XVO fájl (Mi ez és hogyan nyitható meg)

Az XVO fájlkiterjesztésű fájl egy ratDVD belső videofájl, amelyet a ratDVD DVD-rippelő szoftver használ.

Az XVO fájlokat általában számos fájl kíséri, például XML, IFO és VSI fájlok, amelyek mindegyike egy AV_TS mappában található, majd ZIP-formátumban tömörítve olyan formátumban, amelyet a ratDVD szoftver felismerhet.


Hogyan nyitható meg egy XVO fájl

Az XVO fájlok azok a tényleges videofájlok, amelyek egy .RATDVD fájlt alkotnak. Ha az XVO fájlok ebben a .RATDVD formátumban vannak, a ratDVD szoftver kibontja a RATDVD fájlt, hogy annak tartalmát felhasználhassa egy DVD készítéséhez.

Tehát, csak az egyértelműség kedvéért, az XVO fájlok valójában csak akkor nyílnak meg a ratDVD programban, ha léteznek .RATDVD fájlformátumban.

A ratDVD-vel rendelkező XVO fájlok használatához ZIP-tömörítéssel kell tömörítenie az AV_TS mappát (azt, amely tartalmazza az XVO és más fájlokat) és a Version.XML fájlt (az XML fájlnak az AV_TS mappán kívül kell léteznie), majd át kell neveznie a. ZIP fájlt egy .RATDVD fájlba.

Használhat egy ingyenes fájl-zip / unzip programot, mint például a 7-Zip ZIP-fájl létrehozásához, de csak győződjön meg arról, hogy a tömörítési szint "nincs" -re van állítva, hogy az adatokat csak egy .ZIP fájlban tárolják, és ne tömörítsék. .


XVO fájl konvertálása

Míg az XVO fájl videofájl, a legtöbb ingyenes fájlkonvertáló nem tudja átalakítani, mert csak egy kivont .RATDVD fájl része. Nincs igazi szükség arra, hogy csak az XVO fájlt konvertáljuk valami másra.

Ehelyett, miután a fent leírt módszerrel létrehozta a .RATDVD fájlt az XVO fájlokból, a ratDVD szoftver segítségével átalakíthatja a .RATDVD fájlt DVD formátumba (lásd ezt az oktatóanyagot). Ezután képesnek kell lennie arra, hogy egy ingyenes videokonverter segítségével konvertálja a kapott VOB fájlokat olyan fájlformátumba, amelyet Ön jobban ismer, például MP4, MKV, ISO stb.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem nyílik meg a fenti utasítások szerint, akkor valószínűleg nem kapcsolódik a ratDVD-hez. Ez akkor fordulhat elő, ha rosszul olvasta a fájlkiterjesztést, ami valójában meglehetősen egyszerű.

Például a VX_ fájlok ugyanazon fájlkiterjesztési betűkből kettőt osztanak meg, amelyeket az XVO fájlokkal látunk, de valójában teljesen nem kapcsolódnak egymáshoz. A VX_ fájlok tömörített virtuális eszközillesztő fájlok, amelyeket a Windows operációs rendszer használ. RatDVD-vel nem nyithat meg egyet.

Ugyanez vonatkozik az XOF, VXD, OVX, XVCT és másokra is.

Az XV0 fájlok még bonyolultabbak, mivel a végén a nulla úgy néz ki, mint az O betű. Ezek a Lattice XVL Structure fájlok, amelyeknek megint semmi közük a ratDVD-hez.

Mindezen példákban meg kell kutatnia a fájlkiterjesztést, hogy többet tudjon meg arról, mely programok képesek megnyitni vagy átalakítani őket.