Amazon Fire HD 8 áttekintés: Belépő szintű tabletta, amely megfelel az árcédulájának

Web / Jordan Provost


Kivitel: Tartós felépítésű és kényelmes méretű képernyő

Az Amazon Fire HD 8 nagyon könnyű, 12.8 oz-os, és le nem írt kialakítású, amelyet könnyű volt egy hátizsákba vagy kézitáskába csúsztatni. Ha olvasni szeretne egy ebookot az ingázásról, vagy lefekvés előtt szeretne streamelni néhány YouTube-videót, ez egy jó alternatíva az okostelefon képernyőjén. Ráadásul nem kell túl sokat aggódnia az elejtése miatt. A Fire HD 8 masszívnak érzi magát, méghozzá nagyobb testvérénél, a Fire HD 10-nél.

Kényelmesnek tartottuk a 8.4 x 5 hüvelykes méretet. A sarkok nem ástak a tenyerünkbe, és a hüvelykujjunk a képernyő közepén ült a könnyű használat érdekében. A készülék hátoldalán lévő műanyag hihetetlenül csúszós volt - amikor videókat néztünk, folyamatosan próbáltuk ezt a dolgot támogatni, de a Fire HD 8 nem volt. (A probléma enyhítéséhez ügyet vagy fóliót kell szereznie.) Szerencsére a kemény felépítése azt jelenti, hogy ha megcsúszik, akkor túlél néhány dudort és kaparást.

Ha olvasni szeretne egy ebookot az ingázásról, vagy lefekvés előtt szeretne streamelni néhány YouTube-videót, ez egy jó alternatíva az okostelefon képernyőjén.

Két port található a készülék tetején: egy mikro-USB csatlakozó a töltéshez és egy 3.5 mm-es fejhallgató-csatlakozó. Tekintettel arra, hogy az Apple a legújabb iPad USB-C portjától eltekintve mindenkitől elbúcsúzott, ez örvendetes kiegészítő azoknak a felhasználóknak, akik még mindig vezetékes fejhallgatóval működnek. Van egy praktikus microSD-hely is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy frissítsék a tárhelyet a beépített 16 GB-os kapacitás felett.

Ez az eszköz nem vízálló, de masszív. Ez nagy eladási pont azok számára, akik gyerekeknek vásárolnak táblagépeket - az Amazon még a Kids Edition Fire táblagépeket is gyártja. A HD 8 verzió 130 dollárért kerül forgalomba, és tartalmaz egy „gyerekbiztos” lökhárító tokot és egy éves Fire for Kids Unlimited programot, amely megnyitja a gyermekbarát játékok, könyvek és videók könyvtárát. Ha a tablettát elsősorban gyermekek fogják használni, ez további nyugalmat biztosít Önnek. Ráadásul kétéves gondtalan garanciával rendelkezik.

A Fire HD 8 kiegészítőjeként felveheti a Show Mode Charging Dock-ot. Mikro-USB-n keresztül csatlakozik a táblagéphez, és támasztja alá, így úgy néz ki és úgy viselkedik, mint az Echo Show. A képernyő utánozza a Show kijelzőjét, amellyel gyors vizuális információkat kaphat, és felhívhatja barátait és családtagjait. Az eszközön manuálisan aktiválhatja a Show funkciót (a dokk nélkül), de ez még mindig okos kiegészítő, amely az intelligens hubokat kedvelő felhasználók számára vonzó lehet.


Beállítási folyamat: Egyszerű és kész eladni néhány szolgáltatást

Az Amazon Fire HD 8 beállítása gyors és egyszerű volt. Miután kiválasztott egy nyelvet és csatlakozott a Wi-Fi-hez, a rendszer felkérte, hogy regisztrálja készülékünket az Amazon-on, és felajánlotta a próba-előfizetéseket más Amazon-szolgáltatásokra (jó lehetőség az Audible, a Prime Video vagy bármely más előfizetési csomag kipróbálására) kíváncsi lehet).

