VSD fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A .VSD fájlkiterjesztésű fájl egy Visio Drawing fájl, amelyet a Visio, a Microsoft professzionális grafikus alkalmazása hozott létre. Ezek bináris fájlok, amelyek tartalmazhatnak szöveget, képeket, CAD rajzokat, diagramokat, kommentárokat, objektumokat és még sok mást.

A Microsoft Visio 2013 (és újabb) alapértelmezés szerint a Visio Drawing fájlokat XML-alapú és ZIP-vel tömörített .VSDX fájlkiterjesztéssel tárolja.

A Visio fájlok segítségével mindent elkészítenek a szoftverektől és a hálózati diagramoktól kezdve a folyamatábrákig és a szervezeti diagramokig.

A VSD rövid néhány olyan dologra is, amely semmi köze a számítógépes fájlformátumokhoz, például változó sebességű meghajtó, Visual Studio hibakereső, függőleges helyzetkijelző és virtuális megosztott lemez. Ez egyben a lemezalapú analóg videoformátum neve, amely a Video Single Disc rövidítést jelenti.


Hogyan nyissuk meg a VSD fájlokat

A Visio az elsődleges program, amelyet VSD fájlok létrehozására, megnyitására és szerkesztésére használnak. Ha még nem rendelkezik ezzel a programmal, akkor is megnyithatja a fájlt a CorelDRAW, az iGrafx FlowCharter vagy a ConceptDraw PRO programmal.

Néhány más VSD-nyitó, amely a Visio telepítése nélkül működik, és teljesen ingyenes, a LibreOffice és a Microsoft Visio 2013 Viewer. Az előbbi egy ingyenes irodai csomag, amely hasonló az MS Office-hoz (ennek része a Visio), az utóbbi pedig a Microsoft ingyenes eszköze, amely a telepítés után megnyitja a VSD fájlokat a webböngészőben.

A LibreOffice és a ConceptDraw PRO képes VSD fájlokat megnyitni macOS-on és Windows-on is. A Mac-felhasználók azonban használhatják a VSD Viewert is.

Ha Linux-on kell használni a fájlt, akkor a LibreOffice telepítése a legjobb megoldás.

A Visio Viewer iOS egy iPad és iPhone alkalmazás, amely képes megnyitni ezeket a fájlokat.

A VSDX fájlokat az MS Office 2013 és újabb verziókban használják, ezért szükség van a Microsoft Visio kompatibilitási csomagra, ha a VSDX fájlt a szoftver egy régebbi verziójában szeretné használni.

A VSDX fájlok felépítése más, mint a VSD fájloké, ami azt jelenti, hogy a tartalom egy részét kivonhatja anélkül, hogy szüksége lenne ezekre a programokra. A legjobb megoldás egy ingyenes fájlcsomagolóval, mint például a 7-Zip.


A VSD fájl konvertálása

A Zamzar egy ingyenes dokumentum-átalakító, amely lehetővé teszi a VSD fájlok online konvertálását PDF, BMP, GIF, JPG, PNG és TIF / TIFF formátumra.

Használhatja a Visio's-okat filé > Mentés másként menüpont a fájl VSDX és más Visio fájlformátumokká alakításához, például VSSX, VSS, VSTX, VST, VSDM, VSTM és VDW. A Visio a fájlt SVG, DWG, DXF, HTML, PDF és számos képfájl formátumba is elmentheti, ezáltal a megosztás nagyon egyszerű.

A fent említett többi program valószínűleg más formátumokra is mentheti, valószínűleg a Mentés or Export menüben.


További információ a VSD formátumról

Ez a formátum veszteségmentes tömörítést használ a fájl tartalmának tömörítésére. A Visio Drawing XML nevű hasonló formátum (amely a .VDX fájlkiterjesztést használja) nem. Ezért van az, hogy a VDX fájlok fájlmérete gyakran háromszor-ötször nagyobb, mint a VSD-ké.

Annak ellenére, hogy a Visio 2013+ nem alapértelmezés szerint új dokumentumokat tárol VSD formátumban, ezek a verziók továbbra is teljes mértékben támogatják a formátumot, így ha szeretné, megnyithatja, szerkesztheti és mentheti.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fenti információk nem segítenek a fájl megnyitásában vagy konvertálásában, lehet, hogy egyáltalán nem foglalkozik VSD fájlokkal. Ellenőrizze, hogy helyesen olvassa-e a fájlkiterjesztést; a fájlnév után ".VSD" -nek kell lennie. Ha nem, akkor van egy fájlja, amely csak ugyanazokat a betűket osztja meg, mint a VSD fájlok.

Például a PSD fájlformátum majdnem úgy néz ki, mint a VSD, de nem a Visio, hanem a Photoshop alkalmazásával használják. Az ESD fájlok hasonlóak, de felhasználhatók akár a Microsoft operációs rendszerrel, akár az Expert Scan szoftverrel.

Egy másik, ami kissé zavaros, a VST fájlkiterjesztés. Lehet, hogy Visio Drawing Template fájl, de lehet, hogy VST Audio plugin. Ha ez előbbi, akkor természetesen megnyitható a Visio segítségével, de ha plugin fájlról van szó, akkor egy olyan programmal kell megnyitni, amely képes elfogadni ezt a formátumot, ami nem Visio.

A VHD és a VHDX fájlkiterjesztések is hasonlóak, de ezeket virtuális merevlemezekre használják.