A Microsoft Office használata Linux rendszeren

Ez az útmutató megmutatja a legjobb módszert a Microsoft Office alkalmazások futtatására Linuxon belül, és fontolja meg az alternatív alkalmazásokat is, amelyeket helyette használhat.


A Microsoft Office telepítésének főbb problémái

Potenciálisan lehetséges a Microsoft Office 2013 futtatása a WINE és a PlayOnLinux használatával, de az eredmények korántsem tökéletesek, ezért korántsem olyan nagyszerű ötlet, hogy a mindennapokra támaszkodjunk.

A Microsoft az Office összes eszközét online ingyenes verzióként jelentette meg, és minden olyan funkciót tartalmaz, amelyre szükség lehet a mindennapi feladatokhoz, például levelek írásához, önéletrajzának létrehozásához, hírlevelek készítéséhez, költségvetések készítéséhez és prezentációk készítéséhez. Mivel az Office ezen web-alapú verziója nem igényel semmit a telepítéstől, könnyedén használhatja a Linuxról minden további erőfeszítés és konfiguráció nélkül.

Ennek az útmutatónak az első néhány szakasza bemutatja, hogyan lehet hozzáférni az online Office-eszközökhöz, valamint kiemeli azok jellemzőit.

Ennek az útmutatónak a végén néhány egyéb Office-alkalmazást kiemel, amelyeket a Microsoft Office alternatíváinak tekinthet. 

LIfewire / Jie En Lee


A Microsoft Office Online alkalmazások használata

Számos jó oka van a Microsoft Office Online eszközök Linuxon belüli használatának:

  1. Összeomlás nélkül működnek
  2. Szabadok
  3. Bárhol használhatja őket
  4. Nincs trükkös telepítési utasítás

Vizsgáljuk meg, miért érdemes először a Microsoft Office-t használni. Az igazság az, hogy a Microsoft Office továbbra is a legjobb elérhető irodai csomagnak számít, de a legtöbb ember csak a funkciók kis részét használja, különösen akkor, ha irodai eszközöket használ otthon.

Emiatt érdemes kipróbálni a Microsoft Office online verzióját, mielőtt valami drasztikus kísérletet tenne, például a WINE használatával telepíteni az irodát.

  1. Nyissa meg kedvenc webböngészőjét, hogy működjön, és lépjen a Microsoft Office oldalára.

  2. Keresse meg és válassza ki Bejelentkezés a képernyő jobb felső sarkában.

  3. Egy új bejelentkezési oldalra kerül. Ha már rendelkezik Microsoft-fiókkal egy e-mail címhez, a Windowshoz vagy valami hasonlóhoz, mint a Skype, akkor ezt a fiókot használhatja a bejelentkezéshez.

    Ha nem, válassza a lehetőséget Fiók létrehozása hogy újat készítsen. A fiók ingyenes, és csak néhány másodpercet vesz igénybe a létrehozása.

  4. Miután bejelentkezett, megérkezik a Microsoft Office Home irányítópultjára. Itt kezelheti meglévő dokumentumait (ha van ilyen), vagy létrehozhat újat, ha kiválasztja az oldal felső részén található Office alkalmazás ikonok egyikét. Válassza a lehetőséget szó kipróbálni.

  5. Ezután egy új oldalra érkezik, amely lehetővé teszi az új Word-dokumentum sablonjának kiválasztását. Ezt nagyon ismernie kell annak, aki korábban használta az Office-t. Válassza ki a Új üres dokumentum.

  6. A fül pontosan úgy néz ki, mint a Microsoft Word felület. Ez azért van, mert ez a Word felület, csak online. Menj előre és próbáld ki. Mindennek pontosan úgy kell kinéznie és úgy kell működnie, ahogyan a telepített verzióról emlékszik.

  7. Mostantól bármikor hozzáférhet az Office Home-hez, amikor bejelentkezik. A többi felhőalapú megoldáshoz hasonlóan bárhonnan elérheti és módosíthatja dokumentumait, és minden automatikusan mentésre kerül.


A Microsoft Word Online áttekintése

Az első dolog, amit észrevesz, amikor rákattint a Word csempére, az az, hogy meglátja a OneDrive-fiókjához csatolt meglévő dokumentumok listáját.