Ezt követően a kezdőképernyőre küldtek minket, és egy későbbi operációs rendszer bemutatóján futtattuk le, amely elmagyarázta a különböző menüképernyőket. Ez hasznos, ha nem ismeri az Android táblagépeket, és meg szeretné tudni, hogyan működnek bizonyos funkciók, például a kihangosító Alexa hangparancsok.

Web / Jordan Provost


Kijelző: Éles, de kissé kimosott

A Fire HD 8 kijelzője éles és a szöveg olvasható, de teljes fényerő mellett kimosottnak is tűnik. Hiányzik az élénk szín, ami kiábrándító, különösen, ha összehasonlítjuk nagytestvérének, a Fire HD 10-nek a jóval jobb képernyőjét.

A felbontás 1280 x 800 képpontos, és 189 pixel / hüvelyk felbontású HD videót továbbít, ami lenyűgöző egy ekkora táblagép esetében (különösen a költségvetési árcédulát figyelembe véve). A Prime Video segítségével a tartalom streamingje többnyire rendben volt, még akkor is, ha meglehetősen homályos kijelzőnek tűnt. Természetes, hogy a nap tükrében rosszabbá válik.

A kijelző ... éles és a szöveg olvasható, de teljes fényerővel is kimosottnak tűnik.

Ennek ellenére nagyon sok részletet észleltünk a képen, miközben HD tartalmat néztünk a Prime Video-on. Összességében 79.99 dollárért a Fire HD 8 nagy durranást ad a bakért.


Teljesítmény / Termelékenység: Nagyon korlátozott feldolgozási teljesítmény

A Fire HD 8 menüiben való navigálás többnyire élvezetes, de a többfeladatos munkavégzés problémássá válik, ha megszokta az iPad sebességét és folyékonyságát. Azt tapasztaltuk, hogy elkeserítően lassú volt a Show Mode be- és kikapcsolása, valamint a letöltött alkalmazások megnyitása.

A tesztelés során a rendszer lefagyott, amikor visszatértünk rá, miután egy idő után távol voltunk az eszköztől, ami őrjöngő kattogó hangok és véletlenszerű alkalmazásnyitás szimfóniáját váltotta ki.

Az operációs rendszert úgy is tervezték, hogy ajánlásokkal elzárja Önt, és frusztrálónak találtuk, hogy egy kissé elhibázott kattintással olyan alkalmazás vagy weboldal nyitható meg, amelyet nem kívántunk - néha nem tudtuk bezárni vagy azonnal továbblépni, és ez még irritálóbb.

A navigáció csak akkor volt gördülékeny, amikor csak kevés alkalmazásra szorítkoztunk. Amikor az egyik bezárkózott, a rendszer úgy bukott, mint egy kártyaház, és gyakran sokáig fekete képernyőkön és oldalak betöltésén végeztünk. Ha lehúznánk a felső menüt egy beállítás megváltoztatásához, az leállítaná a streaming folyamatot.

Ez mind távol áll az iPad architektúrájától, vagy az egyéb, a termelékenységre koncentráló táblagépeknél tapasztalt asztali élménytől. Ez leginkább a csekély 1.5 GB RAM-nak köszönhető - a legtöbbet csak a víz taposása tartja.

A Fire HD 8 nem a termelékenységhez igazodik. Inkább egy multimédiás gép azoknak a családoknak, akiknek gyermekeiket elfoglalniuk kell, vagy felnőttek, akik egy átlagos okostelefonnál nagyobb képernyőn akarnak egyidejűleg több feladatot végrehajtani.

Úgy találtuk, hogy a gépelés időnként nem reagál, és bosszantó volt, ha csak válaszoltunk egy e-mailre a Fire HD 8-on - könnyebben elérhettük okostelefonunkat. A másik oldalon sokkal könnyebb volt böngészni az interneten és használni a közösségi médiát. A Fire 8 olyan alkalmazásokon keresztül fújt, mint az Instagram és a Twitter.

GFXBench tesztelésünk során a Fire HD 8 16 kép / mp sebességet ért el a T-Rex referenciaértékkel. Ahhoz, hogy képet alkothasson arról, hogy hol áll ez a termék grafikailag, hasonló eredményt ért el a Samsung Galaxy Note 10.1 2012-től.

