Hogyan lehet visszaküldeni egy cikket az eBay-en

Nincs semmi olyan kiábrándító, mint vásárolni valamit az eBay-ről, csak felfedezni, hogy vagy nem az, amit szeretett volna, vagy sem a leírtak szerint. Szerencsére az eBay return rendszer az, amelyet mindenkinek - különösen a vállalkozásoknak - be kell tartania. Ha elég gyorsan reagál, visszaküldheti a terméket, és visszatérítést kaphat.

Aggódik a visszajelzése miatt? A visszaküldési rendszer és a visszajelzés teljesen elkülönül egymástól, ezért egy tétel visszaküldése nem vezethet negatív visszajelzéshez az Ön számára. Ha minden esetben gyors fizető voltál, akkor a vevőnek már jó visszajelzést kellett volna nyújtania. Ha visszatérése miatt negatív visszajelzéseket tapasztal, feltétlenül vegye fel a kapcsolatot az eBay-vel, és ez segít megoldani a problémát az Ön számára.


Hogyan működik az eBay

Számos oka lehet annak, hogy visszaküldhet egy tételt; Az eBay külön említi azokat az eseteket, amikor a pénzvisszafizetési garancia visszatérési politikáját érvényesítik. Akkor is kihasználhatja ezt, ha az adott eladó nem fogad el visszaküldést. Ez egy eBay-irányelv. Visszatérhet egy tételt az eBay-en, ha:

  • Egy tétel sérült vagy hibás érkezik.
  • Az elem nem a leírtaknak felel meg.

Nem minden elem küldhető vissza, ezért ellenőrizze az adott cikket, hogy biztos lehet-e benne. Továbbá, ha úgy dönt, hogy valamilyen okból nem szeretne terméket, akkor kérnie kell az eladó visszaküldési űrlapját. Jogilag nem kötelesek tiszteletben tartani, de ha tisztességes minősítéssel rendelkeznek, akkor talán; mindig érdemes megkérdezni.


Hogyan lehet visszaküldeni egy cikket az eBay-en

Ha valóban rendelkezik az eBay támogatásával a visszatérés elérése érdekében, íme az a folyamat, amelyet meg kell tennie annak teljesítéséhez.

  1. Látogasson el az eBay honlapjára, és jelentkezzen be a megfelelő adatok segítségével.

  2. választ Saját eBay az oldal jobb felső sarkában.

  3. Válassza ki a Tevékenység fülre, majd válassza a Vásárol szakasz. Alternatív megoldásként keresse fel közvetlenül a Vásárlási előzményeket.

  4. Görgessen lefelé a jelenlegi ajánlatok és megtekintett tételek mellett Vásárlások szakasz.

  5. Keresse meg a visszatérni kívánt elemet, és válassza ki Termék visszaküldése, ha van. Ha nem, válassza a ikont lefelé nyíl a jobb oldalon. A megjelenő menüben válassza a lehetőséget Termék visszaküldése.

  6. A legördülő menü segítségével válassza ki a visszatérés okát. Az opciók között szerepel az elem, amely nem megfelelően illeszkedik, sérült, vagy hiányoznak részei vagy darabjai. Szükség esetén további információkat adhat meg az alatta lévő szövegmezőbe, valamint fényképeket.

  7. Ha helyesen töltötte ki az űrlapot, válassza a lehetőséget Küldés.

  8. Az eBay Pénzvisszafizetési garanciája értelmében az eladóknak legfeljebb három nap áll rendelkezésükre, hogy válaszoljanak a visszatérítési kérelemre. Amikor ezt megteszi, az eladó többféle lehetőség közül választhat, amelyek különböző visszatérési lehetőségekhez vezetnek Önnek:

    • Fogadja el visszaküldési kérelmét, és ajánljon fel teljes visszatérítést: Vissza kell küldenie a terméket, és amikor megérkezik, az eladó visszatéríti az eredeti vételárat, és fizet a visszaszállításért is.
    • Adjon részleges visszatérítést, és hagyja, hogy megtartsa az elemet: Ha nem vagy teljesen elégedetlen, ez mindenki számára a legjobb megoldást jelentheti, különösen, ha az eladó nem tudja tovább értékesíteni a tételeket.
    • Kínáljon cserét vagy cserét: Az eladó úgy dönthet, hogy visszatérít helyett egy másik terméket küld Önnek.

    Az, hogy a visszatérítés mennyi ideig tart, az eladó döntéseitől függ. Ha minden jól megy, akkor együtt kell működniük veled, hogy a tranzakciót boldogan teljesítsd, még akkor is, ha ez a cikk visszaszolgáltatását és visszatérítését jelenti neked.

  9. Az eBay erre a célra szolgáló eszközével bármikor ellenőrizheti a visszatérítés és a visszatérítés állapotát. Mindig tájékoztatnia kell arról, hogy mi folyik a visszatéréssel. Alternatív megoldásként forduljon közvetlenül az eBay-hez.


Az eBay visszatérési politikájának megsértésében?

Ha eladója nem válaszol Önnek a visszaküldés iránti kérelem benyújtásától számított három napon belül, vagy úgy találja, hogy tevékenysége sérti az eBay visszatérési irányelveit, akkor kérheti az aukciós webhely mérlegelését az ügyében.

Ha a tétele egyáltalán nem érkezik meg, akkor az eBay pénzvisszafizetési garanciájára is kiterjed, bár ez a folyamat nem olyan egyszerű, mint a visszatérés. A folyamat országonként eltérő lehet, ezért mindenképp olvassa el az eBay helyi nyelvre vonatkozó irányelveit, mielőtt bármire is kötelezettséget vállalna.