Mi a teendő, ha a Google Home leállítja a zenelejátszást

A dalok véletlenszerűen leállnak a Google Home-on? Kezdenek jól játszani, de aztán szünetet tartanak a puffereléshez? Vagy talán órákig játszanak rendesen, de a nap későbbi részében abbahagyják, vagy egyáltalán nem is indulnak el, amikor kérik őket.

Számos lehetséges oka lehet annak, hogy a Google Home-eszköze leállíthatja a zenelejátszást, vagy egyáltalán nem kezdi el a zenét, ezért nagyon hasznos az alábbiakban létrehozott hibaelhárítási útmutató.

Próbálja ki az alábbi lépéseket az elejétől a végéig, amíg a probléma meg nem oldódik!

A Google kezdőlapjának egyéb gyakori problémái és megoldása


Mi a teendő, ha a Google Home leállítja a zenelejátszást

Grace Kim / Web

  1. Indítsa újra a Google Home alkalmazást. Ez legyen az első lépés a hangproblémák kijavításában.

    Vagy leválaszthatja az eszközt a falról, várhat 60 másodpercet, majd újra csatlakoztathatja, vagy a Google Home alkalmazással távolról indíthatja újra. Kövesse ezt a fenti linket, hogy megtudja, hogyan indíthatja újra a Google Home alkalmazást.

    Az újraindításnak nem csak a fennmaradó problémákat kell lemosnia, hanem arra is ösztönöznie kell a Google Home-t, hogy keressen firmware-frissítéseket, amelyek közül az egyik a hangprobléma megoldása lehet.

  2. Csökkent a hangerő? Elég könnyű véletlenül lecsendesíteni a hangerőt a Google Home-ban, ebben az esetben úgy tűnhet, hogy a zene hirtelen leáll.

    Beszéljen vele, mondván, hogy növelje a hangerőt Ok, Google, kapcsolja be. Vagy magán a készüléken körkörös, óramutató járásával megegyező irányú mozgással csúsztassa az ujját a tetején. Ha a Mini-t használja, koppintson a jobb oldalra. A Google Home Max alkalmazásban csúsztassa jobbra a hangszóró elülső oldalán. A Google Home Hub esetében nyomja meg a hátsó felső hangerő gombot.

    Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy a Google Home összeomlik, ha túl hangosan játszik le zenét. Ügyeljen arra, hogy ésszerű hangerővel tartsa.

  3. Ellenőrizze, hogy hány dal található az albumban. Ha csak néhány van, és utasítja a Google Home-t, hogy játssza le az adott albumot, akkor problémának tűnhet, amikor az albumban éppen nincs elég dal a lejátszáshoz.

  4. Csatlakoztassa a zenei szolgáltatást a Google Home-hoz, ha nem szól, amikor arra kéri. A Google Home nem tudja, hogyan kell lejátszani a Pandora vagy a Spotify zenét, hacsak nem kapcsolja össze ezeket a fiókokat az eszközzel.

    Ha a zeneszolgáltatás már össze van kapcsolva az Ön fiókjával, válassza le, majd kapcsolja össze újra. Az újrapárosítás megoldhatja az adott szolgáltatásokkal kapcsolatos problémákat.

  5. Átfogalmazza, hogyan beszél a Google Home szolgáltatással, ha az nem válaszol, amikor megkéri, hogy játsszon egy kis zenét. Ideiglenes probléma adódhatott, amikor először kérdezte, ezért próbáljon kicsit másképp beszélni, és hátha ez segít.

    Például a helyett Hé, Google, játsszon, próbáljon meg általánosabbat Hé, Google, zenélj. Ha ez működik, próbálkozzon az eredeti beszédmóddal, és nézze meg, hogy ezúttal működik-e. Függetlenül attól, hogy a Pandora, a YouTube, a Spotify vagy a YouTube Music alkalmazást szeretné-e játszani a Google Home-on, ellenőrizze, hogy ezeket a szavakat is megfelelően használja-e. Adja hozzá a szolgáltatást a végén, hogy megadja az ilyen zenét, például Ok Google, játssz alternatív rockot a Spotify-on.

