Hogyan lehet eladni az eBay-en

Az eBay abszolút óriás az online vásárlás és eladás terén. A teljes értékű kiskereskedelmi opciók és az átlagos Joes egyaránt perceken belül megkezdhetik az értékesítést az eBay-en. Nincs szüksége semmilyen speciális felszerelésre, és semmilyen technikai tudást biztosan nem kell tudnia.

Bár eladhat az eBay mobilalkalmazásból, a legjobb, ha először az asztalon kapja meg a dolgokat, a kezelőszervek teljes készletével. Ha jobban hozzászokik az értékesítéshez, az alkalmazás nagyszerű módja a gyors felsorolásnak.


Hogyan lehet eladni az eBay-en

  1. Nyissa meg a böngészőt, és lépjen az eBay oldalra. Amikor megérkezik, válassza a lehetőséget Saját eBay a jobb felső sarokban a bejelentkezéshez.

  2.  Az eBay a bejelentkezési oldalára irányítja. Adja meg a fiók adatait a folytatáshoz.

  3. Miután bejelentkezett, a rendszer elküldi a My eBay oldalára. Válassza a lehetőséget elad a képernyő jobb felső sarkában kezdődik a lista.

  4. Az első megjelenő oldal egy keresés. Az eBay hatalmas termékadatbázissal rendelkezik, amely tele van információkkal, amelyek segítenek kitölteni a listáját. Ha az elem szerepel az adatbázisban, az eladási folyamat sokkal gyorsabb lehet.

  5. Ahogy az alapértelmezett szöveg sugallja, megadhat egy UPC-t (vonalkód), ISBN-t (könyvekhez) vagy más azonosító számot a keresésben. Ez általában a legközvetlenebb módja az elem megtalálásának. Ha nincs ilyen száma, akkor mindig egyértelmű és tömör leírást adhat meg, és az eBay megpróbálja kiválasztani a mérkőzést.

  6. Amikor beírja a keresést, az eBay megadja az elem lehetséges kategóriáit. Közvetlenül a megadott leírás alatt szerepelnek. Vessen egy pillantást, és nézze meg, hogy bármelyik megfelel-e az Ön által eladott termékeknek. Ha talál egy jó mérkőzést, válassza ki. Ha így tesz, akkor előre lép egy listázási űrlapra.

  7. Abban az esetben, ha nem látta, hogy a kategóriája felbukkan, vagy csak eltalálta belép különben is, egy olyan oldalon találja magát, ahol lehetséges a termékegyezés. Nézze át, hogy megegyezik-e az elemével. A kép mellett megadott információk feltöltik az Ön adatait, és jó átugrási pontot nyújtanak Önnek. Ne aggódjon, ha valami nincs rendben. A következő lépésben megváltoztathatja.

    Ha nem talált megfelelő egyezést, görgessen tovább az oldal aljára, és válassza a lehetőséget Folytassa a termék kiválasztása nélkül.

  8. Megérkezik a tényleges listázási űrlapon. Győződjön meg róla, hogy a címe helyes, mivel a keresési folyamat során megváltoztathatta azt. Ezt látják az emberek, amikor keresnek. Ez az eBays keresés arra is felhasználja az embereket, hogy megfeleljenek az Ön elemének.

    Az eBay-nek valójában két formája van: egy gyors listázási eszköz és egy a fentieken látható haladó. Célszerű az oldal jobb felső sarkában található linken keresztül váltani a haladóra, mivel további lehetőségeket kínál, amelyek megkönnyítik az elem megtalálását.

  9. Észre fogja venni a feliratot, amelynek ára van. Az eBay-nél van néhány tőzsdei felvételi lehetőség, csatolt árral. Nem szükséges ezeket használni, de bizonyos esetekben értelmük lehet.

  10. Győződjön meg arról, hogy az árucikk megfelelő kategóriába tartozik-e. Ha nem, válassza a lehetőséget Változtat kategória hogy jobban illeszkedjen.

    Az eBay rengeteg lehetséges kategóriával rendelkezik, ezért érdemes időt szánnia és átnéznie. Felár ellenében hozzáadhat egy második kategóriát is. Általában nem szükséges, de elősegítheti az elem megjelenését több keresésben.

  11. Adjon meg ISBN-t vagy UPC-t, ha alkalmazható az elemre.

  12. Írja le az elem állapotát. Az eBay rendszerint több színvonalat tartalmaz a használt tételek számára, míg az új tételek nem igényelnek leírást.