Ezek az eredmények elég gyengék, de a Fire HD 8 még mindig stabil 2D-s játékélményt tudott nyújtani olyan címekkel, mint a Bowmasters és a Candy Crush. Még olyan igényesebb címmel is harcot vívott, mint a Subway Surfers és a Real Racing 3. Utóbbiban a textúrák egyenetlenek voltak, és a másodpercenkénti képkocka zuhant, de így is játszható volt.

A Geekbench pontszámai hasonlóan csalódást okoztak, de ez várható a skála alsó végén. A Fire HD 8 négymagos, 1.3 GHz-es processzora 632-et ért el az egymagos tesztben, és 1,761-et a többmagos tesztben, ami a Fire HD 10 teljesítményének körülbelül a felét teszi ki.

Csak ügyeljen arra, hogy ne próbálja meg az eszköz határait feszegetni, teljesítmény szerint, különben összeomlik.

A teljesítmény ezen eltérése miatt nehéz ajánlani a Fire HD 8-at a Fire HD 10-hez képest. A nagyobb képernyő ugyan valamivel drágább, de szó szerint kétszer olyan gyors. És ha összehasonlítjuk a Fire HD 8 specifikációit a táblagépek ökoszisztémájának felső végével, akkor még nagyobb szakadékot láthat - az Apple 2018-as iPad Pro és A12X Bionic chipje 5,019 18,090-et ért el az egymagos tesztben és XNUMX XNUMX-et a többmagosban szegmens.

De ezért az iPad Pro tízszer drágább, mint a Fire HD 8. (Ezenkívül az Apple eredményei túlteljesek, mivel az alkalmazások többsége nem igényel ilyen energiát.)

Ha videotartalom streamelésére, zenehallgatásra, a közösségi média ellenőrzésére és az interneten való könnyed böngészésre vágyik, ez elegendő energia - csak győződjön meg róla, hogy nem próbálja meghúzni ennek az eszköznek a határait, teljesítmény- bölcs, különben összeomlik.


Hang: Hangos, de vékony

A Fire HD 8 beépített Dolby Audio hangszórói megfelelőek a készülék méretéhez. Elég hangosak voltak ahhoz, hogy elnyomják a zenét egy asztali monitorról, de a hang minősége gyengén hangzik.

Alig van basszus, és könnyen elfojtható - a két hangszóró a készülék egyik oldalán található, ezért óvatosnak kell lennie, amikor megfogja. Akár zenét hallgat, akár tartalmat streamel, jobb, ha csatlakoztat néhány fejhallgatót, ha rendszeresen szeretne tartalmat fogyasztani.

Web / Jordan Provost

Hálózat: Az alacsony sebesség minimális hatással van a teljesítményre

A Fire HD 8-at Speedtesten keresztül vetettük be, és az eszköz 23.1 Mbps-t ért el a 100 Mbps-os Wi-Fi-tervünkön. Ez kiábrándító a Fire HD 10-hez (51 Mbps) és a Surface Go-hoz (94 Mbps) képest, és ezeket az alacsony sebességeket érdemes megfontolni, ha kisebb sávszélességű internet-terved van.

De végső soron, hasonlóan a grafikai kérdéshez, ez nem igazán veszi figyelembe a Fire HD 8 felhasználói élményét, mert a legtöbb alkalmazás kicsi és gyorsan letölthető. A weboldalak elfogadhatóan gyorsan töltődnek be, a közösségi média alkalmazások pedig hatékonyan frissülnek.

Teszteltük a Fire HD 8 jelerősségét is. Ez jól teljesített, amikor elértük a Wi-Fi tartományunk széleit, de a jelerősség még mindig valamivel alacsonyabb volt, mint a Fire HD 10 esetében.

Kamera: A költségvetési árcímke valós tükröződése

A táblagépes kamerák gyakran értelmetlenek, és a Fire HD 8 lencséi sem kivételek. Az elülső és a hátrafelé néző kamerák egyaránt 2 megapixelesek, és a valóságot szemcsés rendetlenséggé változtatják.

