Az iCloud-zárolt iPhone-ok feloldása

Az iCloud-zárral rendelkező iPhone-ok problémát jelentenek, mert a telefont addig nem lehet használni, amíg ki nem oldják, és ez nem biztos, hogy könnyű. A legjobb megoldás annak megértése, hogy mit jelent az iCloud-zárt iPhone használata, hogyan lehet kijavítani ezt a problémát, és mit kell kerülni, amikor újra megpróbálja megnyitni.

Ezek az utasítások az iOS 7 vagy újabb rendszert futtató eszközökre vonatkoznak.


Mi az iCloud-zárolt iPhone?

Kaley McKean / Web

Az iCloud zárolás másik neve az Activation Lock, amely az Apple által az iOS 7-ben bevezetett szolgáltatás, hogy megakadályozza az iPhone lopásait.

Az iPhone vagy iPad automatikusan bekapcsolja az Aktiválás zárat, amikor az iPhone keresése aktív. A funkció engedélyezése után senki sem törölheti az eszközt, nem aktiválhatja egy másik fiókban, sem pedig letilthatja az iPhone keresését anélkül, hogy megadná a telefont eredetileg beállító Apple ID felhasználónevet és jelszót.

Az Activation Lock hatékony lopásgátló. A tolvajnak szinte biztosan nem lesz meg az iCloud-felhasználóneve és jelszava annak a személynek, akinek a telefonját ellopták, nélküle pedig a telefon sem fog működni.


Hogyan lehet megmondani, hogy egy iPhone mikor van-e lezárva az iCloud

Ha egy képernyőn megjelenő üzenet olvasható Az aktiválás Lock, a telefon iCloud zárolva van, és szüksége van az eredeti Apple ID felhasználónévre és jelszóra, amelyet a telefon feloldásához használt feloldásához.

alma

Az összes iCloud-zárt telefont ellopták?

Csak azért, mert egy iPhone aktiválási zár üzenetet mutat, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ellopták. Lehetséges véletlenül engedélyezni az Activation Lock funkciót. Néhány ilyen helyzet előfordulhat:

  • Az iPhone törlése előtt elfelejtette kikapcsolni a Find My iPhone alkalmazást
  • Elfelejtette kijelentkezni az iCloudból az iPhone törlése előtt
  • Ha az Apple ID le van tiltva.

Ezekben az esetekben megkapja az Aktiválás zár képernyőt, amikor újra megpróbálja beállítani a telefont. Ezek a hibák kissé gyakoriak a használt iPhone vásárlásakor.

Ez azt jelenti, hogy az iCloud zárolása szintén annak a jele, hogy oka lehet feltételezni, hogy egy telefont elloptak. Ha használt iPhone-t vásárol, feltétlenül kérdezze meg, hogy az Activation Lock ki van-e kapcsolva, és ha nem, akkor ne vásárolja meg a telefont.

Míg mindketten a "lezárt" terminológiát használják, az iCloud-zárt telefon nem azonos a lezárt telefonnal. A "lezárt" azt jelentheti, hogy a telefonnak hozzáférési kódra van szüksége. Ez azt is jelentheti, hogy a telefon egyetlen telefonszolgáltatóhoz van kötve, általában szerződéskötés alatt. Bármely telefon zárolható a szolgáltatóhoz. Semmi köze az Activation Lock, az iCloud vagy az ellopott telefonokhoz.


Az iCloud-zárolt iPhone feloldása

Ha az aktiválni kívánt iPhone-on látja az Aktiválás zár képernyőt, adja meg az Apple ID felhasználónevet és jelszót, amelyet először a telefon aktiválásához használtak, és a telefon megnyílik. Ha elfelejtette az Apple ID jelszavát, akkor vissza kell állítania.

Ha iOS 11 vagy újabb rendszert futtat, és kéttényezős hitelesítést használ az Apple ID biztonságossá tételéhez, akkor az eszköz jelszavával letilthatja az Aktiválási zár funkciót. Válassza a lehetőséget Oldja fel a kóddal, Koppintson a Használja az eszköz jelszót, majd írja be a jelszót.

A folyamat bonyolultabbá válik, ha a felhasználónév és a jelszó nem a tiéd, például ha használt iPhone-t vásároltál. Ha egy iPhone az iCloudhoz nem a saját fiókjához van rögzítve, akkor van néhány lehetőség.

