Mi a teendő, ha a Google Segéd nem játszik le zenét?

A Google Assistant virtuális asszisztens hangparancsokkal irányítja telefonját. Találkozókat határoz meg, szövegeket küld és zenét játszik le különféle alkalmazásokból és streaming szolgáltatásokból.


Mi a teendő, ha a Google Segéd nem játszik le zenét?

Ha a Google Segéd nem játszik le zenét, probléma lehet a Google alkalmazással, az összekapcsolt Google-fiókkal vagy a zenelejátszáshoz használt paranccsal. Ha problémái vannak a helyi zene lejátszásával, akkor a hat hibaelhárítási tipp egyikének követésével újra működhet.

  • Ellenőrizze, hogy a Google alkalmazás és a zeneszolgáltató alkalmazás rendelkezik-e a szükséges engedélyekkel.
  • Kapcsolja össze Google Segéd eszközét és zeneszolgáltatási fiókját ugyanazzal a Google fiókkal.
  • Próbáljon új zeneszolgáltatást összekapcsolni Google-fiókjával.
  • Állítsa be a megfelelő alapértelmezett zeneszolgáltatást a Google Segéd eszközén.
  • Ha a készülékén tárolt zene lejátszására tesz kísérletet, akkor tegye bele kérésébe a „könyvtáramban” kifejezést.
  • Hozzon létre egy helyben tárolt zene lejátszási listáját, és kérje meg a Google Segédet, hogy játssza le.

Fedezzük fel ezeknek a hibaelhárítási ötleteknek a megközelítését.


A Google alkalmazás- és zeneszolgáltatási alkalmazásengedélyek ellenőrzése

A Google Segéd nem működik megfelelően, ha nincs hozzáférése a Google alkalmazáshoz és más alapvető funkciókhoz. Ezeket a hozzáférési vezérlőket a telefon engedélyezési beállításai adják meg. Az engedélyek meghatározzák, hogy mely alkalmazások mely funkciókhoz férhetnek hozzá. Például a Google alkalmazásnak hozzáférést kell kapnia a telefon mikrofonjához a hangparancsok hallásához. A zenei alkalmazások, köztük a Google Play Zene, szintén bizonyos engedélyeket igényelnek, hogy a hirdetések szerint működjenek.

A Google Play Zene fokozatosan megszűnik a YouTube Zene javára, és valószínűleg 2020 végén megszűnik. A vállalat megkönnyíti a lejátszási listák és a zene átadását a Google Play Zene és a YouTube Zene között.

A következőképpen ellenőrizheti az Android-eszközök engedélyeit:

Az engedélyek eltérően működnek az iOS-eszközökön. Például az iOS-eszköz mikrofonbeállításainak módosításához lépjen a következőre: beállítások > Adatvédelem > Mikrofon. Az egyes alkalmazások be- vagy kikapcsolása a mikrofonhoz való hozzáférés vezérléséhez.

  1. Nyissa meg Android-eszközén a Beállítások alkalmazást, és válassza a lehetőséget Alkalmazások és értesítések.

    Ha régebbi Android-verzióval rendelkezik, akkor lehet, hogy ki kell választania Apps helyette.

  2. választ Google.

  3. választ Engedélyek.

  4. Ha valamelyik csúszka balra vált vagy szürkére vált, csúsztassa jobbra. Válaszd ki a vissza nyíl amíg vissza nem tér a Alkalmazások és értesítések képernyőn.

  5. Válassza ki a zenelejátszáshoz használt alkalmazást. Ez a példa használja Google Play Zene.

    Kompatibilis zenei szolgáltatások közé tartozik többek között a Google Play Zene, a Spotify, a Pandora, a TuneIn, az iHeartRadio és a YouTube Music.

  6. választ Engedélyek.

  7. Ellenőrizze, hogy az alkalmazás rendelkezik-e tárolási engedéllyel, ha azt szeretné, hogy hozzáférjen a helyben tárolt zenefájlokhoz. A Tárolás melletti csúszkának jobbra kell lennie.

  8. Ellenőrizze, hogy a Google Segéd képes-e zenét lejátszani.


A Google Segéd eszköz és a Zene szolgáltatás összekapcsolása ugyanazzal a Google Fiókkal

Egyes zeneszolgáltatások, például a Google Play Zene esetében megkövetelik, hogy a Google Segéd és a zenei alkalmazás is ugyanahhoz a Google-fiókhoz legyen kötve. Ha több Google-fiókot használ, az itt található eltérés megakadályozhatja a Google Segéd zenelejátszását.

Ugyanez az alapvető probléma problémákat okozhat a Google Home szolgáltatással is. Ha ezt a problémát tapasztalja, próbálja meg összekapcsolni zenei fiókjait, például a Spotify-t a telefonján a Google Home alkalmazásban.

  1. Nyissa meg a Google alkalmazás, és válassza ki a Több menüben.

    Az Android és a telepített Google alkalmazás verzióitól függően láthatja ⋮ Továbbiak, ☰ Továbbiak, vagy csak Több.

  2. Ellenőrizze a Google-fiókot a menüképernyő tetején. A zeneszolgáltatási alkalmazást össze kell kapcsolni azzal a fiókkal, amelyik itt szerepel.

  3. Ha át kell váltania a Google Segéd által használt Google alkalmazást, válassza a lehetőséget lefelé nyíl.

  4. Válassza ki a Google Segéddel használni kívánt fiókot. Ha nem látja az összekapcsolni próbált fiókot, válassza a lehetőséget Adjon hozzá egy másik fiókot és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat egy új Google-fiók hozzáadásához az eszközéhez.

