ZIP fájl létrehozása és használata

A fájlok e-mailben történő elküldésének legjobb módja a ZIP fájl használata. A ZIP fájlok olyanok, mint a mappák, amelyek tartalmát az e-mail melléklethez megfelelő méretre tömörítik. Ennek a folyamatnak két lépése van: (1) a ZIP fájl létrehozása és (2) elküldése. Bármely e-mail kliensen keresztül küldheti el, akár offline, mint a Microsoft Outlook vagy a Mozilla Thunderbird, vagy online, például a Gmail vagy a Yahoo Mail.

Ha gyakran próbál nagy mellékleteket küldeni, és végül ZIP fájlokat kell létrehoznia a tömörítéshez, fontolja meg felhőalapú tárolási szolgáltatás használatát. Ezek a szolgáltatások általában sokkal nagyobb fájlokat képesek kezelni, mint amit az átlagos e-mail szolgáltató támogat.


Miért van értelme a tömörítésnek?

A legtöbb e-mail alkalmazás korlátozza az egyes üzenetek méretét, beleértve a törzset és a fejlécet, valamint a mellékleteket. Ha túllépi a korlátot, például ha egyszerre több nagy mellékletet küld, akkor nem tudja elküldeni az üzenetet, vagy több üzenetet kell elküldenie a mellékletek elválasztásához.

De ha ZIP fájlokká tömöríti a fájljait, azok kevesebb helyet foglalnak el, így továbbra is csak egy e-mailben küldheti el a kívánt fájlokat. Sok dokumentum az eredeti méretük 10% -áig tömöríthető. További bónuszként, ha több fájlt egyesít ZIP fájlba, mindet szépen egyetlen mellékletbe csomagolja.


ZIP fájl létrehozása

A ZIP fájlok létrehozásának számos módja van, és a folyamat az egyes operációs rendszereken más és más. A ZIP fájl létrehozásának egyik módja a Windows rendszerben.

  1. Az asztalon kattintson a jobb gombbal egy üres helyre, és válassza a lehetőséget Új > Sűrített (tömörített) mappa.

  2. Nevezze el a ZIP fájlt tetszés szerint. Ez a név akkor jelenik meg, amikor a ZIP fájlt mellékletként küldi.

  3. Húzza át a ZIP fájlba felvenni kívánt fájlokat és / vagy mappákat. Az elemek tartalmazhatnak szöveges dokumentumokat, képeket, videókat, zenefájlokat vagy bármi mást, amelyet el akar küldeni.

  4. A ZIP fájl készen áll a küldésre.

A ZIP fájlok létrehozásának másik módszere egy olyan fájlarchívum program használata, mint a 7-Zip vagy a PeaZip.


Hogyan küldjön ZIP-fájlt e-mailben

Most csatolhatja a ZIP fájlt egy e-mail üzenethez. Mivel a ZIP fájl létrehozása minden rendszer számára egyedi folyamat, minden e-mail kliensnek megvan a maga módszere a küldésre. A ZIP fájl e-mailben történő elküldése azonban pontosan ugyanazokat a lépéseket jelenti, mint bármely fájl e-mailben történő elküldése. Tehát, ha tudja, hogyan kell például egy Word-dokumentumot mellékletként elküldeni, pontosan ugyanazokat a lépéseket fogja követni ZIP-fájl küldéséhez.

Csak egy példa a konkrét lépésekre, a következőképpen történik ez a Gmailben.

  1. Írja be az e-mail üzenetét a szokásos módon. A kompozíciós ablak alján válassza a lehetőséget Fájlok csatolása (a gemkapocs ikon).

  2. A merevlemezről válassza ki a ZIP fájlt.

  3. A kompozíciós ablak alján látni fogja ZIP fájljának nevét. Válassza a lehetőséget Küldés.

  4. A címzett normális mellékletként fogja látni a ZIP fájlt.