Filmek kölcsönzése vagy vásárlása a YouTube filmkölcsönző szolgáltatásával

A YouTube leginkább a felhasználók által feltöltött ingyenes videókról ismert, amelyek szerint Matt világszerte táncol, beszélő kutyákról és zongorázó macskákról szól.

Az ingyenes videók mellett a YouTube filmkölcsönző szolgáltatással rengeteg film címet közvetít, beleértve az új kiadványokat és a klasszikusokat is, ezáltal a YouTube elérhető film-kölcsönzési lehetőségként filmek kölcsönzésére és megvásárlására egyaránt.

Az alábbi utasítások a YouTube internetes verziójára vonatkoznak.


YouTube-filmek kölcsönzése

Film kölcsönzése vagy vásárlása a YouTube-on webböngésző használatával kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyissa meg a YouTube-ot és kattintson Filmek és adások a YouTube navigációs sávján. A keresésbe beírhatja a „YouTube filmek” kifejezést is, ha okos TV-n, média streameren vagy játékkonzolon van YouTube.

  2. Válasszon új kiadásokat, filmműfajokat, vagy böngésszen az ingyenes filmek között. 

  3. Miután megtalálta a kölcsönözhető vagy megvásárolható filmet, kattintson a gombra Cím or Borító művészet.

  4. A trailer azonnal elkezd játszani. Alatta található minden olyan információ, amelyet tudnia kell a filmről, beleértve a kapcsolódó videókat és néha a felhasználói megjegyzéseket.

  5. Kattints Vásároljon vagy béreljen a film (vagy tévéműsor) kölcsönzéséhez vagy megvásárlásához. Egyes filmek kölcsönzési és vásárlási lehetőségeket is kínálnak, mások pedig csak vásárlást kínálnak.

  6. A folytatáshoz, ha még nem tette meg, létre kell hoznia vagy be kell jelentkeznie YouTube vagy Google Gmail fiókjába.

  7. Előfordulhat, hogy hitelkártya és számlázási adatokat is meg kell adnia, ha ez az első Google-vásárlása.

  8. Válassza a HD vagy az SD lehetőséget. (Néha a 4K opció.) A bérleti kedvezményhez kuponkódot is megadhat.

  9. A fenti lépések végrehajtása után azonnal megnézheti a videót, vagy akár 30 napig is várhat a lejátszás megkezdéséhez.

    Ne feledje, hogy a kölcsönzéshez az első megnyomástól számított 24 vagy 48 órán belül meg kell néznie a filmet játszani. A filmet azonban annyiszor megnézheti, amennyit csak akar, a kijelölt kölcsönzési ablakban. Ha filmet vásárol, bármikor megtekintheti, ahányszor csak akarja.


Visszatérítés megszerzése probléma esetén

A felülvizsgálat céljából két fizetős filmkölcsönzést és egy ingyenes filmet tekintettek meg.

Az első tesztelt film a The Green Hornet volt, amelyet egy Google TV (az Android TV elődje) Chrome böngészőben néztek meg. A film húsz perccel a film végére ugrott és leállt. A probléma megoldása érdekében a film csúszkáját éppen az ugráspontja fölé helyezték. 10 percig játszott újra, és ismét a végére ugrott. Ugyanez történt egy PC-n is. Mivel nem tudtam megnézni a filmet, visszatérítést kértek. A folyamat egyszerű és hatékony volt.

A két megmaradt két film: A dilemma és a Super Size Me további problémák nélkül játszott.

Ha visszatérítést szeretnél kapni egy YouTube-film vásárlásakor, látogasd meg a címet Vásárlások oldal és válassza ki a Visszatérítés kérése a cím mellett.

Miután jelezte a problémáját, kattintson arra a lehetőségre, hogy visszatérítést szeretne kérni. Bizonyos esetekben a pénzt gyorsan visszatérítik. A visszatérítés engedélyezése előtt azonban a YouTube további ellenőrzést igényelhet a hiba elhárításához, hogy megoldja a problémát. További segítségért keresse fel a YouTube filmek támogatási oldalát.


A YouTube filmkölcsönzési szolgáltatás áttekintése

Amit mi szeretünk

  • Online film / TV kölcsönzési és vásárlási lehetőségek.

  • Sok eszközön elérhető.

  • Hozzáférést biztosít a film bónusz funkcióihoz.

  • Visszatérítés lehetséges, ha problémája van.

Amit nem szeretünk

  • Nem annyi címkínálat, mint néhány verseny.

  • HDR nincs feltüntetve a 4K filmkölcsönzéseknél / -vásárlásoknál.

