Több asztali számítógép használata Windows 10 rendszerben

A Windows 10 segítségével a Microsoft végül egy olyan funkciót hozott létre, amely más asztali operációs rendszerek alapfelszereltsége: több asztali számítógépet, amelyeket a vállalat virtuális asztali számítógépeknek hív. Ez bizony energiafelhasználói funkció, de hasznos lehet mindazok számára, akik egy kis szervezettségre vágynak.

A cikk utasításai a Windows 10 rendszerre vonatkoznak.


Feladat nézettel kezdődik

Több asztali számítógép kiindulópontja a Windows 10 Feladat nézete. A legegyszerűbb módja a tálcán, a Cortana jobb oldalán található ikon - úgy néz ki, mint egy nagy téglalap, amelynek mindkét oldalán kisebb téglalap van. Alternatív megoldásként megérintheti a Windows gomb+Tab.

Feladat megtekintése jobb megjelenésű változata más+Tab. Egyetlen pillanat alatt megmutatja az összes megnyitott programablakot, és lehetővé teszi, hogy válasszon közülük.

A legnagyobb különbség a Task View és a más+Tab az, hogy a Feladat nézet mindaddig nyitva marad, amíg el nem utasítja - a billentyűparancsokkal ellentétben.

Ha a Feladat nézetben van, akkor a jobb sarokban megnéz egy gombot, amely azt mondja Új asztal. Jelölje be ezt, és a Feladat nézet terület alján két téglalap jelenik meg, amelyek az Asztal 1 és Asztal 2 feliratúak.

választ Asztali 2, és egy tiszta asztalra kerül, és nem futnak programok. A nyitott programok továbbra is elérhetők az első asztalon, de most már van egy másik, más célokra nyitva.


Miért több asztali számítógép?

Ha még mindig kapkodja a fejét, hogy miért szeretne egynél több asztalt, fontolja meg, hogyan használja mindennap a számítógépét. Ha laptopot használ, a Microsoft Word, a böngésző és a zenei alkalmazás közötti váltás fájdalmat okozhat. Ha mindegyik programot egy másik asztalra helyezi, akkor sokkal könnyebbé válik a közöttük való mozgás, és feleslegessé válik az egyes programok szükség szerinti maximalizálása és minimalizálása.

A több asztali számítógép másik használatának módja az, hogy az összes termelékenységi program az egyik asztalon van, a szórakoztató vagy játékelemek pedig a másik oldalon, vagy az e-mail és a webböngészés az egyik asztalra, a Microsoft Office pedig a másikra. A lehetőségek végtelenek és attól függenek, hogy miként szervezi a programokat.

A nyitott ablakokat az asztalok között mozgathatja a Feladatnézet megnyitásával, majd az egérrel az egyik asztalról a másikra húzva.

Miután az összes asztali gépet beállította, válthat közöttük a Feladatnézet vagy a billentyűparancs segítségével A windows kulcs+Ctrl+jobb or bal nyíl kulcs. A nyílbillentyűk használata bonyolult, mert tisztában kell lennie azzal, hogy melyik asztalt használja. Több asztali számítógép egy virtuális egyenesen, két végponttal van elrendezve. Amint elérte ennek a sornak a végét, vissza kell térnie a korábbi útra.

Gyakorlatilag az 1-es asztaltól a 2-es, 3-as és így tovább a jobb nyílgombbal léphet. Amikor elérte az utolsó asztalt, a bal nyíl segítségével léphet vissza. Ha úgy találja, hogy rendezetlenül ugrik a számos asztali gép között, jobb, ha a Feladat nézetet használja, ahol az összes nyitott asztali számítógép egy helyre van konszolidálva.


Több asztali beállítás

A több asztali számítógép két fő lehetőséggel rendelkezik, amelyek tetszés szerint beállíthatók.

  1. választ Rajt.

  2. Válasszon beállítások a Start menüből.

  3. választ rendszer.

  4. választ Multitasking és görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a címsor Virtuális asztalok.

Itt van két könnyen érthető lehetőség:

  • A legfelső opció lehetővé teszi annak eldöntését, hogy minden egyes megnyitott program ikonját meg szeretné-e látni minden asztal tálcáján, vagy csak azon az asztalon, ahol a program nyitva van.
  • A második lehetőség hasonló beállítás a korábban említetthez más+Tab billentyűparancs.

A több asztali számítógép nem mindenki számára használható, de ha problémái adódnak a programok egy munkaterületbe rendezésével, próbáljon kettőt, hármat vagy négyet létrehozni a Windows 10 rendszerben.