Vezeték nélküli egér csatlakoztatása

A vezeték nélküli egerek Bluetooth technológiát használnak a számítógéphez való csatlakozáshoz, így felszabadítva az asztalt az extra kábelek rendetlenségétől. Mivel a Bluetooth-ra támaszkodnak, a vezeték nélküli egerek ugyanúgy csatlakoznak, mint bármely más Bluetooth-eszköz - néhány megfontolással.

A cikkben található információk a Windows 10, a macOS Catalina (10.15) és a macOS Sierra (10.12), valamint az Ubuntu Linux (18.04 verzió) operációs rendszerekre vonatkoznak.

A vezeték nélküli egér egy beépített adóra támaszkodik, amely a számítógép belsejében lévő vevővel kommunikál, hogy párosítsa a számítógépet. A legtöbb modern táblagép és laptop beépített Bluetooth rádióval rendelkezik. Néhány asztali számítógép azonban nem. Ha számítógépe természetesen nem támogatja a Bluetooth-ot, vásároljon Bluetooth-adaptert, vagy válasszon egy vezeték nélküli egeret, amely vevőként szolgáló USB-kulcsot tartalmaz.


Csatlakoztasson vezeték nélküli egeret a Windows 10 rendszert futtató számítógéphez

A Bluetooth menü lehetőséget nyújt vezeték nélküli egér csatlakoztatására a Windows 10 rendszerben.

  1. Nyissa meg a beállítások alkalmazás (nyomja meg a győzelem+I parancsikonként), és válassza a lehetőséget Eszközök.

  2. A bal oldalsávon válassza a lehetőséget Bluetooth és más eszközök majd válassza a Plusz jel (+) mellett Adjon hozzá Bluetooth-ot vagy más eszközt.

  3. Az előugró ablakban Adjon hozzá egy eszközt ablak, válassza ki Bluetooth.

  4. Kövesse az eszköz hozzáadása varázsló lépéseit. A vezeték nélküli egeret párosítási módba kell állítania. A Windows felismeri az egeret és hozzáadja a megfelelő illesztőprogramokat.

    A vezeték nélküli egér felfedezhetősége gyártónként eltér, ezért ellenőrizze a gyors üzembe helyezési útmutatót.


Csatlakoztasson egy vezeték nélküli egeret a macOS rendszert futtató számítógépre

Helyezze vezeték nélküli egerét párosítási módba. Ellenőrizze az eszköz dokumentációját.

  1. Kattintson az Apple logó a képernyő tetején található menüsorban és válassza a lehetőséget System Preferences a legördülő menüben.

  2. Kattints Bluetooth a rendszerbeállítások megnyitásához.

  3. Mac számítógépe párosítási módban bármilyen eszközt keres, amikor megnyitja a Bluetooth panelt. Csatlakozási kérelmet kell látnia annak igazolásához, hogy a megadott eszközt szeretné csatlakoztatni. Ha igen, kattintson a gombra Connect.


Vezeték nélküli egér csatlakoztatása Ubuntu Linuxot futtató számítógépen (18.04 verzió)

Helyezze vezeték nélküli egerét párosítási módba. Ellenőrizze az eszköz dokumentációját.

  1. Nyissa meg a Bluetooth panelt, és győződjön meg arról, hogy a felső kapcsoló a On helyzetbe.

  2. Válassza ki az egeret a Eszközök listázza és fejezze be a telepítést. Az időtúllépés elkerülése érdekében 20 másodpercen belül hajtsa végre ezt a lépést. Amikor az egér csatlakozik, állapota a következőképpen jelenik meg: Összefüggő.

  3. Válassza ki a csatlakoztatott egeret a panel megnyitásához az eszközspecifikus testreszabáshoz.


Vezeték nélküli egér szempontjai

A Bluetooth egér több szempontból különbözik a vezetékes egértől:

  • Viszonylag közel kell maradnod. Bár Bluetooth egérrel akár 33 láb távolságra is lehet a számítógéptől, az egér hatótávolságon kívülre kerülése esetén újra párosítani kell.
  • A vezeték nélküli egérhez elemekre van szükség. Vagy pótelemekre vagy töltőkábelre lesz szüksége a cserélhetetlen akkumulátorral rendelkező vezeték nélküli egerekhez. Bár a legtöbb modern Bluetooth egér hónapokra vagy évekre megy egyetlen elemkészlettel, Murphy törvénye szerint az egér a lehető legrosszabb pillanatban fog meghalni. Felkészültnek lenni.
  • A különböző egerek különböző számú párosított eszközt támogatnak. Néhány egér párosul egy-egy számítógéppel. Más modellek két vagy három eszközt támogatnak. Ha egy egérrel utazik, de két számítógéppel, például laptopdal és Windows táblagéppel utazik, válasszon egy olyan egeret, amely mindkettőt képes támogatni anélkül, hogy minden egyes használatot újra párosítana.
  • A vezeték nélküli egerek és dongleik néha megnövelik a lábukat. Ha számítógépéhez hardverkulcsra van szükség, keressen egy alacsony profilú modellt, amelyet véglegesen az USB nyílásba helyezhet. A nagyobb kulcsok leeshetnek vagy megsérülhetnek egy laptop táskájában.
  • Különböző számítógépek töltik be a Bluetooth illesztőprogramokat az indítási sorrend különböző pontjain. Ha egy nem megfelelően induló számítógép hibaelhárítását kell megoldania, akkor azt tapasztalhatja, hogy a Bluetooth egér nem töltődik be, mielőtt a számítógép hibába esik. Általában az USB-illesztőprogramok a vezeték nélküli illesztőprogramok előtt töltődnek be, így nagyobb szerencsével járhat, ha drótköteles egérrel hibásak a hibás számítógépek.