ASF fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az ASF fájlkiterjesztésű fájl a Microsoft által kifejlesztett Advanced Systems Format fájl, amelyet általában audio és video adatok streamingjére használnak. Az ASF fájl tartalmazhat metaadatokat, például címet, szerzői adatokat, minősítést és leírást.

Az audio vagy video adatok felépítését egy ASF fájl érti, de nem határozza meg a kódolási módszert. Azonban a WMA és a WMV a két leggyakoribb adattípus, amelyet az ASF-tároló tárol, ezért az ASF-fájlokat leggyakrabban az egyik ilyen fájlkiterjesztéssel látják.

Az ASF fájlformátum támogatja a fejezeteket és a feliratokat, emellett az adatfolyamok rangsorolását és tömörítését is lehetővé teszi, ami ideális a streaminghez.

Az ASF az Atmel Software Framework rövidítése és egy szöveges rövidítés, amely azt jelenti, hogy "stb.", De egyiknek sincs köze a fájlformátumhoz.


ASF fájlok megnyitása és konvertálása

Játsszon ASF fájlt a Windows Media Player, VLC, PotPlayer, Winamp, GOM Player, MediaPlayerLite és valószínűleg számos más ingyenes multimédia lejátszóval.

Számos alkalmazás képes konvertálni egy ASF fájlt, beleértve az ingyenes videokonvertáló programokat és az ingyenes fájlokat konvertáló alkalmazásokat. Csak nyissa meg az ASF fájlt az egyik alkalmazásban, és válassza a fájl új formátumúra való konvertálását.

Például, ha arra van szüksége, hogy az ASF fájl MP4, WMV, MOV vagy AVI fájl legyen, fontolja meg az Any Video Converter vagy az Avidemux használatát.

A Zamzar az egyik módja az ASF konvertálásának MP4-be Mac vagy bármely más operációs rendszeren. Csak töltse fel az ASF fájlt arra a webhelyre, és válassza az MP4 vagy más támogatott formátumra történő konvertálást, például 3G2, 3GP, AAC, AC3, AVI, FLAC, FLV, MOV, MP3, MPG, OGG, WAV, WMV stb.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

A fájlkiterjesztés az első dolog, amelyet ellenőrizni kell, ha nem tudja megnyitni a fent említett programokkal. Győződjön meg róla, hogy valóban .ASF-t olvas, és nem valami hasonlót.

Például az AFS egy fájlkiterjesztés a STAAD Foundation Project fájlokhoz, amelyeket CAD szoftver hoz létre. Annak ellenére, hogy ugyanazokat a fájlkiterjesztési betűket használják, semmi közük a Microsoft ASF fájlformátumához.

Ugyanez vonatkozik másokra is, mint például a Street Atlas USA Map, a Secure Audio, a SafeText és a McAfee Fortress. Mindezek a formátumok SAF fájlkiterjesztést használnak, és (többnyire) megszűnt szoftverhez tartoznak.

Az Ability Spreadsheet Template fájlok (AST) az ASF fájlok három kiterjesztő betűjéből kettőt használnak, de ezek szintén nem kapcsolódnak egymáshoz.

Az egyik kivétel az ASX fájlok, amelyek lejátszási listák az ASF fájlok (vagy más média fájlok) meghallgatására. Valószínűleg megnyithat olyat, mint egy ASF fájlt, mivel egyes multimédia lejátszók támogatják a lejátszási lista formátumát, de az ASX fájlt nem lehet ASF fájlként kezelni; ez csak egy rövidítés az audio adatokhoz.


További információ az ASF fájlokról

Az ASF korábban Active Streaming Format és Advanced Streaming Format néven ismert.

Az ASF fájlba több független vagy függő audio / video adatfolyam is belefoglalható, ideértve a több bitsebességű adatfolyamot is, ami a változó sávszélességű hálózatok számára hasznos. A fájlformátum weblapokat, szkripteket és szövegfolyamokat is tárolhat.

Három szakasz vagy objektum található az ASF fájlban:

  • Fejléc: A fájl fejlécében tárolódnak a fájlméret-információk, a benne lévő adatfolyamok száma, a hibajavítás részletei, a kodekek, a metaadatok és más objektumok, valamint az általános információk.
  • Adatok: A szakasz tartalmazza a közvetítendő tartalmat.
  • Egyszerű index: Időbélyegzőt, keretszámot vagy prezentációs időt tárol a Simple Index objektumban, így az ASF lejátszási program a fájlon keresztül kereshet.

Amikor egy ASF fájlt az interneten továbbítanak, azt nem kell teljesen letölteni, mielőtt megtekinthető lenne. Miután letöltött egy bizonyos számú bájt (legalább a fejléc és egy adatobjektum), a fájlt streamelni lehet, mivel a többit a háttérben tölti le.

Például, ha egy AVI fájlt konvertálnak ASF formátumba, akkor a fájl lejátszása nem sokkal később kezdődhet el, ahelyett, hogy várnia kellene a teljes fájl letöltésére, például ami szükséges az AVI formátumhoz.