A Facebook Pages Manager alkalmazás használata üzleti oldalával

Használhatja a hivatalos Facebook mobilalkalmazást a Facebook-oldal frissítésére és kezelésére, de van egy másik lehetőség is. A Facebook Pages Manager alkalmazás egy önálló alkalmazás, amelyet a Facebook kifejezetten az adminisztrátorok és a szerkesztők számára fejlesztett ki az oldalak kezelésére.

Pexels


Miért érdemes használni a Facebook Pages Manager alkalmazást, amikor mindent megtehet a Facebook alkalmazásból?

A Facebook nagy utat tett meg annak érdekében, hogy az Oldalak szakasza intuitív és hasznos legyen. Amikor a Facebook alkalmazásban az oldalára navigál, a tetején négy fő gomb jelenik meg: FŐOLDAL, Hozzászólások, hirdetésekés Több. Itt van még az Bejegyzés létrehozása mező és pillanatkép Frissítés, Insightsés Legutóbbi bejegyzések alatta.

Az oldalának a Facebook alkalmazáson keresztül történő kezelésének előnye, hogy a legtöbb fő feladatot egyszerűsíti. Hátránya, hogy semmi sem hasonlít arra, ahogy rajongói vagy követői nézik az oldaladat. A Facebook alkalmazásnak nincs lehetősége az oldal rajongóként vagy követőként történő megtekintésére.

Itt jön jól a Facebook Pages Manager alkalmazás. Megtekintheti és használhatja, mint egy tényleges oldalt, hasonlóan ahhoz, ahogy rajongói és követői nézik. És hasonló ahhoz is, ahogyan megtekintené és kezelné oldalát a Facebook.com-on.

A Facebook Pages Manager alkalmazás szintén jobb funkcionalitást kínál az alján található menü segítségével, és gyorsabb váltás az oldalak között, ha többet kezel. Sok esetben jobb megoldás lehet a Facebook alkalmazással szemben.

Használja a Facebook Pages Manager alkalmazást, ha:

  • Hasonlóan szeretné megtekinteni oldalát, mint ahogyan azt a Facebook.com-on, vagy ahogy a rajongók és követők is megtekintik (beleértve a címlapképet, az oldalfotót és a hírcsatornát).
  • Több oldalt kezelhet.
  • Kezelni szeretné az oldalstatisztikákat, az üzeneteket és az értesítéseket.
  • A fő Facebook alkalmazást nem használja másra, csak az oldalainak kezelésére.

Használja a Facebook alkalmazást, ha:

  • Időnként ellenőrzi az oldalát mobilon, de a legtöbb feladatot és kezelést az asztalon végzi.
  • Jobban érdekli a legfrissebb információk megismerése és a gyors, kényelmes bejegyzések létrehozása a mobileszközön, nem pedig az oldal megtekintése, ahogyan a rajongók és a követők megtekintik.
  • Csak egy vagy két oldala van, amelyet mobilon kezelni szeretne.
  • Gyakran használja a Facebook alkalmazást, és inkább az eszközén lévő alkalmazások számát szeretné minimálisra csökkenteni.

Miért ne használja mindkettőt? Nincs olyan szabály, amely szerint egyiket vagy másikat kell használni.


A Facebook Pages Manager alkalmazás jellemzői

Öt főmenü fül található az alkalmazás alján, valamint két fontos kezelői lehetőség a jobb felső sarokban.

  • Oldal fülre (zászló ikon): Nézze meg oldalát, hogy egy rajongó vagy követő hogyan látja. Frissítse a címlapképét vagy az oldal fotóját, adjon hozzá egy gombot, tegyen közzé egy bejegyzést, ossza meg a fotót vagy videót, hozzon létre egy eseményt, népszerűsítse oldalát, és nézze meg a legújabb bejegyzéseinek hírcsatornáját.
  • Oldalbetekintés lap (vonaldiagram ikon): Tekintse meg az elmúlt hónapra vonatkozó statisztikák, a legelkötelezettebb bejegyzések, az eseménystatisztika, az oldalaktivitás, az oldalfelfedezés és a közönség összefoglalását.
  • Üzenetek fülre (Beérkező levelek ikon): Megtekintheti a legfrissebb oldalüzeneteit, és könnyedén válaszolhat az üzenetekre.
  • Értesítések fül (csengő ikon): Tekintse meg legújabb lájkolásait, megjegyzéseit, címkéit, megemlítéseit és még sok mást.
  • Eszközök lapot (aktatáska ikon): Használja ki az Oldal eszközeit az oldal megosztása és népszerűsítése érdekében.
  • Menü opció (hamburger ikon a bal felső sarokban): Tekintse meg az Ön által kezelt oldalakat, és egyszerűen váltson az Oldalak között.
  • beállítások (jobb felső sarokban): Állítsa be az oldal általános beállításait és beállításait, például a láthatóságot.

Az első lépések a Facebook Pages Manager alkalmazással

A Facebook Pages Manager alkalmazás ingyenesen letölthető Android-eszközökre a Google Playről, iOS-eszközökre pedig az App Store-ból.

Miután megnyitotta az alkalmazást az eszközén, felismerheti, hogy valahol máshová van bejelentkezve a Facebookba, például a hivatalos Facebook alkalmazásban, ha rendelkezik az eszközön. Ha nem, akkor a rendszer kéri, hogy jelentkezzen be a fiókjába.

A Facebook Pages Manager automatikusan felismeri azokat az oldalakat, ahol rendszergazda vagy szerkesztő vagy, és hozzáadja ezeket az oldalakat. Az oldalak közötti váltáshoz koppintson a menü ikonra a bal felső sarokban.