    Ha nem látja az összekapcsolni próbált fiókot, válassza a lehetőséget Adjon hozzá egy másik fiókot és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat egy új Google-fiók hozzáadásához az eszközéhez.

  5. Nyissa meg a zenei alkalmazást. (Ez a példa a Google Play Zene.) Válassza ki a három vízszintes vonallal jelölt menü ikont).

  6. Jelenlegi fiókja megjelenik a képernyő bal felső sarkában. Ettől jobbra a további fiókokhoz tartozó felhasználói ikonok jelennek meg. Ha a helytelen Google-fiókot választotta, válassza ki a megfelelő fiókot.

  7. választ kapcsoló.

  8. Ismételje meg ezt a folyamatot minden használt zeneszolgáltatáshoz.


Hogyan lehet új zenefiókokat összekapcsolni a Google Segéddel, ha az nem játszik le zenét

Lehetséges, hogy problémája lehet a Google Play Zene alkalmazással vagy fiókjával. Új zenefiók összekapcsolása megoldhatja a problémát.

Ha a Google Segéd képes zenét lejátszani az újonnan összekapcsolt szolgáltatással, akkor ellenőrizze még egyszer, hogy ugyanazt a Google-fiókot használja-e mind a Google Segédben, mind a Google Play Zene szolgáltatásban. Ha igen, próbálja meg eltávolítani és újratelepíteni a Google Play Zene alkalmazást, vagy bármelyik zenei streaming alkalmazást okoz problémákat.

Így kapcsolhatja össze az új zenei streaming szolgáltatási fiókot a Google Segéddel:

  1. Nyissa meg a A Google asszisztens alkalmazást, és válassza ki a profilját kép a jobb felső sarokban.

    Az Android és a telepített Google alkalmazás verzióitól függően láthatja ⋮ Továbbiak, ☰ Továbbiak, vagy csak Több.

  2. választ beállítások.

  3. választ zene.

  4. Válassza ki a link ikonra a zenei alkalmazás mellett.

    Az olyan szolgáltatások, mint a Pandora és a Spotify, ingyenes és prémium verzióval is rendelkeznek. Ha még nem rendelkezik előfizetéssel ezekre a szolgáltatásokra, hozzon létre egy ingyenes fiókot, majd kapcsolja össze az utasításokat követve.

  5. választ Fiók összekapcsolása.

  6. választ Egyetért.

    Ha még soha nem jelentkezett be a Spotify-ra eszközén, akkor lehet, hogy le kell töltenie és be kell jelentkeznie a Spotify alkalmazásba ebben a lépésben.

  7. Ismételje meg az előző lépéseket minden további összekapcsolni kívánt zeneszolgáltatáshoz.

    Bármely összekapcsolt szolgáltatásból zenét játszhat, ha megadja a szolgáltatást a Google Segéd hangparancsában.

  8. Ellenőrizze, hogy a Google Segéd képes-e zenét lejátszani az újonnan összekapcsolt szolgáltatások bármelyikéből.


Az alapértelmezett zeneszolgáltatás beállítása a Google Segéd eszközön

Kiválaszthatja az alapértelmezett szolgáltatást, amelyet használni szeretne, ha nincs megadva más szolgáltatás. Válasszon egy másik alapértelmezett szolgáltatást, például váltson át a Google Play Zene-ről a Spotify-ra, és ellenőrizze, hogy ez lehetővé teszi-e a Google Segéd számára a zene lejátszását.

  1. Nyissa meg a A Google asszisztens app.

  2. Válassza ki a profilképét a jobb felső sarokban, majd válassza a lehetőséget Szolgáltatások > zene.

  3. Válasszon egy alapértelmezett zeneszolgáltatást a Google Segéd számára.

Mi a teendő, ha a Google Segéd nem játszik le zeneszámokat a könyvtáradban

A Google Segédet úgy tervezték, hogy képes legyen zenét lejátszani olyan streaming szolgáltatásokból, mint a Google Play Zene és a Spotify, valamint offline zenét a telefon helyi tárhelyéről. Ha nem tudja elérni, hogy a Google Segéd zenét játsszon le a telefonjáról, adja meg a parancs végén a „Saját könyvtárban” lehetőséget.

Például a "Sleater-Kinney lejátszása a könyvtáramban" parancs arra kéri a Google Asszisztentust, hogy nyissa meg a Sleater-Kinney együttes helyileg tárolt dalait az alapértelmezett zenei alkalmazás segítségével.

Hozzon létre egy lejátszási listát más problémák megoldására

A nehezen megoldható, nem specifikus problémák legjobb megoldása a lejátszási listák létrehozása a telefonon tárolt zenefájlok felhasználásával, majd a Google Segéd megkérése a lejátszási listák egyikének lejátszására.

Hozzon létre például egy lejátszási listát a Google Play Zene szolgáltatásban, helyben tárolt dalok felhasználásával. Használja a "Lejátszás [létrehozott lejátszási lista neve]" parancsot. Ha a Google Segéd továbbra sem képes lejátszani egyik helyben tárolt fájlt, akkor lehet, hogy meg kell várnia, amíg a Google kiad egy javítást, amely egy adott hiba vagy eszköz-szolgáltatás összeférhetetlenséget orvosol. Látogasson el a Google Segéd hivatalos támogatási fórumába további információkért és a probléma bejelentéséért.