Az iTunes visszaállítása biztonsági másolat használatával

Hallotta az adatok biztonsági mentésének tanácsát, de értékelni fogja, hogy betartotta ezeket a tanácsokat, ha a számítógép merevlemeze meghibásodik vagy az adatok megsérülnek. Ez különösen igaz, ha a meghajtó hatalmas iTunes könyvtárat tartalmaz - vagy annak cseréjét a MacOS Catalina, a Zenekönyvtárban - olyan dalokból áll, amelyekhez sehol máshol nem férhet hozzá.

Ha a merevlemez meghibásodik, vagy új számítógépre kell áthelyeznie az iTunes könyvtárat, örülni fog, ha előrelátása volt arra, hogy biztonsági másolatot készítsen az iTunes könyvtáráról egy külső merevlemezen. Ha rendelkezik biztonsági másolattal, akkor egyszerű visszaállítani az iTunes könyvtárat egy külső merevlemezről. Így teheti meg:

kép jóváírás: simpson33 / iStock / Getty Images Plus

A cikkben szereplő információk a MacOS Catalina (10.15) rendszert futtató Mac számítógépek zenealkalmazására, valamint a MacOS Mojave (10.14), a macOS High Sierra (10.13), a macOS Sierra (10.12) és az OS Leopard (10.5) operációs rendszeren futó iTunes alkalmazásra vonatkoznak az OS X El rendszeren keresztül. Capitan (10.11), valamint Windows 10 PC-k.


Az iTunes vagy a zenei könyvtár biztonsági mentésének visszaállítása

  1. Kilépés iTunes (zene a macOS 10.15-en) azon a számítógépen, ahol az iTunes könyvtár biztonsági másolatának visszaállítását tervezi.

  2. Csatlakoztassa a számítógéphez az iTunes biztonsági másolatot tartalmazó külső merevlemezt. A külső merevlemez ikonjának az asztalon vagy a Kereső Mac-en vagy in Sajátgép a Windows rendszerben. Kattintson duplán a külső merevlemez ikonjára a megnyitásához.

  3. Navigáljon a merevlemezen, hogy megtalálja a iTunes biztonsági mentés.

  4. Nyissa meg a számítógépén azt a helyet, ahol az iTunes könyvtárat tárolja:

    • Windows rendszeren az iTunes könyvtár alapértelmezett helye a My Music mappát.
    • Mac-en az alapértelmezés a Zene mappában található, amely a Finder ablak oldalsávján keresztül érhető el, vagy a merevlemezre kattintva válassza a lehetőséget felhasználók és rákattint a felhasználónevére.

  5. Húzza a iTunes mappát a külső merevlemezről a számítógép megfelelő helyére.

    Ha már van egy iTunes könyvtár a Zene / Saját zenék mappában, akkor a rendszer megkérdezi, hogy cserélni kívánja-e. Ezzel törli a régi könyvtárat és a benne található összes zenét. Ha "igen" választ ad, a biztonsági másolat átmásolja és az aktuális iTunes vagy Music alkalmazáskönyvtár lesz. Kész vagy.

    Ha azonban nem kívánja lecserélni a meglévő iTunes vagy Zenekönyvtárat, akkor még néhány lépést meg kell tennie.

  6. Ha nem cseréli le a könyvtárat, és másolja a biztonsági másolatot a számítógép egy másik helyére, meg kell mondania az iTunes vagy a Music alkalmazásnak, hogy melyik könyvtárat használja. Tartsa lenyomva a opció gombot Mac vagy a műszak gombot a Windows rendszeren, és indítsa el iTunes.

  7. Megjelenik egy ablak, amelyben a Kilépés, a Könyvtár létrehozása vagy a Könyvtár kiválasztása lehetőséget kéri. Kattintson a gombra Válasszon Könyvtár.

  8. Böngésszen a merevlemezen az előugró ablakban, és keresse meg az imént másolt iTunes könyvtárat a külső merevlemezről. Mac gépen válassza a ikont iTunes Music mappába. Windows rendszeren válassza a ikont .itl fájl a mappában.

  9. Kattints Válasszon Mac-en vagy Nyisd ki Windows rendszeren indítsa el az iTunes alkalmazást a biztonsági másolatból visszaállított új könyvtár használatával.

  10. Húzza ki a külső merevlemezt a számítógépből.


Tippek az iTunes könyvtár visszaállításához a biztonsági mentésből

Ha régebbi iTunes könyvtárad van, amelyet már nem használsz, érdemes törölni, hogy ne foglaljon helyet a lemezen. Mielőtt ezt megtenné, ellenőrizze, hogy az új könyvtár tartalmazza-e a régi tartalmát, hogy ne véletlenül töröljön valamit.

Manapság a külső merevlemez nem az egyetlen módja az iTunes könyvtár biztonsági mentésének. Előfordulhat, hogy inkább iCloud biztonsági másolatot használ, vagy meg szeretné nézni az iTunes Match alkalmazást.