Testreszabhatja a Safari Eszköztárat, Könyvjelzőt, Lapot és Állapotsorokat

Számos alkalmazáshoz hasonlóan a Safari is lehetővé teszi a felhasználói felület módosítását az Ön igényeinek megfelelően. Testreszabhatja, elrejtheti vagy megjelenítheti az eszköztárat, a könyvjelzősávot, a kedvencek sávot, a fülsávot és az állapotsort. Ezeknek a Safari interfészsávoknak a böngésző használatának megfelelő konfigurálása időt és energiát takaríthat meg.


Testreszabhatja az Eszköztárat

Az eszköztár a Safari képernyő felső részén fut, ahol a címterület található. Így adhat hozzá és távolíthat el tetszés szerint elemeket.

  1. Tól Megnézem menü válassza az Eszköztár testreszabása lehetőséget.

  2. Válasszon ki egy elemet, amelyet hozzá kíván adni az eszköztárhoz, és húzza az eszköztárra. A Safari automatikusan beállítja a cím és a keresési mezők méretét, hogy helyet biztosítson az új elem (ek) számára. Amikor befejezte, válassza csinált.

    Próbálja meg hozzáadni iCloud Tabs hogy könnyedén folytathassa a webhelyek böngészését ott, ahol abbahagyta, amikor más Apple-eszközöket használt. Válassza a lehetőséget Text Size hozzáadhatja az oldal szövegméretének gyors megváltoztatását.

  3. Alternatív módon, kattintson jobb gombbal az eszköztár szabad helyén, és válassza a lehetőséget Eszköztár testreszabása.

Nagyon gyorsan beállíthat még pár dolgot:

  • Rendezze át az ikonokat az eszköztáron úgy, hogy rákattint és új helyre húzza őket.
  • Töröljön egy elemet az eszköztárról: kattintson rá a jobb gombbal, és válassza a lehetőséget Elem eltávolítása az előugró menüből.

Térjen vissza az Alapértelmezett eszköztárra

Ha elragadtatja magát az eszköztár testreszabásával, és nem elégedett az eredménnyel, könnyen visszatérhet az alapértelmezett eszköztárra.

  1. Tól Megnézem menüből válassza ki Eszköztár testreszabása.

  2. Kattintson és húzza az alapértelmezett eszköztárkészletet az ablak aljáról az eszköztárra.

  3. Kattints csinált.

A Safari Kedvencek parancsikonjai

Az Apple megváltoztatta a sáv nevét könyvjelzőkről Érdekes az OS X Mavericks megjelenésével. Nem számít, hogy hívja a sávot, praktikus hely a kedvenc webhelyekre mutató linkek tárolására.


A könyvjelzők vagy a Kedvencek sáv elrejtése vagy megjelenítése 

Ha nem használja a Érdekes bárban, vagy szeretne egy kis képernyős ingatlant szerezni, bezárhatja a sávot. Egyszerűen válassza ki Megnézem > Kedvencek sáv elrejtése (or A Kedvencek sáv elrejtése(a használt Safari verziójától függően).

Ha meggondolja magát, és úgy dönt, hogy hiányzik a könyvjelzősáv, lépjen a Nézet menübe, és válassza a Könyvjelzősáv megjelenítése vagy a Kedvencek megjelenítése lehetőséget.

A Fülsáv elrejtése vagy megjelenítése

OS X Yosemite és újabb verziókban: Ha a fülsáv el van rejtve, a webcímek már nem jelennek meg a Safari böngésző eszköztár területén. A Fülsáv megjelenítése lehetővé teszi az aktuális oldal címének megtekintését, még akkor is, ha nem használ fület.

A többi böngészőhöz hasonlóan a Safari is támogatja a füles böngészést, amely lehetővé teszi több oldal megnyitását anélkül, hogy több böngészőablak lenne nyitva.

Ha egy weblapot új lapon nyit meg, a Safari automatikusan megjeleníti a fülsávot. Ha azt szeretné, hogy a fülsáv mindig látható legyen, akkor is, ha csak egyetlen weboldal van nyitva, válassza a lehetőséget Megnézem > Fülsáv megjelenítése.

A fülsáv elrejtéséhez válassza a lehetőséget Megnézem > A Tab Bar elrejtése.

Ha egy lapon egynél több oldal van megnyitva, a fülsáv elrejtése előtt be kell zárnia a füleket. Kattintson vagy koppintson a Bezárás gombra (a kis "X") egy lapon a bezárásához.

Az állapotsor elrejtése vagy megjelenítése

Az állapotsor a Safari ablak alján jelenik meg. Ha hagyja, hogy az egér egy egérmutatót egy weboldalon lévő link fölé helyezzen, az állapotsoron megjelenik a hivatkozás URL-je, így a linkre kattintás előtt láthatja, merre tart. A legtöbb esetben ez nem fontos, de néha jó, ha az oldalra lépés előtt ellenőriz egy URL-t, különösen akkor, ha a link egy másik webhelyre irányít.

  • Az állapotsor megjelenítéséhez válassza a lehetőséget Megnézem > Állapotsor megjelenítése.
  • Az állapotsor elrejtéséhez válassza a lehetőséget Megnézem > Állapotsor elrejtése.

Kísérletezzen a Safari eszköztárával, a Kedvencek, a Fül és az Állapotsorokkal, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbbet. Általában azt találja, hogy az összes sáv látható használata a leghasznosabb, de ha maximalizálnia kell a nézési területet, az egyik vagy az összes bezárása mindig lehetőség.