Kernel Data Inpage hiba: Mi ez és hogyan javítható

A kerneladatlap-hiba egy kék képernyőn megjelenő Windows-hibakód. Amikor ez a hiba bekövetkezik, a számítógép általában összeállít néhány diagnosztikai adatot, majd újraindul. Ha a probléma továbbra is fennáll, a számítógép végül újra összeomlik ugyanazzal a kerneladatlap oldal hibaüzenettel.

A rendszermag adatainak hibái általában a memóriamodulokkal és a merevlemezekkel kapcsolatos hardverhibákkal társulnak. Más esetekben ugyanez a hiba a vírus hatásai miatt jelenik meg.


Hogyan jelenik meg a Kernel Data Inpage hiba

Amikor ez a hiba bekövetkezik, általában egy ilyen üzenet jelenik meg:

A számítógépén probléma merült fel, és újra kell indulnia. Csak gyűjtünk néhány hibainformációt, és újraindítjuk az Ön számára.

Ha többet szeretne megtudni, később kereshet az interneten erre a hibára: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR

A kerneladatbázis-hibák okai

A kerneladatlap hiba a kék képernyő összeomlása során megjelenő leállítási kód, amelyet általában a véletlen hozzáférési memóriával (RAM) vagy a merevlemezzel kapcsolatos probléma okoz.

Íme néhány további kód, amely ehhez a hibához kapcsolódik, és azok a konkrét problémák, amelyekre hivatkoznak:

  • 0x0000007A: Fájlelérési hibák 
  • 0xC000009C: Rossz merevlemez-szektorok 
  • 0xC000009D: Laza kábelek vagy merevlemez meghibásodás 
  • 0xC000016A: Rossz merevlemez-szektorok 
  • 0xC0000185: Ülés nélküli vagy sérült kábelek

Kernel Data Inpage hiba elhárítása

Mivel a legtöbb kerneladatlap-hibát hibás memóriamodulok vagy merevlemezek okozzák, a javítás általában a hibásan működő komponens felkutatását és cseréjét jelenti.

A problémát tapasztaló számítógépek rendszerint összeomlás után indulnak újra. Ha számítógépe nem kapcsol be vagy nem indul el, miután kerneladatlap-hibát észlelt, olvassa el a nem bekapcsolódó számítógép kijavításának útmutatóját.

Más esetekben azt tapasztalhatja, hogy a memóriamodul vagy a merevlemez nincs megfelelően csatlakoztatva, vagy az egész problémát vírus okozta. Kernal data inpage hibájának kijavításához kövesse az alábbi hibaelhárítási lépéseket:

Készítsen biztonsági másolatot az adatokról. Ha a merevlemezzel van probléma, akkor a fontos adatok elveszhetnek. Ha bármi van tárolva a számítógépén, amelyet nem akar elveszíteni, akkor a diagnosztikai folyamat megkezdése előtt készítsen biztonsági másolatot. Készítsen másolatot minden olyan fájlról, amelyet nem engedhet meg magának az elveszítésnek, és tárolja azokat USB-meghajtón, SD-kártyán vagy felhőalapú tárolási szolgáltatáson

  1. Ellenőrizze és helyezze vissza a memóriamodulokat.

    Bizonyos körülmények között a problémát a helytelenül behelyezett memóriamodulok okozhatják. Ennek kizárása és a felesleges költségek elkerülése érdekében nyissa meg a számítógépet, és ellenőrizze a RAM-ot. Ha valamelyik modul nincs megfelelően telepítve, vagy meglazult, helyezze be újra, és ellenőrizze, hogy a kerneladatlap-hiba továbbra is előfordul-e.

    Óvatosan járjon el a számítógép kinyitásakor és az alkatrészek beállításakor. Megfelelően beállított antisztatikus karkötő nélkül a statikus elektromosság véglegesen károsíthatja az olyan alkatrészeket, mint a RAM.

  2. Ellenőrizze és helyezze vissza a merevlemez-kábeleket.

    Ez a hiba általában azt jelzi, hogy a meghajtó fizikai hibákkal rendelkezik, mint például a rossz szektorok. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy ezt a problémát a nem megfelelően behelyezett merevlemez-kábel okozza.

