DEB fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A DEB fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Debian szoftvercsomag fájl. Főleg Unix alapú operációs rendszerekben használják, beleértve az Ubuntu és az iOS rendszert.

Minden DEB fájl két TAR archívumból áll, amelyek a futtatható fájlokat, dokumentációt és könyvtárakat alkotják. A GZIP, a BZIP2, az LZMA vagy az XZ használatával tömöríthető vagy sem.

A DEB fájlokhoz hasonlóak a mikro deb fájlok (.UDEB) is, amelyek ugyan tartalmaznak ugyan néhány információt, de nem mindegyiket, mint egy szokásos DEB fájl.

DEB fájlok (Ubuntu).


Hogyan nyitható meg egy DEB fájl

Nyissa meg a DEB fájlokat bármely népszerű tömörítési / dekompressziós programmal, az ingyenes 7-Zip eszköz egy példa. Az ilyen típusú programok bármelyike ​​kicsomagolja (kibontja) egy DEB fájl tartalmát, és egyesek DEB tömörített fájlokat hoznak létre.

Bár ezek a fájl-zip / unzip eszközök Linux-gépeken is működni fognak, valójában nem úgy telepítik a csomagot, mint amire számítani lehetne - csak kibontják az archívum tartalmát.

A DEB fájlok telepítéséhez használja az ingyenes gdebi eszközt, amely támogatja a jobb egérgombbal a .DEB fájlra kattintást és a helyi menüből történő megnyitását.

Bár nem olyan egyszerű, mint a gdebi használata, de a DEP fájlokat a dpkg-val is telepítheti ezzel a paranccsal, helyettesítve /path/to/file.deb a saját .DEB fájljának elérési útjával:

dpkg -i /path/to/file.deb

Számos DEB fájl telepíthető az alábbiak használatával:

dpkg -i -R / elérési út / mappába / a / deb / fájlokkal /

Távolítsa el a DEB fájlokat a következő paranccsal:

apt-get eltávolítás /path/to/file.deb


Hogyan lehet átalakítani a DEB fájlt

Egy ingyenes fájlkonverter, mint a FileZigZag, képes egy DEB fájlt olyan formátumra konvertálni, mint a TGZ, BZ2, BZIP2, 7Z, GZIP, TAR, TBZ, ZIP és mások.

Konvertálja a DEB fájlt RPM-re az idegen parancs használatával:

apt-get update
apt-get install idegen
idegen -r fájl.deb

Számos oktatóanyagot talál online a DEB fájl IPA fájlokká konvertálásához, például a JailbreakErra-nál. A másik bemutatja a Kodi házimozi-szoftver telepítését az iOS rendszerre, de módosíthatja az egyéni DEB fájl iPhone vagy más iOS eszközre történő telepítésének oktatóanyagát.

Telepítsen egy DEB fájlt börtönbontott iPhone, iPad vagy iPod touch készülékre az iFunbox használatával.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha nem tudja megnyitni a fájlt, akkor összekeverheti a DEB fájlkiterjesztést használó fájlformátumot. Amikor ez megtörténik, a fenti DEB nyitók nem tudják megnyitni a fájlt.

Például egy DEM fájl valószínűleg egy DEB fájlhoz kapcsolódik, mivel fájlkiterjesztéseik hasonlóak, de ezek valószínűleg Video Game Demo vagy Digital Elevation Model fájlok.

Az EDB hasonló, de a fájlkiterjesztés ahelyett, hogy bármi köze lenne a Debian szoftvercsomag-fájlhoz, olyan adatbázis-fájlok számára van fenntartva, mint például az Exchange Information Store és a Windows Search Index adatbázisfájlok, mindkettőt a Microsoft Windows szoftver használja.