Hogyan lehet eltávolítani a Safe Finder alkalmazást Mac-ről

A Safe Finder egy olyan típusú Adware, amelyet böngészőbővítményként lehet telepíteni. A böngésző beállításainak módosításával megváltoztathatja a kívánt kezdőlapot, keresőmotort és egyéb lehetőségeket. Megjeleníti azokat az előugró ablakokat is, amelyek több rosszindulatú programhoz vezethetnek.

A Safe Finder nem egy adott böngészőt céloz meg, és hatással lehet a Google Chrome-ra, az Internet Explorerre, a Microsoft Edge-re, a Firefox-ra, az Opera-ra és másokra.


Hogyan települ a Safe Finder?

A kártékony programok különféle módon telepíthetők egy eszközre. Lehet, hogy letölti a háttérben egy meglátogatott webhelyről, vagy letöltheti egy e-mail mellékletként. A legtöbb esetben nincs szükség arra, hogy a felhasználó ténylegesen futtassa a telepítőt. Egyes kártékony programok beépített szkriptekkel rendelkeznek, amelyek elindítják a telepítést, amint a felhasználó bejelentkezik, vagy elindít egy adott alkalmazást, például egy webböngészőt.

A Biztonsági keresőt legtöbbször maguk a felhasználók adják hozzá, tévesen feltételezve, hogy ez egy megbízható keresőmotor, amelyet a Yahoo hajt. Az ehhez a hirdetési programhoz társított ismert URL-ek egy része:

  • search.safefinder.biz
  • search.safefinder.info
  • isearch.safefinder.net
  • search.safefinder.com
  • search.safefinderformac.com

Távolítsam el a Safe Findert?

Igen. A Safe Finder azt állítja, hogy megbízható keresőmotor, amelyet a Yahoo hajt, de ez valóban reklámprogram, ezért a lehető leghamarabb el kell távolítania a Mac-ről. Ennek elmulasztása megnyithatja a kaput az eszközén található több kártevő, például trójai vírus, kémprogram és más rosszindulatú szoftverek előtt.

Hogyan lehet eltávolítani a Safe Findert egy Mac-ről

A Safe Finder böngészőbővítményként van telepítve. Annak érdekében, hogy megszabaduljon tőle, ugyanazokat a lépéseket kell követnie, amelyeket követne a böngésző bármelyik kiterjesztésének kezeléséhez és eltávolításához.

Ha a Safari böngészőt használja, akkor nincs miért aggódnia. A 12.1 verziótól kezdve a Safari nem engedélyezi a nem megbízható kiterjesztés telepítését, így a Safe Finder nem fog tudni futtatni. A Safari régebbi verzióin ugyanúgy eltávolíthatja a Safe Findert, mint bármely más Safari kiterjesztést.

Távolítsa el a Safe Finder alkalmazást a Chrome-ból

  1. Nyissa meg a Chrome-ot.

  2. választ Menü > További eszközök > Extensions.

  3. A letiltáshoz válassza az egyes Safe Finder kiterjesztések kapcsolóját.

    A kék kapcsoló ikon jelzi, hogy a mellék kiterjesztve van. A szürke azt jelenti, hogy le van tiltva.

  4. Miután letiltotta, válassza a lehetőséget eltávolít minden hosszabbításon.

  5. választ eltávolít amikor a rendszer kéri a művelet megerősítését.

  6. Amikor megnyílik az új fül, kiválaszthatja a bővítmény eltávolításának okát, majd kiválaszthatja Küldés.

  7. Indítson el egy új lapot vagy ablakot, és erősítse meg, hogy a Biztonságos kereső már nem a kezdőlap és az alapértelmezett keresőmotor.

Távolítsa el a Safe Finder alkalmazást a Firefox böngészőből

  1. Nyissa meg a Firefoxot.

  2. választ Menü (a jobb felső sarokban három vízszintes vonal jelzi), majd Kiegészítők.

  3. Válassza ki a opciók menüt minden Safe Finder bővítményhez (három vízszintes ponttal jelezve).

  4. Válasszon egyet Kikapcsolja or Távolítsuk el.