R00 fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az R00 kiterjesztésű fájl egy WinRAR Split Compressed Archive fájl. Ezt a fájltípust általában olyan fájlok kísérik, amelyek kiterjesztése .R01, .R02, .R03 stb.

Ezeket a megosztott archív fájlokat gyakran a kényelem kedvéért hozzák létre, így nagy fájlokat tölthet le az internetről anélkül, hogy egyszerre kellene megszereznie az egészet - csak egyes részeket külön-külön letölthet.

Az ilyen megosztott fájlok akkor is hasznosak, ha nagy archívumot tárolnak valamilyen lemezen. Ha a tárolóeszköz csak mondjuk 700 MB-ot képes tárolni, de az archívum akkora ötszöröse, akkor öt részre oszthatja, majd mindegyiket külön lemezen tárolhatja.


Hogyan nyitható meg egy R00 fájl

Az R00 fájlokat szinte bármilyen RAR fájlokat támogató program segítségével megnyithatja, beleértve az ingyenes PeaZip eszközt, valamint számos más ingyenes zip / unzip programot.

Valószínű azonban, hogy ha van ilyen, akkor R01, R02, R03 ... stb. Is van. Több .RXX fájl megnyitásához más folyamatot kell végrehajtania, akkor akkor, amikor csak egy van.

Több archív kötet egyszerre történő megnyitásához először meg kell győződnie arról, hogy az összes különböző rész - az .R00, .R01 kiterjesztésű fájlok - ugyanabban a mappában vannak-e. Ha hiányzik akár egy is, akkor megszakad az archívum, és valószínűleg nem is engedi, hogy egyetlen fájlba egyesítse őket.

Ezután csak ki kell húznia a .R00 fájlt. A programnak automatikusan fel kell ismernie a többi alkatrészfájlt, és azokat egyesítenie, majd kibontani a tartalmat.


R00 fájl konvertálása

Az R00 fájlok csak részfájlok, ezért unalmas folyamat lenne minden .RXX fájlt konvertálni egy másik archív formátumba. Mindegyik rész egyébként is csak annyi: a nagyobb archívum egy része, így nem lenne túl előnyös, ha egy részben konvertált fájl lenne.

Azonban, miután a különböző részeket összevonták és kibontották a tartalmat, egy ingyenes fájlkonvertálóval konvertálhatja a kibontott fájlokat más formátumba. Például annak ellenére, hogy nem konvertálhat egyetlen .R00 fájlt ISO-ra, AVI-re stb., Kivonhatja az ISO-fájlokat vagy más fájlokat az .RXX archívumból, miután csatlakozott a darabokhoz, majd használhat egy ingyenes fájlt. átalakító a kinyert fájlok új formátumba konvertálásához.

Az átalakítók listájából az alkalmanként használt formátumokhoz konvertálhat ISO fájlokat egy programmal. Az AVI fájlok olyan videofájlok, amelyeket egy ingyenes videokonverterrel más videoformátumokká lehet átalakítani.


Még mindig nem tudja megnyitni?

Ha a fájl nem a fent leírtak szerint nyílik meg, akkor lehetséges, hogy összekeveri a ROM-fájlokat az R00 fájlokkal. Az előbbi csak olvasható memória képfájl, amelyet olyan programmal kell megnyitni, mint a Basilisk II vagy a Mini vMac.

Vagy esetleg van egy ROL fájlja, amely egy olyan eszközfájl, amelyet olyan programok használnak, mint az Ad Lib Visual Composer és az Audio Overload.