  6. Törölje a zenei alkalmazás gyorsítótárát. Lehetséges, hogy maga az alkalmazás a hibás, mert a Google Home nem játszik zenét. Ezt általában a beállításokon keresztül teheti meg.

    Például, ha a Spotify programot telefonjáról továbbítja a Google Home szolgáltatásba, koppintson a ikonra Törli a gyorsítótárat a beállításokban törölheti az összes ideiglenes fájlt, amelyet az eszközén tárol.

    Ha nem találja a gyorsítótár opciót, törölje az alkalmazást, majd telepítse újra. Ez törli azokat a maradék fájlokat, amelyek zenei problémákat okozhattak a Google Home szolgáltatásban.

  7. A zeneszolgáltatás egyszerre csak egy eszközön támogatja a lejátszást? Ha igen, akkor a zene lejátszása leáll a Google Home szolgáltatásban, ha ugyanaz a fiók egy másik otthoni eszközön, telefonon, számítógépen, TV-n stb.

    Például a Pandora zene leáll a Google Home-on, ha a számítógépéről folytatja az adatfolyamot, miközben a Google Home-on keresztül továbbítja. Erről itt olvashat bővebben. Valójában a Spotify és a YouTube Music is csak egy eszközzel történő lejátszást támogat. Az egyetlen megoldás, ha ez a szolgáltatással együtt is elérhető, a fiók frissítése olyan tervre, amely támogatja az egyidejű lejátszást több eszközön. 

  8. Ellenőrizze, hogy van-e elegendő sávszélesség a hálózaton a zene lejátszásának támogatásához a Google Home-on.

    Ha a hálózatán több más eszköz is működik, amelyek zenét, videókat, játékokat stb. Sugároznak, akkor előfordulhat, hogy nincs elegendő sávszélesség ahhoz, hogy a zene zökkenőmentesen, vagy akár egyáltalán lejátszhasson. Ha vannak más számítógépek, játékkonzolok, telefonok, táblagépek stb., Amelyek ugyanabban az időben használják az internetet, mint a Google Home problémái a zene lejátszásával, szüneteltesse vagy állítsa le ezeket a többi eszközt, hogy lássa, megoldja-e a problémát.

    Ha ellenőrzi, hogy van-e sávszélesség-probléma, de nem akarja csökkenteni más eszközök használatát, felhívhatja az internetszolgáltatót, és kérje az internet-terv frissítését a nagyobb sávszélesség támogatása érdekében.

  9. Állítsa alaphelyzetbe a Google Home alkalmazást az eszközlinkek, alkalmazáslinkek és egyéb beállítások eltávolításához, amelyeket a Google Home első beállítása óta személyre szabott. Ez egy biztos módszer annak biztosítására, hogy az aktuális szoftververzió nem hibás a zenelejátszási problémában.

    A szoftver visszaállítása után a kezdetektől újra be kell állítania a Google Home szolgáltatást.

  10. Indítsa újra az útválasztót. Mivel ilyen gyakran használják a hálózat összes eszközének forgalmának kezelésére, néha elakadhat. Az újraindításnak meg kell szüntetnie azokat a hibákat, amelyek befolyásolják a Google Home kommunikációs képességét az útválasztóval vagy az internettel.

    Mi a teendő, ha a Google Home nem csatlakozik a Wi-Fi-hez


  11. Ha az újraindítás nem elegendő, állítsa vissza az útválasztót. A Google Home néhány felhasználója úgy találta, hogy a szoftver visszaállítása az útválasztón javítja a csatlakozási problémát, ami a Google Home zenei streaming problémáinak oka.

    Az újraindítás és a visszaállítás különböző. Feltétlenül hajtsa végre a 10. lépést, mielőtt teljes gyári visszaállítást végezne.

  12. Vegye fel a kapcsolatot a Google Home ügyfélszolgálatával. Ez legyen az utolsó dolog, amit megpróbál, ha ezen a ponton nem tudja lejátszani a zenét. Ezen a linken keresztül kérheti a Google ügyfélszolgálatának telefonos kapcsolatfelvételét. Van egy azonnali csevegés és e-mail lehetőség is.

Javasoljuk, hogy olvassa el a Hogyan beszéljünk a műszaki támogatással című útmutatónkat, mielőtt telefonálnánk a Google-lal.