    A lehetőség kizárásához nyissa meg a számítógépet, keresse meg a merevlemezt, majd helyezze vissza a csatlakozókábelt. Ezenkívül meg kell vizsgálnia és újra kell telepítenie a kábelt ott, ahol az alaplaphoz csatlakozik.

    Amikor a merevlemez fut, figyelmesen hallgassa meg a hangos kattanást. Ha hallja őket, előfordulhat, hogy a merevlemez meghibásodik, ami ilyen típusú hibákat okozhat. A javítás az összes adat biztonsági mentése és a merevlemez cseréje.

  3. Teszteld a memóriádat.

    A Windows 10 beépített memória-diagnosztikai eszközzel rendelkezik. Néhány ingyenes lehetőség is rendelkezésre áll a Windows 7, a Windows 8 és a Windows 10 rendszerekhez. Ha Windows 10 rendszert használ, írja be a következőt:emlékezet"a tálca keresőmezőjébe, majd válassza a lehetőséget Windows Memory Diagnostic > Indítsa újra, és ellenőrizze a problémákat.

    A legjobb ingyenes memória diagnosztikai eszköz a MemTest 86, amelyet letölthet és felhasználhat a RAM ellenőrzésére.

    Több memóriadiagnosztikai eszközt is futtathat. Ha ezen eszközök bármelyike ​​problémát jelent a memóriájában, fontolja meg a RAM cseréjét. Ezzel valószínűleg kijavítja a kerneladatok oldalának hibáját, de a RAM valószínűleg a jövőben mindkét esetben meghibásodik, ha ezen eszközök egyike problémát talál.

  4. Tesztelje a merevlemezt.

    A merevlemezzel kapcsolatos problémákat a beépített Windows hibaellenőrző eszköz vagy a chkdsk parancs segítségével ellenőrizheti.

    Ha a választott diagnosztikai eszköz bármilyen problémát talál, például rossz szektorokat, engedje meg, hogy megpróbálja a javítást. Ha ez sikerül, akkor képesnek kell lennie arra, hogy minden további kerneladatlap-hiba összeomlása nélkül tudja használni a számítógépét.

  5. Húzza ki a hardver perifériákat.

    Bár kevésbé valószínű, ez a hiba más perifériák miatt jelentkezhet. Ennek kizárásához állítsa le a számítógépet, húzza ki az összes hardveres perifériát, majd kapcsolja be újra a számítógépet.

    Ha számítógépe nem ütközik össze a kerneladatlap hibával, egyesével egyesítse újra az egyes eszközöket. Ha megtalálja a problémát okozó eszközt, akkor hagyhatja kihúzva vagy kicserélheti.

  6. Futtasson víruskeresést.

    Bizonyos esetekben a vírus megrongálhatja a fontos fájlokat, és kerneladatlap-hibát okozhat. Ez kevésbé valószínű, mint más lehetőségek, de még mindig fontos ellenőrizni. Ha semmi sem működött, próbálkozzon egy víruskereséssel. Ha ezek közül bármelyik program vírust talál, hagyja, hogy megoldja a problémát, majd ellenőrizze, hogy továbbra is tapasztal-e kerneladatlap-hibákat.

    Nagyszámú ingyenes víruskereső szoftvert vezetünk, amelyek segítségével ellenőrizheti az ilyen típusú problémákat.


Egyéb kék képernyő problémák, például a Kernal Data Inpage hiba

A kernal data inpage hiba csak egy a sok hibából, amelyek a Windows összeomlásakor jelentkezhetnek, és felfedhetik a halál hírhedt kék képernyőjét. Ha kék képernyővel kapcsolatos problémákat tapasztal, rendelkezésünkre áll a kék képernyő hibakódjainak teljes listája, amelyek segítséget nyújthatnak a probléma legvégén.

Van egy általános útmutatónk a halál kék képernyőjének kijavítására is, amely hasznos lehet.