Bármely, a OneDrive-ba már telepített létező dokumentum megnyitható, vagy feltölthet egy dokumentumot a számítógépéről. Számos elérhető online sablont is észrevesz, például levél sablont, folytatás sablont és hírlevél sablont. Természetesen lehetséges egy üres dokumentum létrehozása is.

Alapértelmezés szerint látni fogja az otthoni nézetet, és ez tartalmazza az összes fő szövegformázási funkciót, például a szövegstílus (például Fejléc, Bekezdés stb.), A betűtípus nevének és méretének kiválasztását, függetlenül attól, hogy a szöveg félkövér, dőlt betűs vagy aláhúzott. Felvehet golyókat és számozásokat, módosíthatja a behúzást, módosíthatja a szöveg indokolását, megkeresheti és kicserélheti a szöveget, és kezelheti a vágólapot. 

A Beszúrás menüopcióval megjelenítheti a szalagot a táblák hozzáadásához, és a táblák formázásához szükséges legtöbb szolgáltatás megtalálható benne, beleértve az összes fejléc és minden egyes cella formázását is. A fő jellemző, amelyet észrevettem hiányzónak, az a képesség, hogy két sejtet egyesítsek.

A beszúrás menü egyéb elemei lehetővé teszik képek hozzáadását mind a gépéről, mind az online forrásokból. Akár az online Office áruházból elérhető bővítményeket is hozzáadhatja. Fejlécek és láblécek, valamint oldalszámok hozzáadhatók, és be is illesztheti azokat a nagyon fontos hangulatjeleket.

Az Oldalelrendezés szalag a margók, az oldal tájolása, az oldalméret, a behúzás és a térköz formázási lehetőségeit mutatja.

A Word Online még egy helyesírás-ellenőrzőt is tartalmaz a Review menüben.

Végül van egy Nézet menü, amely lehetőséget nyújt a dokumentum előnézeti megjelenítésére nyomtatott elrendezésben, olvasási nézetben és magával ragadó olvasóban.


Az Excel Online áttekintése

A bal felső sarokban található rácsra kattintva válthat bármely termék között. Ez megjeleníti a többi elérhető alkalmazás csempéinek listáját.

A Word-hez hasonlóan az Excel is a lehetséges sablonok listájával indul, beleértve a költségvetés-tervezőket, a naptáreszközöket és természetesen egy üres táblázat létrehozásának lehetőségét.

A Főmenü formázási opciókat tartalmaz, beleértve a betűtípusokat, méretezést, félkövér, dőlt és aláhúzott szöveget. Formázhat cellákat, és adatokat rendezhet a cellákon belül is.

Az Excel online kulcsfontosságú eleme, hogy a közös funkciók többsége megfelelően működik, így Ön a gyakoribb feladatokhoz is felhasználhatja.

Nyilvánvalóan nincsenek fejlesztői eszközök és korlátozott adateszközök vannak. Például nem csatlakozhat más adatforrásokhoz, és nem hozhat létre kimutató táblákat. Amit azonban tehet a Beszúrás menüben, létrehozhat felméréseket, és hozzáadhat mindenféle diagramot, beleértve a vonal-, szórás-, kördiagramokat és oszlopdiagramokat.

A Microsoft Word Online-hoz hasonlóan a Nézet fül is különféle nézeteket jelenít meg, beleértve a Nézet szerkesztése és az Olvasás nézetet.

Egyébként az egyes alkalmazások Fájl menüje lehetővé teszi a fájl mentését, és megtekintheti a használt eszköz nemrégiben megnyitott fájljainak nézetét.


A PowerPoint Online áttekintése

A PowerPoint online verziója kiváló. Sok nagyszerű funkcióval van ellátva.

A PowerPoint egy olyan eszköz, amellyel prezentációkat készíthet. 

Diákat adhat hozzá a projekthez ugyanúgy, mint a teljes alkalmazáshoz, és beillesztheti és áthúzhatja a diákat a sorrend módosításához. Minden diának saját sablonja lehet, és a Home szalagon keresztül formázhatja a szöveget, diákat hozhat létre és alakzatokat adhat hozzá.

A Beszúrás menü segítségével képeket, diákat, sőt online médiákat, például videókat is beszúrhat.

A Design menü lehetővé teszi az összes diák stílusának és hátterének megváltoztatását, és számos előre definiált sablont tartalmaz.

Minden egyes diához hozzáadhat egy átmenetet a következő diához az Átmenetek menüben, és animációkat adhat az egyes diák elemihez az Animációk menüben.

