Mi a teendő, ha a Google Segéd nem állítja be a riasztást?

A Google Asszisztens egy virtuális asszisztens, amely lehetővé teszi, hogy hangparancsokkal szöveges üzeneteket küldjön, megbeszéléseket tegyen, sőt riasztásokat is beállítson. A Google Assistant riasztási funkció ugyanazt az alapértelmezett óraalkalmazást használja, amely lehetővé teszi az időzítők és riasztások manuális beállítását.

Ha a Google Segéd nem állítja be az ébresztést, de a riasztásokat továbbra is manuálisan állíthatja be, akkor általában valamilyen probléma merül fel a telefonján található Google alkalmazással.

Sirijit Jongcharoenkulchai / EyeEm / Getty 

Ha a Google Segéd nem állít be riasztásokat a Google Home eszközön, győződjön meg arról, hogy Google Home eszközének erős kapcsolata van a Wi-Fi hálózattal, és hogy a legújabb firmware-re frissült.


Hogyan lehet visszaállítani a Google Segédet működő állapotban

Ha a Google Segéd riasztásokat állít be, és soha nem kapcsolnak be, vagy egyáltalán nem hajlandó riasztásokat beállítani, valószínűleg valamilyen probléma merül fel a Google alkalmazásával kapcsolatban. A Google alkalmazás felelős a kulisszák mögötti sok funkcióért, beleértve a Google Assistant hangparancsokat is, így ha meghibásodik, akkor ilyen típusú problémák jelentkezhetnek.

Az első dolog, amit meg kell próbálnia, a Google-alkalmazás eredeti gyári állapotának helyreállítása. Ez a folyamat eltávolítja az összes frissítést, amelyet valaha letöltött a Google alkalmazáshoz, így visszaállíthatja a Google Segéd működőképes állapotát, ha a problémát valamilyen hiba okozta egy friss frissítésben.

  1. Nyissa meg a beállítások alkalmazást, és koppintson a ikonra Alkalmazások és értesítések.

    Ha régebbi Android-verzióval rendelkezik, akkor lehet, hogy koppintania kell Apps helyette.

  2. Érintse Google.

  3. Érintse meg a (három függőleges pont) menü ikonra.

    Ha nem látja a vertical (három függőleges pont) menü ikont, akkor Google-alkalmazását soha nem frissítették, vagy van egy régebbi Android-verziója, vagy a Google-alkalmazás, amely nem teszi lehetővé a frissítések eltávolítását. Ebben az esetben tovább kell lépnie a következő hibaelhárítási szakaszra.

  4. Érintse Frissítések eltávolítása.

  5. Érintse OK.

  6. Várja meg, amíg a Google alkalmazás frissítései eltávolításra kerülnek, és ellenőrizze, hogy a Google Segéd képes-e riasztásokat beállítani. Ha nem, akkor ugorjon a következő hibaelhárítási szakaszra.


A riasztások kijavításához távolítsa el a sérült dátumot a Google alkalmazásából

A Google Segéd meghibásodhat a korrupt helyi adatok miatt is, ami riasztásokat eredményezhet, amelyek nem állnak be vagy nem működnek. A probléma megoldásának legegyszerűbb módja a Google alkalmazás gyorsítótárának és helyi adattárának törlése.

  1. Nyissa meg a beállítások alkalmazást, és koppintson a ikonra Alkalmazások és értesítések.

    Ha régebbi Android-verzióval rendelkezik, akkor lehet, hogy koppintania kell Apps helyette.

  2. Érintse Google.

  3. Érintse Tároló.

  4. Érintse A gyorsítótár törlése.

  5. Érintse Tárolás törlése.

    Ha régebbi Android-verzióval rendelkezik, akkor lehet, hogy koppintania kell Adatok kezelése helyette.

  6. Érintse Minden adat törlése.

  7. Érintse OK.

  8. Ellenőrizze, hogy a Google Segéd képes-e riasztásokat beállítani. Ha még mindig nem sikerül, ugorjon a következő hibaelhárítási szakaszra.


Frissítse teljesen a Google Segédet, ha nem állítja be a riasztásokat

Ha a Google Segéd továbbra sem tudja beállítani a riasztásokat a Google alkalmazásfrissítések visszavonása és a helyi adatok törlése után, akkor az utolsó lehetőség a Google Segéd teljes frissítése. Ez a folyamat magában foglalja a Google alkalmazást is, de valójában le kell tiltania, majd újra engedélyeznie kell.

Ha nem tudja eltávolítani a frissítéseket az Ön Android-verziója vagy az azt megakadályozó Google-alkalmazás miatt, akkor az alkalmazás letiltásával erőszakkal vissza kell állítania azt az állapotot, amelyben a telefon első beszerzése volt.

  1. Nyissa meg a beállítások alkalmazást, és koppintson a ikonra Alkalmazások és értesítések.

    Ha régebbi Android-verzióval rendelkezik, akkor lehet, hogy koppintania kell Apps helyette.

  2. Érintse Google.

  3. Érintse Kikapcsolja.

  4. Érintse Az alkalmazás letiltása.

  5. Érintse OK.

  6. Érintse engedélyezése.

  7. Ellenőrizze, hogy a Google Segéd képes-e riasztásokat beállítani. Ha nem az, koppintson a ikonra frissítés a legfrissebb Google alkalmazásfrissítés letöltéséhez és telepítéséhez közvetlenül a Google Play Áruházból.

  8. A frissítés befejezése után ellenőrizze, hogy a Google Segéd képes-e riasztásokat beállítani. Ha továbbra sem tudja beállítani a riasztásokat, akkor meg kell várnia, amíg a Google kiadja a javítást. Látogasson el a Google Assistant hivatalos támogatási fórumába további információkért és a probléma bejelentéséért.