SFZ fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az SFZ fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy SoundFont tömörített fájl.

Kompatibilis lejátszóban történő használat esetén az SFZ fájl bizonyos paramétereket fejez ki, amelyeket a mintafájlok követniük kell, például a sebességet, a visszhangot, a hurokot, a hangszínszabályzót, a sztereót, az érzékenységet és egyéb beállításokat.

Az SFZ fájlok csak szöveges fájlok, amelyek általában ugyanabban a mappában találhatók, mint az általuk hivatkozott audiofájlok, például a WAV vagy FLAC fájlok. Íme egy példa egy alapvető SFZ fájlra, amely megmutatja azt a kódot, amelyet az SFZ lejátszó használhat bizonyos hangfájlok strukturálásához.

SFZ fájlok.


Hogyan nyitható meg egy SFZ fájl

Bármely szövegszerkesztő használható SFZ fájl kódjának megtekintésére. A Jegyzettömb szerepel a Windows rendszerben, vagy letölthet egy másik szövegszerkesztőt, például a Notepad ++ szoftvert, amelyet könnyebben lehet használni.

Ismételten, mivel az SFZ fájlok csak egyszerű szöveges fájlok, valójában önmagukban nem csinálnak semmit. Bár minden bizonnyal megnyithatja a fájlt egy szövegszerkesztőben, hogy elolvassa, mit fog tenni egy kompatibilis programban, valójában semmi sem történik, hacsak nem használ SFZ-lejátszót.

Tehát ahhoz, hogy egy SFZ fájlt ténylegesen használjon a szerkesztés helyett, a legjobb megoldás egy olyan ingyenes program használata, mint a Polyphone, amely szerintünk az egyik jobb SFZ lejátszó és szerkesztő. Ha egy SFZ fájlt szerkeszt ebben a programban, mentheti vissza az SF2, SF3 vagy SFZ fájl formátumba. Használhatja ezt a programot egy nyitott mintafájl WAV formátumba történő exportálásához is.

A Plogue ingyenes sforzando szoftvere SFZ-t is nyithat. Windows és macOS rendszereken úgy működik, hogy az SFZ fájlt húzza a programba. Amíg a szintaxis helyes az SFZ fájlban, a program felismeri az utasításokat és a hozzájuk tartozó audio fájlokat is. Javasoljuk, hogy olvassa el az sforzando súgóoldalakat, ha a program használatát tervezi.

Néhány más, a fenti kettőhöz hasonló eszköz, amely képes megnyitni és használni az SFZ fájlokat (és talán az SF2 fájlokat is), az Rgc: audio sfz, Garritan ARIA Player, Native Instruments 'Kontakt és rgc: audio SFZ + Professional.

Ha a Kontakt segítségével nyitja meg az SFZ fájlt, győződjön meg róla, hogy külföldi formátumokat mutat opció engedélyezve van. Ezt találja meg a Fájlok menü a Megnézem legördülő menü.


SFZ fájl konvertálása

Mivel az SFZ fájl csak szöveges fájl, nem konvertálhatja magát az .SFZ fájlt olyan audio formátumba, mint WAV, MP3 vagy bármilyen más audio fájl. Az audio fájlokat azonban, amelyekre az SFZ fájl mutat, egy ingyenes audio / zene átalakítóval konvertálhatja. Ne feledje, hogy az átalakítani kívánt hangfájl valószínűleg pontosan ugyanabban a mappában található, mint az SFZ fájl.

A fent említett ingyenes Polyphone eszköz használható a tényleges SFZ fájl konvertálására SoundFont fájlra .SF2 vagy .SF3 kiterjesztéssel, a filé > Exportálja a hangfontot.

Nem kell átalakítania az SFZ-t NKI-ra (Kontakt Instrument fájl) a Kontakt alkalmazásban való használatra, mivel ez a program natív módon képes megnyitni az SFZ fájlokat.

Természetesen, ha szüksége van arra, hogy az SFZ fájlja valamilyen más szövegalapú formátumban legyen, például TXT vagy HTML, akkor olyan egyszerű, mint megnyitni a szöveget a szövegszerkesztőben, majd menteni egy új fájlba.


Még mindig nem tudja megnyitni?

Annak a legvalószínűbb oka, hogy miért nem nyílik meg az SFZ fájl a fent hivatkozott programokkal, az az, hogy valójában nincs SFZ fájlja. Ellenőrizze még egyszer, hogy az utótag ".SFZ" feliratú és nem csak valami hasonló.

A fájlkiterjesztés ellenőrzésének oka az, hogy sok fájl ugyanazokat a fájlkiterjesztési betűket osztja meg, annak ellenére, hogy nem ugyanazokkal a programokkal nyílnak meg, vagy ugyanazokra a célokra használják őket. Nem kapcsolódó fájl megnyitása a fenti programokban lehet, hogy nem tudja megnyitni a fájlt.

Például valóban lehet egy Windows önkicsomagoló archív fájlja, amely .SFX-re végződik, és csak SFZ-fájlnak tűnik. Valószínűleg hibát fog kapni, ha megpróbál SFX fájlt megnyitni egy SFZ nyitóban vagy szerkesztőben.

Ugyanez vonatkozik másokra is, például egy SFV, SFC, SFPACK, SFK, FZZ, SSF vagy SFF fájlra.

Az ötlet itt az, hogy ellenőrizze a fájlkiterjesztést, majd kutassa meg azt, akivel foglalkozik, hogy kiderítse, hogyan nyithatja meg a fájlt, vagy konvertálhatja új fájlformátumra.