Könnyű fejlesztést kínálnak a Fire HD 8 előző generációjához képest, amely valóban gyenge VGA előlapi kamerát kínált. Az újabb Fire HD 2 8 MP-s alternatívája jobb videohívásokhoz vagy gyors szelfizéshez (bár a kamera minősége azt jelenti, hogy kétszer is meggondolhatja megosztását).

Akkumulátor: Tartós és lassan töltődik

Az Amazon a Fire HD 10 8 órás akkumulátor-élettartamát idézi. Ez a tesztek nagy részében nyomon követhető, főleg azért, mert ezt az eszközt órákon át nehéz használni. Nagyobb valószínűséggel játszik vele ingázás közben, vagy eltölt néhány órát tévéműsorokat rajta.

Amikor kivettük egy napra az akkumulátor tesztelésére, természetesen másodlagos eszközként használtuk zenéhez, streaminghez és néhány közösségi média böngészéshez, miközben laptopunk megemelte a nehéz feladatokat. A kilenc-öt munkanap végére az akkumulátorunk 38% -on volt, ami tisztességes.

Sajnos a Fire HD 8 töltése nagyon sokáig tart, ami aláássa az akkumulátor élettartamát. Az egyik esetben öt órán át hagytuk tölteni, és amikor visszatértünk, 92% volt. Lehet, hogy ez nitpicknek tűnik, de reálisan ez azt jelenti, hogy a Fire HD 8 legtöbbször éjszakára történő töltésére kell hagyatkoznia, ahelyett, hogy több napon keresztül, különböző időközönként használhatná.

Szoftver: Telített az Amazon hirdetésekben

Ha a tipikus Android táblagép kezdőképernyőre számít, gondoljon újra. A Fire OS teljes mértékben az Amazon minden igényéhez igazodik, ami akadályt vagy örömet okozhat, attól függően, hogy mennyire vesz részt az Amazon szolgáltatásainak kínálatában.

Ha korábban Kindle-könyveket vásárolt, több Audible hangoskönyvet is birtokol, és aktív Amazon Music-előfizetéssel rendelkezik, örömmel látja, hogy minden tartalma korszerű menükben érhető el, amely csak néhány mozdulattal elérhető.

Ha kevésbé ragadtatod magad az Amazon szolgáltatásainak ökoszisztémájába, addig hirdetések fogják elzárni őket, amíg meg nem engeded. A Fire HD 8 rendelkezik egy kezdőképernyővel, amely a bekapcsológomb minden egyes megnyomásakor hirdetést jelenít meg, és az határozottan gyorsan megöregszik.

Fizethet az Amazon-nak a hirdetések kikapcsolásáért, de továbbra is folyamatosan ajánlásokat fog ajánlani, és gondosan testre szabja a splash képernyőket az Ön által használt funkciókhoz. Miután számos alkalommal teszteltük a Show Mode-ot, elkezdtük a Show Mode Charging Dock hirdetéseinek fogadását.

Ez az amazoni túltelítettség klausztrofóbnak érezheti magát, és messze van a legtöbb Android operációs rendszer nyílt forráskódú, korlátlan lehetőségeitől. Ezt a táblagépet nem igazán lehet sajátjává tenni. Bizonyos értelemben bármennyire is öltözteti fel, az Amazon mindig ott van, hogy egy másik terméket reklámozzon.

Az Amazon hatásának legjobb hatása az Alexa. Ebben az esetben az Alexa intelligens asszisztens integrációja kihangosító és holisztikus. Csak annyit kell tennie, hogy kimondja a szót, és Alexa bármely alkalmazásba eljut, bár a folyamat némi lassulást okozhat. Ez akkor tökéletes, ha elemeket kell rendelnie az Amazon-ból, ellenőriznie kell a filmek lejátszását vagy át kell ugrania a dalokon.

Elsőre nem biztos, hogy nyilvánvaló, de szerintünk az Alexa a legjobb mód a Fire HD 8 navigációjára, így minél kényelmesebb a hangutasításokkal, annál jobb.