    Itt próbáljon minél pontosabb lenni. A vásárlók nagyon nem szeretik, ha becsapják magukat, vagy hogy nem kapják meg azt, amiért fizetnek. Hosszú távon mindenki sokkal boldogabb lesz, ha mindenben előrelátó.

  13. Készítsen képeket a termék minden aspektusáról, amelyre a potenciális vásárlók érdeklődni fognak, tartalmaz minden jó tulajdonságot, valamint hiányosságokat. Legfeljebb tizenkét képed lehet, ezért ne félj minél többet lefedni.

    Ügyeljen arra, hogy a tárgya jól megvilágított helyiségben legyen. A vaku néha zavarhatja vagy torzíthatja a képet, ezért a legjobb, ha kikapcsolja, és a szoba fényét használja.

  14. Miután elkészítette az összes fotót, töltse fel őket számítógépére. Akár olyan szolgáltatást is igénybe vehet, mint a Dropbox.

  15. Vissza az adatlapra, távolítson el minden, a szakaszban már szereplő stock fotót. Ezután válassza ki Fotók hozzáadása böngészhet az új elem képei között.

  16. Válassza ki és töltse fel fényképeit az eBay-re. Ha betöltötte őket, akkor kattintással és húzással átrendezheti a sorrendet.

    Célszerű egy szép, teljes képet készíteni az elemről első képként, mivel ez jelenik meg a keresések során.

  17. Adatlapjának következő szakasza a cikk sajátosságait tartalmazza. Ezek minden adatlap esetében eltérőek lesznek, mert az elem kategóriáján alapulnak. Itt nem kell minden mezőt kitölteni. Az ötlet az, hogy a lehető legtöbb kereshető adatot közölje, miközben a vásárlókat minél jobban tájékoztatja.  

    A példa itt egy könyvre vonatkozik, tehát vannak mezők a Szerző, Kiadó, Tárgy, Nyelv és Nyomtatási év mezőkhöz. Más kategóriákban több vagy kevesebb lehetőség állhat rendelkezésre, és minden bizonnyal különböző információkat tartalmaznak.

  18. Az elem leírása következik, amelyet értékesítési ütemének gondolhat. Írjon egyértelmű leírást, amely pontosan leírja a tárgyat, valamint az esetleges sérüléseket és hiányosságokat. Itt az idő arra is, hogy kicsit szépítsen, és feldobja az elemét, hogy vonzónak tűnjön, de ne hazudjon róla.

  19. Itt az ideje, hogy meghatározza az árát. Az eBay két eladási lehetőséget kínál. Kövesse a hagyományosabb aukciós útvonalat, vagy beállíthatja a tételt rögzített "Buy it now" áron, és megvárhatja a vevőt.

    Mielőtt tovább megy, végezzen egy kis kutatást. Végezzen keresést az eBay-en, hogy megnézze, milyen hasonló elemeket keresnek. Az eBay-nek még olyan funkciója is van, hogy csak az eladott listákat keresse meg. Próbáljon jó ötleteket szerezni a piacról, és térjen vissza listájához.

    A PayPal az alapértelmezett fizetési mód mindkét típusú listához, és ez a legjobb mód az eBay-en történő fizetésre.

    Ne aggódjon a forgalmi adó miatt. Ez csak a professzionális üzletek számára készült.

  20. Fix árlista esetén:

    • Határozza meg az adatlap hosszát. Általában célszerű hosszabb ideig tartani a fix árú tételeket, ezért válasszon 30 nap or Jó 'Til lemondva, melyek a gyakoribb választások.
    • Állítson be árat az elemére, majd jelölje be a jelölőnégyzetet, hogy a vevők ajánlatot tehessenek. Ez nagyszerű módja lehet a termék gyors eladásának.
    • Beállíthatja azt is, hogy az eBay automatikusan elfogadja vagy elutasítsa az ajánlatokat egy bizonyos pont felett és alatt. Ellenkező esetben kap egy e-mailt, amelyben értesíti Önt, hogy van ajánlata, és kiválaszthatja, hogyan kezelje azt.

