MTS fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az .MTS kiterjesztésű fájl valószínűleg AVCHD Video fájl, de lehet egy MEGA Tree Session fájl vagy akár egy MadTracker Sample fájl is.

Az AVCHD videofájlok HD MPEG Transport Stream videó formátumban vannak mentve, és általában a Sony és a Panasonic HD videokamerákkal hozhatók létre. A videó Blu-ray kompatibilis, és támogatja a 720p és 1080i videókat. Néha ezek a fájltípusok az M2TS fájlkiterjesztést használják, és előfordulhat, hogy az MPL fájlok mellett tárolják őket.

A MEGA Tree Session fájlok filogenetikus fákat tárolnak, amelyek segítségével a Molecular Evolutionary Genetics Analysis (MEGA) program felhasználható a fajgenetika elemzésére, hogy segítsen meghatározni az ősök kapcsolatát. Az 5.05 utáni verziók a .MEG (MEGA Data) fájlkiterjesztést használják.

MadTracker Az MTS fájlkiterjesztést használó mintafájlok olyan hangfájlok, amelyek hangszer vagy más hang mintájaként szolgálnak.

Az MTS rövidítése más technológiai kifejezéseknek is, de egyiknek sincs köze az MTS fájlformátumhoz. Néhány példa a Microsoft Transaction Server, az üzenetátviteli rendszer, a Microsoft Terminal Services, a többszálas kiszolgáló és a médiaátkódoló szerver.


Hogyan nyitható meg az MTS fájlok

A Sony és a Panasonic HD kamerákhoz mellékelt szoftver mellett számos más videolejátszó képes megnyitni az AVCHD Video fájl formátumú MTS fájlokat. Néhány példa a Windows Media Player, a GOM Player és a VLC.

VLC MTS fájl megnyitása.

Az MTS fájl online egyszerű megosztásához vagy böngészőjéből vagy Chromebookjáról történő megnyitásához töltse fel a Google Drive-ra. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az MTS videók általában nagyon nagy méretűek, ezért a feltöltési folyamat eltarthat egy ideig.

Ha az MTS videofájl szerkesztésére törekszik, akkor kipróbálhatja az EDIUS Pro, a MAGIX Movie Edit Pro vagy a CyberLink PowerDirector programot. Ezek mind kereskedelmi programok, ezért meg kell vásárolnia a programot a szerkesztéshez (egyesek korlátozott ideig ingyenes próbaverzióként érhetők el)

A MEGA Tree Session fájlformátumú MTS fájlokat az ingyenes MEGA szoftver nyitja meg.

A MadTracker az az alkalmazás, amely a MadTracker mintafájlok megnyitásához szükséges. Megteheti a Minta > Terhelés menüben.

Mi a TS fájl, és hogyan nyithatja meg?


MTS fájl konvertálása

Mivel három különböző fájlformátum létezik, amelyek az MTS fájlkiterjesztést használják, ezért a konvertálás megkezdése előtt először fel kell ismernie a fájl formátumát. Ha megpróbálta az MTS fájlt olyan konvertálóba csatlakoztatni, amely más, mint a fájlja, akkor megpróbálhatja például egy videofájlt filogenetikai fává konvertálni, ami nyilvánvalóan nem lehetséges.

Az AVCHD videofájlok természetesen videofájlok, ezért számukra biztosítani akarja, hogy videofájl-átalakítóval dolgozzon. Az MTS fájl lejátszásához telefonon vagy egy meghatározott videolejátszóval az egyik videokonverter segítségével átalakíthatja az MTS-t MP4, MOV, AVI vagy WMV formátumba, vagy akár közvetlenül DVD-lemezre.

Lehetséges, hogy szerencséje van az MTS fájl VLC-vel történő konvertálásához is. Ennek kipróbálásához lépjen a következőre: Média > Konvertálás / Mentés majd importálja a videofájlt a filé fület. választ Konvertálás / Mentés és válassza ki, melyik formátumra konvertálja az MTS fájlt.

A Freemake Video Converter egy másik példa az ingyenes MTS átalakítóra. Mentheti a videót DVD-re vagy ISO-képre, valamint átalakíthatja több különböző videó fájlformátumba, vagy kivonhatja a hangot a videóból.

Ha a MEGA Tree Session fájlokat bármilyen más formátumba konvertálhatjuk, akkor valószínűleg csak a fent említett MEGA programon keresztül lehetséges. A szoftver más fájlformátumokat is konvertálhat a MEGA-val kompatibilis formátumba, például ALN, NEXUS, PHYLIP, GCG, FASTA, PIR, NBRF, MSF, IG és XML fájlokat.

A MadTracker képes lehet arra, hogy a saját formátumában MTS fájlt mentse a WAV, AIF, IFF vagy OGG fájlokba a Minta > Megtakarítás menüben.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha nem tudja megnyitni a fájlt, ellenőrizze még egyszer a fájlkiterjesztést, és győződjön meg arról, hogy valóban ".MTS" feliratú, különben egy egészen más fájlkiterjesztéssel van dolga, amely csak MTS-nek tűnik.

Amint a fentiekből is látszik, egyes fájlformátumok pontosan ugyanazt a fájlkiterjesztést használják, még akkor is, ha a formátumoknak alig vagy egyáltalán nincs közük egymáshoz. Ugyanez vonatkozik a hasonlóan írt fájlkiterjesztésekre is; ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a formátumok összefüggenek, vagy hogy a fájlok ugyanazzal a programmal nyithatók meg.

Például a MAS fájlok ugyanazon fájlkiterjesztési betűkből kettőt osztanak meg, mint az MTS fájlok, de olyan programokkal vannak társítva, mint a Microsoft Access és az Image Space rFactor. Annak érdekében azonban, hogy ez még bonyolultabb legyen, a MAS fájlok valóban kompatibilisek a MEGA-val is (ezek MEGA Alignment Sequence fájlok)!

Az MST fájlok azonban mind a három betűt megosztják, de egyedülállóak abban az értelemben, hogy vagy a Windows OS által használt Windows Installer Setup Transform fájlok, vagy pedig a Corel Presentations programmal megnyitható sablonfájlok.

Ha valóban nincs MTS fájlja, keresse meg a valódi fájlkiterjesztést, hogy többet megtudjon a formátumról, és megtudhatja, mely programok képesek megnyitni / konvertálni a fájlt.