Canon B200 hiba: Mi ez és hogyan javítható

Frusztráló, ha valami fontosat ki kell nyomtatni, és egy hibakód jelenik meg. Az egyik legféltettebb Canon nyomtatóhiba a B200, amely potenciálisan katasztrofális hibát jelezhet az eszközzel. Mégis ne rontsa el azonnal. A nyomtatók drágák, és néhány módszerrel megpróbálhatja kijavítani a hibát, mielőtt új nyomtatót vásárolna.

Ralf Geithe / Getty Images


A Canon B200 hiba okai

A legalapvetőbb szinten a B200 hiba hibás nyomtatófejet jelez. A nyomtatófej egy olyan rész, amely elosztja a tintát a patronokból a papírra, vagyis ez az egész nyomtató egyik legfontosabb szempontja. A nyomtatófejek problémásak, különösen az olcsóbb nyomtatóknál.

A Canon B200 hiba elhárítása

A hibás nyomtatófej kijavításához és a B200 hiba kiküszöböléséhez számos dolgot megtehet. Az egész eszköz cseréje előtt próbálkozzon az alábbi javaslatokkal.

  1. Állítsa vissza a nyomtatót. Húzza ki a csatlakozódugót és hagyja legalább 30 percig szétkapcsolva. A jó, hosszú visszaállítás lehetővé teszi, hogy a nyomtató lehűljön, és mindent visszaállítson a megfelelő helyzetbe, mielőtt újra bekapcsolná a készüléket.

  2. Távolítson el minden akadályt. Lehetséges, hogy valami megzavarja a kapcsolatot a nyomtatófejjel. Nyissa ki a nyomtató ajtaját, és óvatosan húzza ki a nyomtatófejet, majd emelje ki a készülékből. Helyezze be újra, és nézze meg, hogy ez megoldja-e a problémát.

    A nyomtatófejen általában kar található. Nyomja meg a kart a nyomtatófej eltávolításához.

  3. Tisztítsa meg a nyomtatófejet. Használja a készülék karbantartási lehetőségeit a tisztítási ciklus futtatásához. Ez különösen akkor hasznos, ha a nyomtatófej eltömődött.

  4. Tisztítsa meg kézzel a nyomtatófejet. Használjon tiszta alkoholt vagy nem olaj alapú tisztítószert a nyomtatófej arany érintkezõin. Mikroszálas kendővel dörzsölje a tisztítószert az érintkezőkre, majd hagyja teljesen megszáradni, mielőtt újból csatlakoztatná.

    A nyomtatófej nagyon törékeny, ezért óvatosan bánjon vele.

  5. Távolítsa el a régi tintát. Edzett tinta csapdába eshet a nyomtatófej belsejében. Futtassa forró csapvíz alatt, amíg a víz tiszta nem jön ki. Dörzsölje szárazra papírtörlővel, majd helyezze vissza a fejet a nyomtatóba.

  6. Telepítse újra a nyomtató-illesztőprogramokat. Keresse meg készülékét a hivatalos Canon támogatási oldalon, és kövesse az illesztőprogramok frissítéséhez szükséges utasításokat.

  7. Próbáljon ki egy új tintapatront. A hibás patronok ritkán váltják ki a B200 hibát, de ez megtörténhet. Az adott eszközre vonatkozóan olvassa el a folyamat felhasználói kézikönyvét.

  8. Ha a fenti módszerek egyike sem működik, akkor a B200 hiba valószínűleg pontos. Itt az ideje új nyomtatót vásárolni.

    Noha megtalálja a szükséges alkatrészt és telepítheti, az új nyomtatófej költsége körülbelül megegyezik egy teljesen új nyomtató vásárlásával.