  • Egyes eszközök kölcsönzési és vásárlási utasításai nem világosak.

  • Nem népszerűsítik.

A YouTube filmek kölcsönzési és vásárlási árai 2.99 és 19.99 dollár között változnak. A bérleti díjak 24 vagy 48 órás időszakra vonatkoznak, amint elérte a játékot - a filmtől függően akár 30 napos időtartam is rendelkezésre áll a lejátszási folyamat elindításához.

A YouTube filmkölcsönző szolgáltatást nem szabad összetéveszteni a YouTubeTV-vel, amely egy fizetős előfizetéses streaming szolgáltatás, amely átfogó havidíjért hozzáférést biztosít több tévé és film streaming csatorna csomagjához. A YouTube TV hasonlít az olyan szolgáltatásokhoz, mint a SlingTV és a DirecTV Now, amelyek kábelvágó alternatívát kínálnak a kábel- és műholdas TV-hez.


A YouTube filmkölcsönzési szolgáltatásának legnépszerűbb szolgáltatásai

A YouTube fizetős filmkölcsönző szolgáltatása, hasonlóan más igény szerinti video-szolgáltatásokhoz, olyan címeket tartalmaz, mint A nagy csúnya, a mit találtunk, a Titkos kert, a Csendesítés, A gyilkos a szomszédban, Fekete vízmélység, Homefront, A király Staten Island, John Wick 3 és még sok más. Sok cím kapható mind normál, mind nagy felbontásban, és korlátozott számban 4K-ban (attól függően, hogy eszközei és az internet sebessége támogatja-e a kívánt opciót.) A YouTube legalább 20 Mbps sebességű internetet javasol a 4K streaminghez).

A YouTube Filmek oldalon megjelenő kiemelt címek mellett kereshet, hogy egy adott film vagy tévéműsor címe szerepel-e a szolgáltatásban, böngészhet az AZ címlistán vagy a témakategóriák között, amelyek a következőket tartalmazzák:

  • Új kiadások
  • Legkelendőbb
  • Animációs filmek,
  • Akció / Kaland
  • Vígjáték
  • Klasszikus
  • dokumentumfilmek
  • Dráma
  • Borzalom
  • Tudományos fantasztikum
  • és több...

Van egy kapcsolódó videók listája is, amelyet a filmoldalról érhet el - a listához való hozzáféréshez nem kell kölcsönöznie a filmet.


További YouTube filmkölcsönzési szolgáltatások

A YouTube-filmek TV-n való nézésének élménye jó.

  • A kép minősége tiszta és világos a nagy képernyőn, és általában nincsenek látható tárgyak.
  • A YouTube teljes filmélményt kínál - hasonlóan ahhoz, amit egy DVD-n vagy Blu-ray lemezen talál -, amely bónusz extrákat is tartalmaz. 
  • A filmoldal ezen extrái között szerepelnek kulisszatitkok, öntött interjúk, valamint egyedi paródiák, klipek és egyéb feltöltések a YouTube-felhasználóktól.

A YouTube filmkölcsönzési és -vásárlási utasításai szintén elérhetők:

  • A legtöbb számítógépes webböngésző
  • A YouTube Movie alkalmazások iOS-eszközökön (10.0 vagy újabb) és Android okostelefonokon érhetők el
  • Válassza ki az intelligens tévéket (elsősorban 2013-as vagy újabb, amely az Android TV operációs rendszert, valamint az LG, a Vizio, a Panasonic és az LG rendszert futtatja)
  • Chromecast és játékkonzolok
  • Apple TV
  • Roku tévék és média streamerek.

Végső gondolatok a YouTube filmkölcsönző szolgáltatásról

Összességében a YouTube filmkölcsönző szolgáltatása könnyen használható, különösen, ha megszokta a videók megtekintését a YouTube-on. Bár a képminőség kielégítő, a nagy felbontású videókat kínáló egyéb szolgáltatások - a Vudu, az Amazon Prime Video, a Netflix - felülmúlják a YouTube-ot, és ugyanazok a filmek többségét kínálják, és több választékot kínálnak 4K-ban, ha a tévé rendelkezik ezzel a képességgel és az internetével a sebesség elég gyors.

A YouTube filmkölcsönzési és -vásárlási szolgáltatás egy másik streaming opciót jelent, amely elérhető a PC-n és számos más eszközön, és bár nem annyira ismert vagy elérhető annyi eszközön, azok számára, akik hozzáférnek hozzá, a YouTube Movie Rental szolgáltatás alternatívája lehet a Netflix, a Vudu, az Amazon Video stb.