Ha az a személy, akinek a fiókját eredetileg használták, fizikailag az Ön közelében van:

  1. Kérje meg őket, hogy adják meg az Apple ID-fiókjuk hitelesítő adatait a telefonon.

  2. Amikor a telefon a kezdőképernyőre kerül, ki kell jelentkeznie az iCloudból:

    • IOS 10.2-es és korábbi verziókon lépjen a következőre: beállítások > iCloud > Kijelentkezés.
    • IOS 10.3 vagy újabb rendszeren lépjen a következőre: beállítások > [az Ön neve]> Kijelentkezés.

  3. Amikor megkérdezik az Apple ID felhasználónév és jelszó megadását, újra meg kell adniuk.

  4. Távolítsa el az Apple ID-t az iPhone-ból:

    • IOS 10.2 és korábbi verziókon koppintson a ikonra Kijelentkezés, majd érintse meg a gombot Töröld a Saját iPhone-ról.
    • IOS 10.3 vagy újabb rendszeren koppintson a ikonra Kikapcsolása.
  5. Ismét törölje a telefont a következővel: beállítások > általános > vissza > Erase All Content and Settings.

  6. Amikor a telefon ezúttal újraindul, nem szabad látnia az Aktiválás zár képernyőt.

Ez az egyszerű verzió. A valamivel nehezebb verzió akkor jön, amikor az a személy, akinek a fiókjára szüksége van, nincs fizikailag a közelben. Ebben az esetben az iCloud használatával el kell távolítaniuk a zárat, ezt téve:

  1. Kérje meg őket, hogy látogassanak el az iCloud.com webhelyre, és jelentkezzenek be Apple ID-jükkel.

  2. választ Keressen iPhone-t.

  3. választ Minden eszköz, majd válassza ki a feloldani kívánt iPhone-t.

  4. választ Törli majd kövesse a képernyőn megjelenő egyéb utasításokat.

  5. Miután az előző tulajdonos eltávolította a telefont a fiókjából, indítsa újra az iPhone-t, és az induláskor nem látja az Aktiválási zár képernyőt.


Ha nem tudja felhasználni az eredeti fiókot a telefon aktiválásához

Ha nincs módja bejelentkezni az iPhone eredeti fiókjával, akkor alapvetően elakadt. Az Activation Lock egy hatékony és hatékony eszköz, amelyet nem lehet megkerülni. Fontos, hogy vásárlás előtt ellenőrizze, hogy a használt telefonok nincsenek-e lezárva az iCloud szolgáltatással.

Az egyetlen lehetőség, hogy kapcsolatba lépjen az Apple-lel. Ha érvényes vásárlási igazolást tud adni az Apple-nek, a vállalat hajlandó lehet feloldani a telefont az Ön számára. Szerezzen be nyugtát vagy más vásárlási bizonylatot, majd vegye fel a kapcsolatot az Apple-nel a technikai támogatásért, hogy megtudja, tudnak-e segíteni.

Az iCloud számára ígérő webhelyekről Oldja fel a telefonomat

Ha már keresett Google-t ebben a témában, valószínűleg több tucat olyan webhelyen és fórumbejegyzésben találkozott, amelyek azt állítják, hogy más vállalatok megkerülhetik az iCloud zárakat. Egyesek "hivatalos" feloldásoknak mondhatják magukat. Bármit is mondanak, mind csalók, akik pénzt akarnak kapni egy olyan szolgáltatásért, amelyet nem tudnak nyújtani. Az iCloud-zár csak az eredeti Apple ID-t jelenti a telefon aktiválásához.

Ezek a szolgáltatások, amelyek azt állítják, hogy megkerülik az iCloud-zárakat, általában csak arra törekszenek, hogy elvegyék a pénzt, vagy esetleg még bonyolultabb csalási programban vesznek részt.

Néhány szolgáltatás megkerülheti az Activation Lock funkciót, de ezzel megszakítja a telefon és az Apple kapcsolatát. Az adatok törlése után az egyéb korlátozások mellett nem tudja frissíteni az operációs rendszert, vagy újra aktiválni a telefont. Ezek elég nagy hátrányok, és nehéz megérteni, hogy érik meg őket.