A Fire sorozatnak saját alkalmazásboltja is van, amelyből hiányzik számos alapvető Google-alkalmazás és néhány legnépszerűbb mobiljáték, például a PUBG Mobile és a Fortnite. Természetesen vannak jól megtervezett alternatívák és okos megoldások, de ez nem sokat tesz annak érdekében, hogy növelje ennek az eszköznek a költségvetését.

Ha ezt a táblagépet gyermeknek vásárolja, akkor a „Vajon Fortnite-t fog játszani?” Kérdésre kemény nem, de Robloxot és rengeteg más népszerű címet fog játszani. Mindig nagy sikert arat vagy hiányzik, hogy a következő nagy dolog a Fire OS alkalmazásboltba kerül-e.

Szerencsére, mivel a Fire OS olyan egyedülálló rendszer, a legtöbb alkalmazás alkalmas arra, hogy ebben a saját rendszerben működjön, és a leütés ellenére is megfelelően működjön.

Ár: Hihetetlenül megfizethető és nagyszerű alkalmi felhasználók számára

A Fire HD 8 alapmodellje 79.99 dollárért kerül forgalomba hirdetésekkel és 94.99 dollár nélkül. Akárhogy is, ez egy abszolút lopás, ha csak valami olcsó és vidám dolgot szeretne, amely megfelel egy alkalmi felhasználó igényeinek.

Ezen túl a Fire HD 8 semmi különös - költségvetési ára és akadálymentessége elősegíti, amikor a költségvetési belső részei lefelé húzzák. De a Fire HD 8 árkategóriájában nincsenek olyan táblagépek, amelyek valóban megérinthetnék.

2:02 Minden, amit tudnia kell kedvenc e-olvasóinkról

Verseny: Több az Amazon-tól

Ha az Amazon Fire HD 8 megvásárlásával foglalkozik, akkor valószínűleg valami olyat keres, amely költséghatékony és a költségvetési táblagépek spektrumának alsó végén helyezkedik el, a legtöbb professzionális termelékenységet lehetővé tevő táblagép pedig a 600 dolláros határ körül kezdődik.

A Fire HD 8 egyetlen igazi versenytársa az Amazon saját termékpalettájában található. Tölthet még egy keveset, és felveheti a 149.99 USD-s Fire HD 10-t kiváló képernyőjével, marginális specifikációs frissítéseivel és folyékony navigációjával, vagy lemehet a nem HD Fire 7-be mindössze 49.99 USD-ért. Ez utóbbi elveszít néhány mod hátrányt, de végső soron kellemes élményt nyújt az alkalmi felhasználók számára.

Ha gyermeknek vásárol, a különbségek elhanyagolhatók. Mind a Fire 7, mind a Fire HD 8 könnyen ajánlható, különösen, ha olyan gyerekkiadást választott, amely masszív tokkal védi a készüléket, és egy éven át kínálja a fiatalabb közönségnek szóló tartalmat.

Amazon Fire HD 10 Review Végső ítélet

Szilárd, belépő szintű tabletta hétköznapi felhasználók és gyermekek számára.

A Fire HD 8 semmilyen szempontból nem zsebbel működő erőmű, de ha végig tud navigálni az operációs rendszer számos kompromisszumán, megéri. Ha nem leírt táblagépet keres szűk költségkerettel, a Fire HD 8 remek lehetőség.

Hasonló termékek, amelyeket felülvizsgáltunk:

  • Amazon Kindle Paperwhite (7. generáció)
  • Amazon Kindle (2019)
  • Amazon Kindle Paperwhite (2018)

Szemüveg

  • Termék neve Fire HD 8

  • Termékmárka Amazon

  • UPC

    841667144146

  • Ára 79.99 USD

  • Megjelenés dátuma 2018. szeptember

  • A termék méretei: 9.6 x 6.9 x 0.3 in.

  • Portok Micro USB töltőport, 3.5 mm-es fejhallgató-csatlakozó, MicroSD kártyahely

  • Kamera 2 MP elöl, 2 MP hátrafelé néz

  • Tárhely 16 GB vagy 32 GB

  • RAM 4 GB

  • Processzor Intel Pentium Gold processzor 4415Y

  • Platform Fire OS

  • Garancia 1 év korlátozott hardver garancia