  21. Aukciós stílusú listák esetén:

    • Kiválaszthatja, hogy tartalmazza-e a rögzített listázási funkciók közül sokat. Ezek inaktiválódnak, amint valaki licitál, de lehetőséget ad arra, hogy azonnal eladja az elemet.
    • Az aukció szokásos időtartama 7 nap, bár ezt szükség szerint módosíthatja.
    • Próbálja meg elég alacsonyan beállítani a kikiáltási árat az ajánlatok ösztönzése érdekében, de nem olyan alacsony, hogy nincs remény az eladási cél elérésére.
    • Ha valóban aggódik amiatt, hogy a tétel túl alacsonyra megy, akkor mindig beállíthatja a minimális tartalékárat. Ugyanakkor jár jegyzési díjjal, és elriaszthatja az ajánlattevőket.

  22. Most jön a szállítás. Ha nem biztos abban, hogy milyen szállítási költségeknek kell lennie, válassza a lehetőséget Számolja Szállítási számológép megnyitásához egy új ablakban. A számológép megmutatja az ártáblázatot a különböző szállítási lehetőségek alapján. Használja ésszerű szállítási szolgáltatás kitalálásához.

    Az ingyenes szállítás mindig lehetőséget kínál a vásárlók csábítására, és rengeteg olyan eladó van, aki a szállítási költségeket az áruk árába tekinti, hogy marketing taktikaként használja az ingyenes szállítást. Egyéb átalánydíjas szállítási megoldásokat promóciós célokra kell fenntartani, vagy ha olyan szolgáltatást használ, mint az USPS átalánydíjas dobozai.

  23. A kezelési idő azt az időtartamot jelenti, amely az Ön listájának vége és a szállítás időpontja között van. Az eBay hajlamos 1 munkanapos kezelési időt díjazni, de két nap is rendben lehet.

  24. Az eBay globális szállítási programjával nemzetközi szállítást is választhat. Nem kell kezelnie a vámokat vagy a felfújt nemzetközi költségeket. Csak jelölje be a négyzetet, és az eBay megadja az Egyesült Államokban a címet, ahová szállítania kell. Ők fogják kezelni az elemet a vevőhöz.

    Válasszon egy tőled távol eső várost, hogy példaszámokat kapjon. Mivel nem tudja, ki vásárolja meg a cikkét, mindig a legjobb, ha a legrosszabb esetet látja.

  25. Válassza ki a csomag súlyát és méreteit. Legtöbbször még nem lesz csomagolva az árucikk, ezért ezek becslésnek számítanak. Ezt a becslést használja az eBay a vevő szállítási költségének kiszámításához; ha ezt nagyon rosszul érzed, akkor pénzt fogsz veszíteni.

    Próbáljon pontos lenni, és amikor csak lehetséges, állítsa össze egy kicsit a becsléseket, hogy figyelembe vegye azokat a sok dolgokat, amelyek rosszul járhatnak a szállítási kellékek vásárlásakor. Ne feledje, hogy a dobozok nem az Ön számára készültek, és a szállítási kellékek sem olcsók.

  26. Az oldal alján válassza a lehetőséget Preview hogy pontos előnézetet kaphasson arról, hogy pontosan hogyan fog kinézni az elemei. Ha minden helyesnek tűnik, válassza a lehetőséget Listaelem hogy az adatlapod élőben legyen.

    Ha máskor szeretné befejezni a listát, válassza a lehetőséget Mentés piszkozatként.

  27. Gratulálunk! Az eBay-lista aktív, és a potenciális vásárlók azonnal megkezdhetik annak megtekintését. Mostantól a My eBay irányítópultján kezelheti a listát, és megtekintheti az ajánlatokat, az oldalmegtekintéseket és a nézőket.

  28. választ Saját eBay az oldal jobb felső sarkában, majd válassza a lehetőséget Eladási > Aktív az irányítópult bal oldalán az összes aktív adat megtekintéséhez.

    Minden bejegyzés megmutatja az elemlista létfontosságú információit, beleértve a statisztikákat is arról, hogy az elem hány megtekintést, nézőt és ajánlatot tartalmaz, feltéve, hogy aukcióra kerül. Ezen információk segítségével meghatározhatja, hogyan teljesít és hogyan fog értékesíteni az adatlap.

  29. Dőljön hátra, lazítson, és várja meg, amíg eladódik a terméke! Ügyeljen arra, hogy azonnal válaszoljon a potenciális vásárlóktól kapott kérdésekre, és mindig legyen udvarias.

  30. Amikor a termék valóban elad, válassza a Eladott a My eBay lapon az elem megkereséséhez. Az elem listája lehetővé teszi a szállítási címke kinyomtatását, miután kifizetik. Ezután csomagolja be az elemet a mellékelt címkével, és küldje el!