0x80070570 számú hiba: Mi a helyzet és hogyan javítható

A 0x80070570 hibakód gyakori hibaüzenet a Windows 10 operációs rendszerrel rendelkező számítógépeken, laptopokon és táblagépeken. Azonban köztudott, hogy a Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 és régebbi számítógépeken is megjelenik. Az alábbiakban részletezzük, hogy mi a hiba, és hogyan kell kezelni.


Hogyan jelenik meg a 0x80070570 hibakód

Ez az üzenet általában akkor jelenik meg, amikor hiba lép fel egy Windows operációs rendszer első telepítése vagy a már telepített rendszer frissítése során. A 0x80070570 hibaüzenet a fájlok egyik meghajtóról a másikra történő áthelyezése közben is megjelent.

A hiba figyelmeztetés konkrét okától függően az üzenet szövege eltér, mivel általában részletesen elmagyarázza a problémát.

Például egy üzenet azt mondhatja:

  • A Windows nem tudja telepíteni a szükséges fájlokat. Lehet, hogy a fájl sérült vagy hiányzik. Ellenőrizze, hogy a telepítéshez szükséges összes fájl rendelkezésre áll-e, és indítsa újra a telepítést. Hibakód: 0x80070570

Nem számít, mit mond a riasztás törzse, mindig a következővel végződik:

  • Hibakód: 0x80070570

Edouard / Creative Commons / Flickr


A 0x80070570 hibakód oka

A 0x80070570 hibakód megjelenését általában egy hiányzó vagy sérült fájl váltja ki. Sérült vagy hibás meghajtó a 0x80070570 üzenet megjelenését is okozhatja, mivel ez megakadályozhatja a Windows számítógépét a szükséges fájlok helyes olvasásában.

Amikor a hibaüzenet egy Windows operációs rendszer telepítése vagy frissítése közben jelenik meg, az oka általában egy sérült telepítőfájl, amelyet a letöltés szerver oldalán található problémák, vagy az Ön oldalán lévő instabil vagy gyenge internetkapcsolat hozhat létre.


0x80070570 hiba elhárítása

Mivel a 0x80070570 hiba okát nehezen lehet pontosan meghatározni, érdemes végigdolgozni ezeket a lehetséges megoldásokat, amíg a probléma meg nem oldódik.

  1. Indítsa újra a számítógépet. A számítógép újraindítása gyakran kijavítja a véletlenszerű technológiai problémákat, és ez az első dolog, amit megpróbál.

    A számítógép újraindítása előtt mentse el az összes megnyitott fájlt, és zárjon be minden megnyitott alkalmazást vagy programot. Így nem fog veszíteni semmilyen előrelépés vagy tartalom.

  2. Végezzen el egy Windows-frissítést. Amellett, hogy hozzáférést biztosít a Windows legújabb funkcióihoz és biztonsági fejlesztéseihez, a Windows frissítési folyamata az egész rendszerre kiterjedő vizsgálatot is elvégez, és kijavítja a talált hibákat vagy hibákat.

  3. Töltse le újra a Windows frissítést. Ha a 0x80070570 hiba a Windows frissítési folyamat során jelentkezett, indítsa újra a számítógépet, és kézzel kényszerítse a Windows frissítést. Ehhez válassza a lehetőséget Start Menu > beállítások > Frissítés és biztonság > Ellenőrizze a frissítést.

    A Windows frissítés újbóli végrehajtása során kerülje az internethez való hozzáférést igénylő alkalmazások vagy programok használatát, hogy a kapcsolat a lehető legerősebb legyen. Ha mért kapcsolatot használ, fontolja meg a gyorsabb Wi-Fi vagy vezetékes kapcsolatra való váltást a stabil letöltési élmény érdekében.

  4. Próbálja újra az alkalmazás telepítését. A fenti tanácshoz hasonlóan néha a Windows 10 alkalmazás frissítésének vagy telepítésének újrapróbálása is működik, ezért érdemes legalább másodszor vagy harmadszor megpróbálni, mielőtt alternatív megoldást keresne.

  5. Ellenőrizze, hogy a lemez sérült-e. Ha CD-ről, DVD-ről vagy Blu-ray lemezről telepít szoftvert, ellenőrizze, hogy nincs-e rajta sérülés vagy szennyeződés. A karcos vagy szutykos lemez megnehezítheti a lemezmeghajtó számára annak tartalmának elolvasását, és kiválthatja a 0x80070570 figyelmeztetést.

    Piszkos korong tisztításakor kerülje a ruhával körkörös mozdulatokat. Ha a lemez karcos, akkor a javításnak számos módja van, a fogkrém vagy a banánhéj használatától a mogyoróvaj és viasz bevonásával. Szüksége lehet professzionális CD-javító készletre is.

  6. Töltse le újra a fájlt. Ha a letöltött fájl megnyitása után a 0x80070570 hibát kapja, akkor az sérült vagy hiányos lehet. Töltse le újra és ellenőrizze, hogy a letöltés megfelelően befejeződött-e.

    Egy fájl teljes letöltésének ellenőrzésének egyszerű módja a fájlméret ellenőrzése. Sok webhely felsorolja a letölthető fájlok teljes méretét. Ha ezt a letöltött fájlra kívánja hivatkozni, kattintson a jobb gombbal annak ikonjára a számítógépén, majd válassza a lehetőséget ingatlanok.

  7. Ellenőrizze a hivatalos csatornákat. Az alkalmazások és a videojátékok fejlesztői néha kiadják a sérült vagy nem megfelelően feltöltött telepítőfájlokat. Általában a társult személyek vagy vállalatok közzéteszik ezeket az eseményeket hivatalos Twitter- és Facebook-fiókjukon. Ebben az esetben várjon egy fix telepítési fájl közzétételéig.

  8. Ellenőrizze a merevlemez hibáit. Néha egy sérült meghajtó állhat a 0x80070570 hibaüzenet mögött.

    Használja ezt a módszert a helyi meghajtók és a számítógéphez csatlakoztatott külső meghajtók vagy tárolóeszközök beolvasására USB-porton keresztül.

  9. Kérjen új példányt. Ha a fájlt valaki más küldte Önnek e-mailben, és a 0x80070570 hibaüzenet miatt nem tudja megnyitni, kérje meg a feladót, hogy töltse fel újra a fájlt egy új e-mailbe, és küldje el újra Önnek.

    Ennek során kérje meg a feladót, hogy ne küldje el újra ugyanazt az e-mailt, hanem manuálisan töltse fel újra a mellékletet. A fájl valószínűleg feltöltésekor megsérült.

  10. Lépjen ki az alkalmazásból. Ha problémái vannak egy alkalmazásból, például a WhatsApp, a Telegram, a Line vagy a Facebook Messenger alkalmazásból letöltött fájl megnyitásával, lépjen ki az alkalmazásból, indítsa újra a számítógépet, nyissa meg az alkalmazást, és töltse le újra a fájlt.