánt személyt, válassza ki a nevét. A fiók a csevegés főablakában egy kék gombbal jelenik meg, Hozzáadás a kapcsolatokhoz. Válassza ki.

  4. Célszerű egy gyors üzenetet elküldeni a bemutatkozáshoz, bár amíg az új kapcsolattartó elfogadja a kérését, a fiók offline állapotban jelenik meg, és nem fog tudni csevegni.


Hogyan adhatunk hozzá valakit a Skype-on Mobilra

A Skype asztali klienséhez hasonlóan Windows és macOS rendszereken, a Skype mobil verziója összehasonlítható mind Android, mind iOS rendszeren. Bármelyik eszközöd van, a következő lépések segítenek a hálózat bővítésében.

  1. Nyissa meg a Skype alkalmazást, és lépjen az alsó menübe. Koppintson a Kapcsolatok a jobb oldalon.

  2. A képernyő tetején, a címsor alatt, Új névjegy hozzáadása, írja be barátja Skype nevét, e-mail címét vagy valódi nevét. Nézze át az eredményeket. Amikor megtalálja a megfelelő személyt, koppintson a nevére a profil eléréséhez.

  3. Görgessen a profiloldal aljára, és a Skype név alatt koppintson a ikonra Kapcsolat hozzáadása linkre kattintva hozzáadhatja a rekordot a névjegyzékéhez.


Névjegy hozzáadása a Skype Vállalati verzióhoz

A Skype for Business másképp működik, mint más Skype-ügyfelek, mivel a szervezet rendszergazdája ellenőrzi annak funkcionalitását. Még mindig van némi autonómiája a névjegyek hozzáadásához a Skype-on; csak a szabályok szerint kell dolgoznia.

  1. Ha hozzá szeretne adni valakit a szervezetéhez, írja be a nevét a keresőmezőbe. A Skype felsorol mindenkit, aki közel áll a kereséshez Saját Kapcsolatok.

  2. Ha látja a kívánt személyt, kattintson a jobb gombbal, és válassza a lehetőséget Hozzáadás a névjegyzékhez.

  3. A szervezeten kívüli személy hozzáadásához az adminisztrátornak hozzáférést kell adnia a Skype Directory-hoz. A folyamat egyébként azonos.


Hogyan távolítsuk el a Skype-kapcsolatot

A Skype-névjegy eltávolítása ugyanolyan egyszerű, mint az egyik felvétele, mert a legtöbb esetben ez a folyamat fordítottja egy új névjegy hozzáadásának.

  1. Windows vagy macOS rendszeren válassza ki a névjegyet, majd válassza ki a megfelelő nevet, amint az a fő ablakban megjelenik. A névjegy profiloldalán görgessen az aljára, ahol számos lehetőséget lát. Törölheti a beszélgetést, letilthatja a személyt, vagy teljesen törölheti a névjegyet.

  2. A webes Skype még gyorsabb. Kattintson a jobb gombbal a személy nevére a beszélgetésben, és válassza a lehetőséget Névjegy törlése a menüből. Válassza ki a kék színt töröl gombot a megerősítő ablakban.

  3. A Skype Vállalati verzióban válassza ki az eltávolítani kívánt névjegyet, kattintson a jobb gombbal a rekordra, és válassza a lehetőséget Eltávolítás a névjegyzékből.

  4. Mobilon koppintson a ikonra Kapcsolatok, válassza ki a törölni kívánt személyt, görgessen a profil aljára, és érintse meg a elemet Névjegy törlése.