A Skype használata Chromebookhoz

A legtöbb új Chromebook a Google Play Áruházban található alkalmazásokat futtatja, és számos olyan funkciót nyit meg, amelyek korábban nem voltak elérhetők a Chrome OS rendszeren. Az egyik népszerű alkalmazás a Skype, amely lehetővé teszi az online kommunikációt hang-, video- és szöveges csevegésen keresztül.

Sok régebbi Chromebook esetében azonban a Google Play Áruház támogatása nem mindig érhető el. Ha modellje ebbe a kategóriába tartozik, van egy megoldás, amely lehetővé teszi, hogy audio- és videohívásokat kezdeményezzen webkamera és mikrofon segítségével a Skype böngészőalapú felületen keresztül. Noha nem tartalmazza a Skype alkalmazásban található összes harangot és sípot, ez a csak webes alternatíva az asztali élmény utánzásának közelébe kerülve elvégzi a munkát.


Töltse le a Skype-ot

Ha meg szeretné tudni, hogy Chromebook modellje támogatja-e a Google Play alkalmazásokat, nyissa meg a Beállítások alkalmazást. Ha lefelé görgeti a kezelőfelületet, de nem talál egy szakaszt a Google Play Áruház számára, akkor eszköze nem tudja telepíteni a Skype alkalmazást. Ha megtalálja ezt a részt, ellenőrizze, hogy a szolgáltatás engedélyezve van-e.

A Skype alkalmazással történő telepítéséhez nyissa meg a linket a Google Play Áruházban, és telepítse a szokásos módon.

Skype letöltése


Használja a Skype alkalmazást Chromebookján

Az első alkalommal, amikor bejelentkezik a Skype-ba, a rendszer megkérdezi, hogy engedélyezi-e az alkalmazás hozzáférését a névjegyekhez. Ez a lépés nem kötelező, és folytathatja az eljárás engedélyezésével vagy megtagadásával. Számos engedélyekkel kapcsolatos kérdést is feltesz neked.

Az ezekre a kérdésekre adott válaszai meghatározzák, hogy az alkalmazás milyen képességekkel fog rendelkezni, például videohívásokat indíthat a Chromebook webkamerájával. Ha bizonyos hozzáférés megtagadását választotta, és megpróbálta használni az ehhez szükséges funkciókat, akkor még egyszer engedélyt kér a kísérlet során.


Használja a Skype webalapú verzióját Chromebookján

Ha Chromebook-modellje nem tudja kihasználni a Google Play-alkalmazások előnyeit, akkor alternatívát jelent a Skype webalapú verzió. Innen elérheti az alkalmazás által kínált összes kommunikációs módszert.

Nyissa meg a Chrome böngészőt, és keresse fel a web.skype.com webhelyet. Jelentkezzen be a szolgáltatásba, vagy regisztráljon egy ingyenes fiókot. Bejelentkezés után megjelenik a webes felület. Innen kezdeményezhet telefonhívásokat, video- és szöveges csevegéseket, valamint hozzáférhet a tárolt névjegyekhez. Küldhet és fogadhat kapcsolatfelvételi kérelmeket családtagjainak, barátainak vagy kollégáinak.

A Skype alkalmazáshoz hasonlóan a webkamera, a mikrofon és a fájlrendszer használata előtt bizonyos engedélyeket meg kell adni. A legfontosabb különbség az, hogy ebben az esetben a Chrome böngésző engedélyt kér, szemben az alkalmazással.