Mi az a PAGES fájl?

A PAGES fájlkiterjesztésű fájl az Apple Pages szövegszerkesztő program által létrehozott Pages Document fájl. Lehet, hogy egyszerű szöveges dokumentum vagy összetettebb, és tartalmazhat több oldalt képekkel, táblázatokkal, diagramokkal vagy egyebekkel.

A PAGES fájlok valójában csak ZIP fájlok, amelyek nemcsak a Pages számára szükséges dokumentumadatokat tartalmazzák, hanem egy JPG fájlt és egy opcionális PDF fájlt is, amelyek felhasználhatók a dokumentum előnézetéhez. A JPG fájl csak az első oldal előnézetét tekintheti meg, míg a PDF a teljes dokumentum megtekintésére használható.


Hogyan nyitható meg egy PAGES fájl

Az Apple szövegszerkesztőjét, a Pages-t általában a PAGES fájlok megnyitására használják, és csak a macOS számítógépeken működik. Ugyanez az alkalmazás elérhető iOS-eszközökön is.

Nagy körültekintéssel nyissa meg az e-mailben kapott vagy az Ön által nem ismert webhelyekről letöltött futtatható fájlformátumokat. Mindig kerülje a futtatható fájlok megnyitását olyan forrásból, amelyet nem ismer. Szerencsére a PAGES fájlok általában nem okoznak gondot.

A PAGES fájlok megtekintésének egyik gyors módja a Windows vagy egy másik operációs rendszerben az, ha feltölti a Google Drive-ra. Ha a dokumentumot egy másik programban kell megnyitnia, vagy ha nincs telepítve Pages, olvassa el az alábbi PAGES fájl konvertálásának módját.

Egy másik módszer az előnézeti dokumentumok kivonása a PAGES fájlokból, amely bármilyen ZIP-formátumot támogató fájlkivonó eszközzel elvégezhető (amely a legtöbbjük). Kedvenceink a 7-Zip és a PeaZip.

Ha online vagy e-mail mellékletként tölti le a PAGES fájlt, a mentés előtt módosítsa a fájlt Mentés típus lehetőség Minden fájl majd névtétet . Zip a végén. Ha ezt megteszi, a fájl ZIP fájlként jelenik meg, így duplán kattinthat rá, anélkül, hogy harmadik féltől származó fájl kicsomagolására lenne szükség.

Miután kibontotta a fájlokat az archívumból, menjen a Gyors pillantást mappát és nyissa meg Thumbnail.jpg hogy megtekinthesse a dokumentum első oldalának előnézetét. Ha van egy Preview.pdf fájlban is megtekintheti a teljes PAGES dokumentumot.

A PAGES fájlba nincs mindig beépítve PDF fájl, mivel az alkotónak választania kell, hogy a PAGES fájlt úgy készítse el, hogy támogassa a PDF hozzáadását (ezt úgy hívják, hogy "további előnézeti információkat" tartalmaz).


PAGES fájl konvertálása

A PAGES fájlt online konvertálhatja a Zamzar használatával. Töltse fel oda a fájlt, és megkapja a lehetőséget arra, hogy a PAGES fájlt konvertálja PDF, DOC, DOCX, EPUB, PAGES09 vagy TXT formátumba.

Az oldalak a PAGES fájlt is konvertálhatják Word formátumba, PDF-be, sima szöveggé, RTF-be, EPUB-ba, PAGES09-be és ZIP-be.

További információ a PAGES fájlokról

Amikor a PAGES fájlt az Pages program segítségével az iCloudba menti, a fájlkiterjesztés .PAGES-TEF fájlra változik. Hivatalosan Pages iCloud Document fájloknak hívják őket.

Egy másik hasonló fájlkiterjesztés a PAGES.ZIP, de a Pages 2005 és 2007 között kiadott verzióihoz tartoznak, amelyek 1.0, 2.0 és 3.0 verziók.

A PAGES09 fájlokat a 4.0, 4.1, 4.2 és 4.3 oldalak állítják elő, amelyeket 2009 és 2012 között adtak ki.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Az első dolog, amit meg kell tennie, ha nem tudja megnyitni a PAGES fájlt, vegye figyelembe a használt operációs rendszert. Ha Windows operációs rendszert használ, valószínűleg nincs telepítve olyan program, amely megnyithatja a PAGES fájlt, ezért dupla kattintással valószínűleg nem jut el messzire.

Ne feledje, hogy még akkor is, ha ZIP-fájlként kívánja megnyitni a fájlt, át kell neveznie a fájlnév .PAGES szakaszát .ZIP-re, vagy közvetlenül meg kell nyitnia a PAGES fájlt egy olyan eszközzel, mint a 7-Zip.

Még valamit figyelembe kell venni, hogy egyes fájlkiterjesztések rettenetesen hasonlítanak, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a formátumok megegyeznek, vagy hogy ugyanazokkal a szoftverekkel nyithatók meg. Például, bár a fájlkiterjesztéseik közel azonosak, a PAGES fájlok egyáltalán nem kapcsolódnak a PAGE fájlokhoz ("S" nélkül), amelyek HybridJava weblap fájlok.

A Windows a pagefile.sys nevű fájlt használja a RAM támogatásához, de ennek sincs semmi köze a PAGES fájlokhoz.