A Nézet menü lehetővé teszi a váltást a szerkesztés és az olvasás között, és a diavetítést a kezdetektől vagy egy kiválasztott diától futtathatja.

A Microsoft Office online számos más alkalmazással rendelkezik, beleértve a OneNote-ot a jegyzetek hozzáadásához és az Outlook-ot e-mailek küldéséhez és fogadásához.

A nap végén ez a Microsoft válasza a Google Dokumentumokra, és el kell mondani, hogy nagyon jó. 

A Microsoft Office alternatívái

Rengeteg alternatíva áll rendelkezésre a Microsoft Office számára, ezért ne csüggedjen, ha nem tudja használni. Az MS Office-hoz hasonlóan választhat az alkalmazások natív futtatásából vagy az online alkalmazások használatából.

A Linux-ban honos alkalmazások közé tartozik a LibreOffice, a WPS Office és a SoftMaker.

A Google Dokumentumok a legjobb online alternatíva.

Itt van egy kis információ ezekről:

LibreOffice

Ha Ubuntut használ, a LibreOffice már telepítve van. Magába foglalja:

  • LibreOffice Writer
  • LibreOffice Calc
  • LibreOffice Impress

A LibreOffice olyan kulcsfontosságú szolgáltatásokat kínál, amelyek miatt az MS Office olyan népszerűvé vált: a levelek egyesítése, a makrórögzítés és a pivot táblák. Jó fogadás, hogy a legtöbb embernek (ha nem mindennek) leginkább a LibreOffice-ra van szüksége.

WPS Office

.

A WPS Office állítása szerint a leginkább kompatibilis ingyenes irodai csomag. Magába foglalja:

  • Szövegszerkesztő
  • táblázatkezelő
  • Prezentációs csomag

A kompatibilitás gyakran kulcskérdés egy másik szövegszerkesztő kiválasztásakor, különösen akkor, ha valami olyan fontos dolgot szerkeszt, mint egy önéletrajz. Tapasztalataim szerint a LibreOffice legnagyobb kudarca az a tény, hogy a szöveg látszólag minden ok nélkül átkerül a következő oldalra. Az önéletrajz betöltése a WPS-be minden bizonnyal megoldani látszik ezt a problémát.

A szövegszerkesztő tényleges felülete a WPS-en belül meglehetősen egyszerű, a tetején található menüvel és alatta szalagsávként megszokhattuk. A WPS szövegszerkesztője rendelkezik a legtöbb olyan funkcióval, amelyet elvárhat egy felső csomagtól, beleértve mindazt, amit a Microsoft Office ingyenes verziói kínálnak. Úgy tűnik, hogy a WPS-sel ellátott táblázatos csomag tartalmaz minden olyan funkciót, amelyet a Microsoft ingyenes online online Excel-verziója kínál. Bár nem az MS Office klónja, jól látható, hogy az MS Office milyen hatással volt a WPS-re.

SoftMaker

.

Mielőtt ebbe belemennénk, íme az üzlet: Ez nem ingyenes. Az ár 70-100 dollár között mozog. Magába foglalja:

  • TextMaker
  • PlanMaker
  • Előadások

A Soft Maker programban nincs sok olyan, amit ne lehetne elérni egy ingyenes programban. A szövegszerkesztő minden bizonnyal kompatibilis a Microsoft Office programmal. A TextMaker a szalagsávok helyett hagyományos menü- és eszköztárrendszert használ, és jobban hasonlít az Office 2003-ra, mint az Office 2016-ra. A régebbi megjelenés és hangulat a csomag minden részében kitartó. Ez nem azt jelenti, hogy minden rossz. A funkcionalitás valójában nagyon jó, és mindent megtehet, amit a Microsoft Office ingyenes online verzióiban megtehet, de nem világos, miért kell ezért fizetnie a WPS vagy a LibreOffice ingyenes verziójának használatával.

Google Docs

Hogyan hagyhatnánk ki a Google Dokumentumokat? A Google Docs biztosítja a Microsoft Online irodai eszközök összes funkcióját, és nagyrészt ezeknek az eszközöknek köszönhető, hogy a Microsoftnak saját online verzióit kellett kiadnia. Ha az abszolút szigorú kompatibilitás nincs a listán, akkor butaság lenne máshol keresni egy online csomagot.